To było tak.........

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: To było tak.........

Post »

A rzodkiewkę wolisz rosyjską, czy polską.

I masz odpowiedż :;230
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Kobieto, ale szaleje twój wątek. Czaiłaś się z jego założeniem, a tu? Poszalałaś również z nasionami. Ogromna ilość tego. Jeśli Ci pomidory obrodzą to pół Łodzi możesz nakarmić. Pamiętam, że tez kiedyś miałam taki rok. Wszystkie parapety zajęte i stoły. Później nie było gdzie siać. A efekt na mojej ziemi był bardzo marny. I tak się wyleczyłam. Będę obserwować jak pójdzie Tobie. Trzymam kciuki.
jarzebinka82
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 16:34

Post »

Ewciu przeczytałam Twój wątek od deski do deski i jestem w szoku :D . Toż Ty arcydzieło tworzysz kochana! Wielkie ;:433 się należą! Piękne obrzeża rabat. A jak przeczytałam ile masz odmian moich ukochanych funki to kopara opadła ;:oj . Ja również już zaczęłam wysiewy, kobea wykiełkowała, asarina również ale moich wymarzonych sasanek to raczej mieć nie będę, chociaż wysiałam 3 paczki nasion ;:145 . Będę Cię odwiedzać i kibicować :D . Pozdrawiam serdecznie!
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj jarzębinko i dziękuje za mile slowa.
Lucynko mam nadzieję że się uda.
Dziewczyny ja kompletnie nie mam pojecia jaki duży musi być ten warzywniak - może coś doradzicie?
Ma być pietruszka , marchew , buraczki, rzodkiewka , koper, sałata no i może ogórki- u Romci widziałam że ma podwiązywane - czy to jakiś specjalny gatunek?
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Ranczowiczka
200p
200p
Od: 2 gru 2012, o 13:47

Post »

To zależy od wielu czynników.Rzodkiewka, koper i sałata zajmują mało miejsca można je posiać jako przed plon albo poplon.Ogórki zajmują trochę miejsca w zależności od tego ile będziesz chciała posadzić, a podwiązane to rzeczy wiście zajmują miej miejsca ,ja na takich podporach sadziłam różne rodzaje i najlepiej wyszedł ogórek wężowy [ogromny i długaśny]co do pietruchy marchewki i innych korzeniowych to ja dla przykładu sadzę w redlinach takich około 10 m.Pomyśl jeszcze o fasolce np takiej na podpory bo tez mało miejsca zajmuje.Z tego co jak na razie masz w planach sadzić, to wiele miejsca nie potrzebujesz. :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Chyba wszystkie ogórki można podwiązywać, ale trzeba przygotować ramę, która utrzyma ciężar. Swoje rosnące przy granicy wpuszczam na siatkę ogrodzeniową (sąsiadka ma własne, więc moje bezpieczne ;:306). Jedną paczkę albo chociaż kilka ziarenek musisz posiać ;:172 Kupowane nie mają szans :D
Swoje warzywa sieję gęsto-poza ogórkami, które głównie uprawiam jednak "na leżąco"-na szerokość stopy między rzędami. Selery i pory mają więcej przestrzeni. Policz, ile chcesz rzędów i odmierz stopami, ale z zapasem :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewuniu warzywnik zależy od Twoich zapotrzebowań i od tego jak go możesz eksploatować. Nie masz ogrodu w miejscu zamieszkania i musisz zrobić listą potrzeb oraz według tego zaplanować wysiew i wielkość!
Awatar użytkownika
britvictango
200p
200p
Od: 3 cze 2010, o 17:05

Post »

Ewcia, a Ty poligon chcesz ogradzać taką ilością kobei? :roll:
"Głupota też jest pewnym sposobem używania umysłu"
Ja na działce: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42184" onclick="window.open(this.href);return false;
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

U Ewci kobea nie będzie aż tak ekspansywna, bo nie ma super podłoża

także moim zdaniem będzie dobrze, a nawet lepiej
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Ewa buraki i cukinię mam dla Ciebie i przyniosę ............jak posieję poziomki to sadzonki dla małych ogrodniczek też będą ;:138 Moje ogórki rosły do góry ;:306 Super sposób, nie brudzą się na ziemi i ma lepszy dostęp słonko ;:138 Pokażę Ci jak fotosik uruchomią ;:138
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

usa1276 pisze:Dario ale zaszalałaś z nasionkami
pytałaś mnie o żagwin ja kupowałam sadzonki i sadziłam stosunkowo szybko się rozrasta lepiej rośnie w słońcu niż w cieniu
ale widzę że ty kupiłaś nasionka żagwinu posadź go wprost do gruntu lub do doniczek i potem wysadzisz do gruntu ale on zakwitnie dopiero na przyszły rok
No właśnie szkoda że dopiero mi wyrośnie na przyszły rok.. :| za rok to pewnie o nim zapomnę gdzie go wysiałam hihi
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

ewamaj66 pisze:Chyba wszystkie ogórki można podwiązywać, ale trzeba przygotować ramę, która utrzyma ciężar. Swoje rosnące przy granicy wpuszczam na siatkę ogrodzeniową (sąsiadka ma własne, więc moje bezpieczne ;:306). Jedną paczkę albo chociaż kilka ziarenek musisz posiać ;:172 Kupowane nie mają szans :D
Swoje warzywa sieję gęsto-poza ogórkami, które głównie uprawiam jednak "na leżąco"-na szerokość stopy między rzędami. Selery i pory mają więcej przestrzeni. Policz, ile chcesz rzędów i odmierz stopami, ale z zapasem :wink:
Ewa, ja ogórki sadzę w największym kompostowniku, do maja zbieram tam kompost, potem przykrywam czarną włókniną, nasypuję na nią dobrej ziemi i sieję ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ewuniu widzę, że z rozmachem planujesz warzywniak ;:oj ależ będzie pyszności przez cały sezon. Ja wczoraj kupiłam troszkę nasionek sałat :D
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p
Od: 27 mar 2012, o 21:14

Post »

ała... aleś poszła po bandzie z zakupami ... już mnie krzyże bolą :lol: :wink:
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Moje ogórasy w zeszłym roku puściłam na młode drzewko śliwki i dosyć sobie radziły. Ale ten wątek pędzi...nie mam czasu nadrabiać wszystkiego :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”