Jola na włościach - czyli 3 ary różności.
- jode22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jola na włościach - czyli 3 ary różności.
Tak, Mariusz to użytkownik Szczytnica, a w poście wyżej masz do niego link. Chyba powinien mi dać jakiś rabat, bo reklamuję go na lewo i prawo
, ale warto.

Jolu, pochwal się żurawkami, na pewno masz jeszcze jakieś fotki
.

- jode22
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Żurawki a przynajmniej większość z nich szybko rosną,zobaczysz wiosną będą już ładne krzaczki
- jode22
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Żurawki też muszę dokupić pod nogi piwoniom:)
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Dobrze, Jolu, że zostawiłaś takie spore przerwy między żurawkami. Mnie się wydawało, że między moimi też mam wystarczająco dużo miejsca, a wystarczył jeden sezon, że już nachodzą jedna na drugą. Wiosną czeka mnie przerzedzanie. Gdy przeniosę co drugą, to będzie w sam raz.
Jolu, co do Mariusza, to musiałby wszystkim dawać rabat, bo wszyscy go tutaj reklamują. No cóż, ładne ma te swoje sadzonki
Jolu, co do Mariusza, to musiałby wszystkim dawać rabat, bo wszyscy go tutaj reklamują. No cóż, ładne ma te swoje sadzonki

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie ma to ,jak letni ogród.Pachnący i słoneczny .Piękne masz jeżóweczki i inne kwiatuchy też. 

- jode22
Annes 77, część nowokupionych żurawek i host posadziłam właśnie przed, też nowokupionymi, piwoniami. Żeby nie była tam taka goła ziemia, a jednocześnie piwonie po południu dadzą trochę cienia. Tak więc jak widzisz myślimy podobnie
.
Wandziu, na tym zdjęciu, to tylko się wydaje, że odległość między żurawkami duża, ale między nimi są mini hosty, które jakoś nie rzucają się w oczy. W każdym razie dawałam odległość hosta - żurawka około 40cm.
ewa_rozalka, dziękuję za odwiedziny.
Na tym zdjęciu ze szpalerem lawend, z prawej strony za żurawkami jest podwójny szpaler liliowców. Tutaj też wymyśliłam podsadzenie żurawkami, żeby nie było goło. Pomiędzy liliowcami wsadziłam jeszcze w koszyczkach cebulki narcyzów i tulipanów, żeby wiosną, gdy liliowce dopiero pokazują kiełki, było zielono i kolorowo. Oj będzie się wiosną działo. Już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć efekt moich pomysłów.
A tu kilka zdjęć liliowców. Nr 1 to cudna siewka od Ismeny, obok odmianowy Forestlake Ragamuffin.

Wandziu, na tym zdjęciu, to tylko się wydaje, że odległość między żurawkami duża, ale między nimi są mini hosty, które jakoś nie rzucają się w oczy. W każdym razie dawałam odległość hosta - żurawka około 40cm.
ewa_rozalka, dziękuję za odwiedziny.
Na tym zdjęciu ze szpalerem lawend, z prawej strony za żurawkami jest podwójny szpaler liliowców. Tutaj też wymyśliłam podsadzenie żurawkami, żeby nie było goło. Pomiędzy liliowcami wsadziłam jeszcze w koszyczkach cebulki narcyzów i tulipanów, żeby wiosną, gdy liliowce dopiero pokazują kiełki, było zielono i kolorowo. Oj będzie się wiosną działo. Już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć efekt moich pomysłów.
A tu kilka zdjęć liliowców. Nr 1 to cudna siewka od Ismeny, obok odmianowy Forestlake Ragamuffin.

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Witaj
oo jakich masz fajnych gości. Paź super 

- jode22
Paź Królowej jest piękny w każdej postaci - i jako gąsiennica i jako motyl 

Ja w zeszłym roku zrobiłam sobie rabatkę żurawkową pod gruszą i właśnie za gęsto powsadzałam. W tym roku będę przesadzać, bo się za bardzo porozrastały.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- jode22
- grosik
- 200p
- Od: 30 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jola pięknie u Ciebie
Te połacie lawendy to kupiłaś czy sama z nasion wyhodowałaś? Marzą mi się takie ale w zeszłym roku wysiałam 3 paczuszki i ani jedna lawendka nie wzeszła...buuuu.....a nasionka były wcześniej przez kilka miesięcy w lodówce ... buuuu

Pozdrawiam ciepło, Gosia ;)
Nasze rodzinne eskapady i nie tylko
Nasze rodzinne eskapady i nie tylko
- jode22
Grosik witaj. Fajnie, że do mnie zajrzałaś. Lubię lawendę, ale faktycznie ona słabo się rozsiewa. Suszki kwiatów ścinam dopiero wiosną, a jak do tej pory to znalazłam i posadziłam może ze 3 sztuki. Reszta jest kupiona. Najpierw kupowałam tak po jednej sztuce, a kilka lat temu wiosną kupiłam w OBI wielopak z 8 sztukami. Nie były duże, ale wyszło tanio.