Ładne to Twoje wzgórze
Effkowe Pole2
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Effkowe Pole2
I mimo, że szary to sympatyczny dzień, bo jest nadzieja na wiosnę
Ładne to Twoje wzgórze
Ładne to Twoje wzgórze
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nasuwa mi się nazwa filmu "Wzgorze nadziei " z Nicole Kidman...napracowałaś się ale minka bez jednego uśmieszku Effciu? 
- E@K66

- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Dzięki Marysiu
Ewciu minka nie tęga bo trochę zmarzlam ,pomimo 0 stopni wiaterek dawał odczucie zimna.
Ewciu minka nie tęga bo trochę zmarzlam ,pomimo 0 stopni wiaterek dawał odczucie zimna.
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Fajne widoczki u mnie śniegu więcej leży ...Ładnie Ci w tych trawach
.Póki co nie wybieram się w Twoje strony . 

-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Effciu gwizdało pewnie na tej górce nie....
U mnie tez ohydnie..zimno i w ogóle, ptaszyny swiergoczą i to mnie jakos podnosi naduchu..boduch mój jakos dzisiaj podupadł
No i śnieg juz stopniał...jutro będę łazić i wszędzie zaglądać ....no nie widzę żadnego tulipana no 
U mnie tez ohydnie..zimno i w ogóle, ptaszyny swiergoczą i to mnie jakos podnosi naduchu..boduch mój jakos dzisiaj podupadł
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
O, to znaczy, że już można trawy ścinać? Jak fajnie, wreszcie coś do roboty będzie
. A jakby nie daj Boże przymroziło jeszcze?
Dobrze że już można ciachać - przy najbliższym wypadzie na działkę utnę swoją jedną trawkę

Pozdrawiam. Ewa
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Effciu miło Cię zobaczyć przy pracy.
Ja tez nie wytrzymałem i ciąłem drzewka. Najdłużej przy wiśni mi zeszło, jak co roku. Zagęszcza się bardzo. Moje samopoczucie polepszyło się.
Chyba to siatka ogrodzeniowa sprawiła , że mam prawie 10 cm zbitego śniegu na działce, nadal rośliny są chronione. Moje lobelie też żywe, taka zima nie zniszczyła ich , jak na razie.
Chyba to siatka ogrodzeniowa sprawiła , że mam prawie 10 cm zbitego śniegu na działce, nadal rośliny są chronione. Moje lobelie też żywe, taka zima nie zniszczyła ich , jak na razie.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ta pogoda jest faktycznie dołująca.
Podziwiam Cię, że chciało Ci się pracować w taką pogodę. Ja chyba nie wyjde do ogrodu dopóki nie bedzie 10 stopni.
Podziwiam Cię, że chciało Ci się pracować w taką pogodę. Ja chyba nie wyjde do ogrodu dopóki nie bedzie 10 stopni.
- E@K66

- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Witam was kochani niedzielnie ,jak dużo gości mialam wczoraj
Maryniu dziękuję ci ,a jak byś była jednak w okolicy to daj znać.
Dorotko ptaszki naprawdę juz czują wiosne ,wczoraj świergolily jeszcze bardziej niż ostatnio i między inntmi dlatego nie moglam sie oderwać od pracy.Zmarzlam trochę ,wiaterek zbytnio nie wiał ale były poryway,nie chcialam zostawić ściętych żdżbeł bo jest wilgotno i mogły by zgnić.
Wandziu innych traw nie ścinam jeszcze z dwu powodów.Po pierwsze w marcu mam urodziny i postanowiłam zrobić sobie prezent w postaci akumulatorowych nożyc do żywopłotu ,które niestety są juz niezbędne do cięcia traw.W zeszłym roku strasznie sie namęczyłam bo jednak kępy są już okazałe i postanowiłam w tym roku juz ciąć nożycami.Po drugie to jeszcze luty jakby nie było więc trzeba poczekać ,giganteusa ścinam juz teraz bo jest to praca ręcznym sekatorem i pewnie zajmie mijeszcze ze dwie soboty.
Mewo wstrzymaj sie jeszcze z miskantem bo kto wie co bęzie za tydzień ,zacznij w marcu.
Tadziu ja też ucieszyłam sie z żywej Lobelii, a co do prac to na cięcie drzewek czas najwyższy ,ja sie na tym nie znam ale w Roku w ogrodzie juz mównią że czas.
Margo powiem ci szczerze ,że nie sądziłam żę tak poprawi mi sie humorek po wczorajszej eskapadzie,to działa.
Maryniu dziękuję ci ,a jak byś była jednak w okolicy to daj znać.
Dorotko ptaszki naprawdę juz czują wiosne ,wczoraj świergolily jeszcze bardziej niż ostatnio i między inntmi dlatego nie moglam sie oderwać od pracy.Zmarzlam trochę ,wiaterek zbytnio nie wiał ale były poryway,nie chcialam zostawić ściętych żdżbeł bo jest wilgotno i mogły by zgnić.
Wandziu innych traw nie ścinam jeszcze z dwu powodów.Po pierwsze w marcu mam urodziny i postanowiłam zrobić sobie prezent w postaci akumulatorowych nożyc do żywopłotu ,które niestety są juz niezbędne do cięcia traw.W zeszłym roku strasznie sie namęczyłam bo jednak kępy są już okazałe i postanowiłam w tym roku juz ciąć nożycami.Po drugie to jeszcze luty jakby nie było więc trzeba poczekać ,giganteusa ścinam juz teraz bo jest to praca ręcznym sekatorem i pewnie zajmie mijeszcze ze dwie soboty.
Mewo wstrzymaj sie jeszcze z miskantem bo kto wie co bęzie za tydzień ,zacznij w marcu.
Tadziu ja też ucieszyłam sie z żywej Lobelii, a co do prac to na cięcie drzewek czas najwyższy ,ja sie na tym nie znam ale w Roku w ogrodzie juz mównią że czas.
Margo powiem ci szczerze ,że nie sądziłam żę tak poprawi mi sie humorek po wczorajszej eskapadzie,to działa.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Właśnie weszłam do ciebie,zeby zapytać kiedy ciąć trawy,a mam juz odpowiedż.Masz juz jakieś oznaki wiosny?
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Effcia jaka ja dzisiaj na nic jestem no...jak sciereczka
chyba sie zaraz pacnę na kanapę....
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewciu dotlenienie to cudowne lekarstwo na samopoczucie! a jeszcze ze swoimi podopiecznymi roślinkami 
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Effciu , czas już na drzewka. Obawiałem się większych mrozów. Szczególnie w przypadku winogron. Nie ma na co czekać , trzeba ciąć.