Pozdrawiam Cię i dalej będę śledziła po cichutku Twój sympatyczny wątek.
Ranczo Nokły - Tadeusz48
- kocica
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witam Cię Tadeuszu
. Wpadam do Twojego pięknego i zadbanego ogrodu każdego dnia z wielką ciekawością. Z przyjemnością czytam wszystkie wpisy i oglądam Twoje zdjęcia. Dowiaduję się też ciekawych rzeczy takich jak np. urywanie kwiatów kielichowca aby przedłużyć mu kwitnienie. Do tej pory tego nie wiedziałam
.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
-
tadeusz48

- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ERAZMIE- z pracą , to poza ogrodem innej nie wykonuję, rzeczywiście na 43 arach takiego ogrodu, zwłaszcza latem nie można się nudzić.
Wiolu, nasturcji , nie siałem tego roku, wyrosła sama, jest zbyt ładna by ją usuwać, nie robiE im żadnych kratek, płożą się po ziemi.
ZYTO- nie wiem co Ci się stało, jeżeli swoim tekstem nikogo nie obrażałaś lub znieważałaś to nikt Twojego wpisu by nie usuwał.
A teraz trochę efektów dzisiejszych poszukiwań:
Ja szklarni znalazłem kilka pomidorów o niezielonym ubarwieniu( zaręczam że nie jest to sprawka mojego wnuka, ostatnio nie było go z farbkami na ogrodzie)

W tym czasie moja pani za płotem w lesie znalazła trochę jagódek.

Wiolu, nasturcji , nie siałem tego roku, wyrosła sama, jest zbyt ładna by ją usuwać, nie robiE im żadnych kratek, płożą się po ziemi.
ZYTO- nie wiem co Ci się stało, jeżeli swoim tekstem nikogo nie obrażałaś lub znieważałaś to nikt Twojego wpisu by nie usuwał.
A teraz trochę efektów dzisiejszych poszukiwań:
Ja szklarni znalazłem kilka pomidorów o niezielonym ubarwieniu( zaręczam że nie jest to sprawka mojego wnuka, ostatnio nie było go z farbkami na ogrodzie)

W tym czasie moja pani za płotem w lesie znalazła trochę jagódek.

- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
- konto-puste001
- 100p

- Od: 14 kwie 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A o przepis można poprosić?hal1959 pisze:Zuziu,a pączki na parze z jagodami jadłaś.Oj narobiłam się tego przez cały sezon jak dzieci były małe.A propos jagód,u nas zielone jeszcze.Spacerek dookoła stawu przyjemny.
Tadeuszu nei gniewaj się, że ja tu prywate urządzam, ale sam pokazałeś borówki i wszystkim ślinka leci...
Ranczo odwiedzam, podpatruję. Nie odzywam się, bo coż mogę mówić... za każdym razem: "ale cudnie" (?????)
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
-
tadeusz48

- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ZYTO- sezon na czarną jagodę u nas trwa-wystarczy przejechać trasę Biłgoraj- Frampol, pełno osób sprzedających jagody,
ZUZIU- pierogi z jagodami to my będziemy jeść, a czy Ty to nie wiem, z tego co wiem koło Parczewa też nie brak lasów, jak Ci się nie chce zbierać, zapraszam do nas, jagody rosną za płotem i nie zabraknie dla Ciebie,
HALINKO- pączków na parze z jagodami to i ja nie jadłem,
WIOLU- dziękuję za kolejne odwiedziny w naszym ogrodzie,ciekawy jestem czy w Irlandii można zbierać jagody,
IZO- ja też bym chciał przepis chociaż w temacie" Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród.", może moja pani by mi te pączki zrobiła, bo ja nawet gotując wodę mogę ją przypalić, nie mówiąc i czym innym, dziękuję za spacer po moim ogrodzie.
ZUZIU- pierogi z jagodami to my będziemy jeść, a czy Ty to nie wiem, z tego co wiem koło Parczewa też nie brak lasów, jak Ci się nie chce zbierać, zapraszam do nas, jagody rosną za płotem i nie zabraknie dla Ciebie,
HALINKO- pączków na parze z jagodami to i ja nie jadłem,
WIOLU- dziękuję za kolejne odwiedziny w naszym ogrodzie,ciekawy jestem czy w Irlandii można zbierać jagody,
IZO- ja też bym chciał przepis chociaż w temacie" Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród.", może moja pani by mi te pączki zrobiła, bo ja nawet gotując wodę mogę ją przypalić, nie mówiąc i czym innym, dziękuję za spacer po moim ogrodzie.
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Witaj z Różyczkami to weselej - ja je uwielbiam.
Ciągle masz lokakorów na posiłki... i ja też już mogę się pochwalić swoimi lokatorami - ale stałymi...no właśnie moje 15 kurek nauczyło się skakać przez płot i "zżerają" mi truskawki. Mam połowę rządków mniej od Ciebie... a zebrałam wszystkiego razem z 10 litry, i się niezanosi na więcej bo się kończy sezon trus.
u nas. Nic nie zrobiłam jeszcze z tych owoców więc dam zarobić plantatorom owoców miękkich...no właśnie....
Aaaa Jagódki to - mniam, mniam, slinka leci... w tym sezonie jaka jest cena za słiok Jagód
. ...Co roku je kupujęmy - bo niepotrafimy zbierać w lesie . Nienapisałeś kto Ci (na tego...B)niesprząta po sniadaniu, ja myślę że chodzi o ptaki - tak ? Dobrze że pokazałeś Swoje "garaże" pod winogronami bo to mi się podobało .Każdy zakątek u Ciebie ma swoję przeznaczenie. Zapraszam Was z rewizytą do moich skromnych włości. Czekam i pozdrawiam cieplutko i do miłego - Zyta.
PA

PA