Galeria.Dalie Stanisława cz.1
- ari64
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 17 sty 2013, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dalie Stanisława
Ile jest tu cennych informacji 

Pozdrawiam Artur
----------------------------------------------------------------------------------------------
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
- becia123
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Re: Dalie ........ pasją i miłością.......
Witam przepiękne kwiaty .Niektóre widze po raz pierwszy

- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ojej piekniutkie a gdzie mozna te dalie zakupic ???? 

- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
orchidea177 ,Ankas7 - zgadzam się z Wami,wszystkie dalie są piękne...
becia123 - jest tak dużo odmian,że nie jesteśmy w stanie je zobaczyć wszystkie.
marzenka71-oczywiście u producenta-hodowcy ,czyli pw do p.Lipienia/więcej napiszę Ci na pw/
Poniżej część dalii z mojej działki .Kwiaty w różnym stadium rozwoju , zdjęcia robione o różnych porach dnia.
Żeby powiększyć,proszę 2x kliknąć.
Niestety "Fotosik" - zastrajkował.....

becia123 - jest tak dużo odmian,że nie jesteśmy w stanie je zobaczyć wszystkie.
marzenka71-oczywiście u producenta-hodowcy ,czyli pw do p.Lipienia/więcej napiszę Ci na pw/
Poniżej część dalii z mojej działki .Kwiaty w różnym stadium rozwoju , zdjęcia robione o różnych porach dnia.
Żeby powiększyć,proszę 2x kliknąć.
Niestety "Fotosik" - zastrajkował.....

lanceta,
to ja też poproszę na pw namiary ... bo niestety nie mogę się oprzeć.... i mimo że za każdym razem sobie powtarzam że już nic więcej nie kupuję
to nie mogę się oprzeć.... 
to ja też poproszę na pw namiary ... bo niestety nie mogę się oprzeć.... i mimo że za każdym razem sobie powtarzam że już nic więcej nie kupuję

- Lipien
- 500p
- Od: 21 lis 2012, o 08:38
Przykro mi, ten sezon już nie aktualny, przewiduję że zabraknie mi ok. 3 tys. kłączy.
W pierwszej kolejności realizuje zamówienia ubiegłoroczne, większe ilości.
Pozdrawiam Lipień
Pozdrawiam Lipień
- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
czyli nici nic nie zamawiac

szkoda wielka - ale wcale się nie dziwię że wszystkie piękności wykupione - one są takie śliczniutkie

- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- georginja
- 500p
- Od: 4 paź 2012, o 01:46
Tak Lodziu , narobiłaś smaku i uciekasz.
Życzę dobrze odpocząć przed sezonem i szybko do nas wrócić.

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Lodziu ale masz perełki,mam nadzieję że szybko wrócisz i będziesz dzielać się z nami swoją wiedzą 

Przepiękne.
Dzięki za wątek i wszystkie zdjęcia.
Odpocznij sobie, a potem... wróć i pokazuj kolejne cudeńka
Dzięki za wątek i wszystkie zdjęcia.
Odpocznij sobie, a potem... wróć i pokazuj kolejne cudeńka

Pozdrowienia,
Gośka
Gośka
Lipien pisze:Przykro mi, ten sezon już nie aktualny, przewiduję że zabraknie mi ok. 3 tys. kłączy.
Pozdrawiam Lipień

Czy na PW będzie można się dowiedzieć czy "załapałem" sie na ten sezon?
pozdrawiam
Tomek
Tomek
- Lipien
- 500p
Re: Dalie Stanisława
Wracając do wyradzania się odmian to właściwie nie wiadomo - po prostu nie trwałe. Jest udowodnione, że dalia co drugi rok odpoczywa dlatego pozbywając się, nie należy się spieszyć.
Podczas kwitnienia robię pozytywną selekcję, wybieram dwa najlepsze egzemplarze danej odmiany do dalszego mnożenia.
Wszystkie wystawy dla znawców są pewną giełdą, każdy chwali się co ma najlepszego.
Odmiana INTERBLUE duża dekoracyjna lila niebieska w latach 90-tych była hitem, po kilku latach tworzyła środki i traciła barwę.
Objawieniem w ub. roku w Pardubicach, była pokazana przez kolekcjonera po porostu idealna, tak znowu zachowana.
Sigi z Niemiec na wystawę przywiózł swoje AKITA była dla nas wielką niespodzianką, nasza już się rozmywa, jaśnieje i jest rzadka.
Natomiast pokazana była soczystej barwy ciemnorudej z kontrastową obwódką, dlatego swoją nie mnożyłem w ub. sezonie.
Niespodzianką jest jeśli dana odmiana pokaże swoje drugie oblicze czyli "sport".
Tak jest z odmianą SPARTACUS lub CORNEL. patrz foto P.H. i dahlien infos.
Pozdrawiam
Podczas kwitnienia robię pozytywną selekcję, wybieram dwa najlepsze egzemplarze danej odmiany do dalszego mnożenia.
Wszystkie wystawy dla znawców są pewną giełdą, każdy chwali się co ma najlepszego.
Odmiana INTERBLUE duża dekoracyjna lila niebieska w latach 90-tych była hitem, po kilku latach tworzyła środki i traciła barwę.
Objawieniem w ub. roku w Pardubicach, była pokazana przez kolekcjonera po porostu idealna, tak znowu zachowana.
Sigi z Niemiec na wystawę przywiózł swoje AKITA była dla nas wielką niespodzianką, nasza już się rozmywa, jaśnieje i jest rzadka.
Natomiast pokazana była soczystej barwy ciemnorudej z kontrastową obwódką, dlatego swoją nie mnożyłem w ub. sezonie.
Niespodzianką jest jeśli dana odmiana pokaże swoje drugie oblicze czyli "sport".
Tak jest z odmianą SPARTACUS lub CORNEL. patrz foto P.H. i dahlien infos.
Pozdrawiam
- Lipien
- 500p
Lanceto - dziękuje także, złap oddech.
Ja mam doroczne "walne zgromadzenie" naszej DAGLI 15/16.03.2013 w Pardubicach. To mnie pochłania muszę napisać referat z ub. sezonu, przygotować odmiany na giełdę, loterie itp. Po przyjeździe będę miał materiały chociażby spis nowych nowinek. Obiecał Grzegorz wstawić fotki z holenderskiego festiwalu i czekam już miesiąc.
Pozdrawiam Stanisław
Ja mam doroczne "walne zgromadzenie" naszej DAGLI 15/16.03.2013 w Pardubicach. To mnie pochłania muszę napisać referat z ub. sezonu, przygotować odmiany na giełdę, loterie itp. Po przyjeździe będę miał materiały chociażby spis nowych nowinek. Obiecał Grzegorz wstawić fotki z holenderskiego festiwalu i czekam już miesiąc.
Pozdrawiam Stanisław