A link proszę bardzo: http://www.heirloomroses.com/roses.html?cat=9...tylko oczy można pogubić i w żałość wielką popaść nad brakiem środków i możliwości, żeby całą kolekcję bez wyjątku sobie kupić...Irish Hope jednak zdobędę, choćbym miała ją jedną sprowadzać...nie dość piękna, to jeszcze ta nazwa...
Ibrakadabra i zielone pokoje
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ibrakadabra i zielone pokoje
No to mnie nie ma co współczuć ani podziwiać, gdyż uczciwie rzecz biorąc zajmuję się głównie tym, co Ania
A link proszę bardzo: http://www.heirloomroses.com/roses.html?cat=9...tylko oczy można pogubić i w żałość wielką popaść nad brakiem środków i możliwości, żeby całą kolekcję bez wyjątku sobie kupić...Irish Hope jednak zdobędę, choćbym miała ją jedną sprowadzać...nie dość piękna, to jeszcze ta nazwa...
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Za oknami śnieg na drzewach wisi, proponuję więc inny kolor, który lubię wyłącznie jesienią.
"W czerwonym żarze rzewnych żądz
Płoniemy, jak pochodnie
I opadamy w niebo śniąc
Niewinnie i łagodnie..."

I dla ochłody dla tych, którym zrobiło się za gorąco i dla tych, którzy za daleko odbiegli od otaczającej nas rzeczywistości
.

Jednak herbatka z malinami będzie najwłaściwsza - Jagoda
"W czerwonym żarze rzewnych żądz
Płoniemy, jak pochodnie
I opadamy w niebo śniąc
Niewinnie i łagodnie..."

I dla ochłody dla tych, którym zrobiło się za gorąco i dla tych, którzy za daleko odbiegli od otaczającej nas rzeczywistości

Jednak herbatka z malinami będzie najwłaściwsza - Jagoda
-
JagiS

Dzięki Pati, poepatuję się Irish Hope. Widzę, że Ciebie też biorą nazwy! Ja na tej fali nabyłam np. różę Gartentraume
. Ktoś powiedział, że z marzeniami trzeba uważać, bo mogą się spełnić
.
Ale Twoje niech się spełnią
- Jagoda
Zajrzałam tam, Twoja Irish Hope, to przecież bliźniaczka mojej Avalon
, cena ta sama, tylko w złotych!
Ale Twoje niech się spełnią
Zajrzałam tam, Twoja Irish Hope, to przecież bliźniaczka mojej Avalon
Jagi, widzę że szczujesz cały czas swoim pięknym ognistym krzewem trzmieliny
Myślę o niej intensywnie, niech no tylko szkółkarze otworzą podwoje swoich gospodarstw...
Cóż za romantyczna z Ciebie dusza, co wnioskuję po wnętrzach. Pięknie! Orchidea ma niesamowity kolor - coś między łososiowym a różem, przynajmniej tak widać na zdjęciach.
Miłego tego i owego. U mnie za oknem śnieżna masakra
Cóż za romantyczna z Ciebie dusza, co wnioskuję po wnętrzach. Pięknie! Orchidea ma niesamowity kolor - coś między łososiowym a różem, przynajmniej tak widać na zdjęciach.
Miłego tego i owego. U mnie za oknem śnieżna masakra
-
JagiS

Dusza moja to kłębowisko romantyzmu, Młodej Polski, secesji, dekadencji i fin de siecle
Niech Ci czas roboczy szybko zleci - Jagi
-
daffodil

- Od: 22 lut 2011, o 23:21
A ja za to nie nadążam, ani ze swoim wątkiem, ani z innymiJagiS pisze:Pati, mimo że zdaje mi się, że jakoś sobie z forum radzę, to mimo starań, mam olbrzymie wyrzuty sumienia nie nadążając z tym wszystkim, co komu chciałabym powiedzieć, z kim porozmawiać. Bo co to za przyjaciel, który się nie odzywa, a ja tu wielu Przyjaciół widzę! Jestem pełna podziwu i uznania dla osób, które nie tylko dziarsko prowadzą swoje wątki ( nierzadko kilka na raz
), ale na dodatek chodzą do pracy, zajmują się dziećmi, domem, garkuchnią, mężami, zwierzętami, remontami, rękodziełem i Bóg raczy wiedzieć czym jeszcze. Jestem pełna uznania
, dla Twojej forumowej działalności również
.
Czy ta czerwonooka piękność to trzmielina oskrzydlona?
Idę pooglądać irlandzką nadzieję......
Szczucie za szczucie = ot, łączy nas ogniste uczucie!
Ależ oczywiście, że oskrzydloną sobie zapodam, jako i Ty Vanille Fraise
Buziaki śnieżne
Ależ oczywiście, że oskrzydloną sobie zapodam, jako i Ty Vanille Fraise
Buziaki śnieżne
- roza333

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Witaj trochę boję się u Ciebie wpisywać .Ogród bardzo mi się podoba podzielony na pokoje kotki cudne Twój Wicek wykapany mój Mruczek ,rudy to moje marzenie 
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- survivor26

Jak spora część z nas...u Jagody to bez słownika ortograficznego, Wikipedii i encyklopedii róż otwartych w tle lepiej się nie pojawiać...roza333 pisze:Witaj trochę boję się u Ciebie wpisywać .
A co do magii nazw...to i owszem
-
JagiS

Daffo, no właśnie, już teraz czasu za mało, a w sezonie "ogródkowania"? Czarne noce chyba nam zostaną, ale one latem takie krótkie
.
Właśnie, trzmieliny to dla Ciebie i Twojego Parku Krajobrazowego wymarzone krzaki
.
Aguniu, nasze forum chwilami przypomina rzymskie Coloseum, wielką arenę szczucia
.
Te śnieżne buziaki, to za jakie grzechy? Na przekór zimie - dla Ciebie słoneczne
.
Różo333, witaj Nowy Gościu w moich pokojach. Wystraszonych witam szczególnie serdecznie. Dzięki za pochlebne opinie o ogrodzie i kotach.Czyżbyś miała 333 róż
.
Pati, Ty mi tu gości nie płosz
, już dostatecznie wystraszeni
.
Szukasz Flory, ja poszukuję Miriam, bo Jasmine już rośnie. Ale Nathana, to już ze świecą nie znajdę, chyba że przy pomocy jakiejś ksywki
.
Gdzie widziałaś Florę, ja właśnie fuksjowy tak lubię ogromnie
.
aha, o paru słownikach zapomniałaś, wymieniając pomoce naukowe
.
Właśnie, trzmieliny to dla Ciebie i Twojego Parku Krajobrazowego wymarzone krzaki
Aguniu, nasze forum chwilami przypomina rzymskie Coloseum, wielką arenę szczucia
Te śnieżne buziaki, to za jakie grzechy? Na przekór zimie - dla Ciebie słoneczne
Różo333, witaj Nowy Gościu w moich pokojach. Wystraszonych witam szczególnie serdecznie. Dzięki za pochlebne opinie o ogrodzie i kotach.Czyżbyś miała 333 róż
Pati, Ty mi tu gości nie płosz
Szukasz Flory, ja poszukuję Miriam, bo Jasmine już rośnie. Ale Nathana, to już ze świecą nie znajdę, chyba że przy pomocy jakiejś ksywki
Gdzie widziałaś Florę, ja właśnie fuksjowy tak lubię ogromnie
aha, o paru słownikach zapomniałaś, wymieniając pomoce naukowe
Jestem tak zdołowana tym śniegiem, że już się zaczynam nim dzielić... za słoneczne zawsze dziękuję!JagiS pisze: Aguniu, nasze forum chwilami przypomina rzymskie Coloseum, wielką arenę szczucia.
Te śnieżne buziaki, to za jakie grzechy? Na przekór zimie - dla Ciebie słoneczne.
aha, czy aha? Bo ja używam tego drugiego, ale majaczy mi się, że obie wersje dozwolone?JagiS pisze:aha, o paru słownikach zapomniałaś, wymieniając pomoce naukowe.
-
JagiS

Agnieszko, bingo
. Nie ma to jak "mądralę" na kiksie językowym przyłapać

Oczywiście, ach! - lecz aha!
Pozdrowienia ortograficzne - Jagoda
- survivor26

o, jak mi dobrze, o, jak cudownie...idealna Jagoda czasem też błędzika strzeliJagiS pisze:Agnieszko, bingo. Nie ma to jak "mądralę" na kiksie językowym przyłapać
![]()
Flory szukam właśnie...problem mam, bo obejrzałam ze sto stron szkółek...na którejś z nich na pewno była...
-
JagiS

Pati, możesz sobie ze mnie dworować, ale przecież nobody's perfect
. Poza tym zważ, przyznałam się bez bicia, a mogłam pójść w zaparte
.
Jagi
Jagi