I masz odpowiedż

No właśnie szkoda że dopiero mi wyrośnie na przyszły rok..usa1276 pisze:Dario ale zaszalałaś z nasionkami
pytałaś mnie o żagwin ja kupowałam sadzonki i sadziłam stosunkowo szybko się rozrasta lepiej rośnie w słońcu niż w cieniu
ale widzę że ty kupiłaś nasionka żagwinu posadź go wprost do gruntu lub do doniczek i potem wysadzisz do gruntu ale on zakwitnie dopiero na przyszły rok
Ewa, ja ogórki sadzę w największym kompostowniku, do maja zbieram tam kompost, potem przykrywam czarną włókniną, nasypuję na nią dobrej ziemi i siejęewamaj66 pisze:Chyba wszystkie ogórki można podwiązywać, ale trzeba przygotować ramę, która utrzyma ciężar. Swoje rosnące przy granicy wpuszczam na siatkę ogrodzeniową (sąsiadka ma własne, więc moje bezpieczne). Jedną paczkę albo chociaż kilka ziarenek musisz posiać
Kupowane nie mają szans
![]()
Swoje warzywa sieję gęsto-poza ogórkami, które głównie uprawiam jednak "na leżąco"-na szerokość stopy między rzędami. Selery i pory mają więcej przestrzeni. Policz, ile chcesz rzędów i odmierz stopami, ale z zapasem