Chyba Ci pozostanie wsiać do tego, co masz i dać na mszę.

To niezły pomysłKalma pisze:w przyszly weekend zrobię rundkę po sklepach z aparatem w poszukiwaniu czegoś lepszego do rozsady. I podrzucę Ci fotorelację

Oczywiście . Tu jest inna sytuacja. Siewki będą w tym podłożu krótko, a poza tym każde nasiono ma swój zapas składników pokarmowych.Kalma pisze: mam tylko jeden worek - uzyje do wysiewu.
Jeśli na bazie torfu wysokiego ,to w granicach właśnie 30 deko na litr. Zależy to też od dodatków. Z piaskiem będzie ważyć nieco więcej, z perlitem - mniej. Skład nawozowy powinien odpowiadać wymaganiom/ podawałem wcześniej/. Jeśli przyjmiesz zawartość fosforu za 1 to azotu do fosforu powinno być tak, jak 1 : 1,2 azotu do potasu 1 : 1,5 do 2,0. I powinno być na opakowaniu napisane, czy są mikroelementy, czy nie maKalma pisze:ile powinno takie podłoże ważyć? I czym jeszcze powinnam się kierować przy wyborze?

No proszę. I Gienia praktycznie potwierdza moje słowa.gienia1230 pisze: Nasionka , owszem, pięknie zeszły ale jakoś marnie toto rosło w doniczkach, dopiero w ogródku pomidory poszły jak burza.

Prześwietlą Ci i wylądujesz w Guantanamo / tfu,tfu /gienia1230 pisze:zapakowałam do twardego pudełka, pozostaje mi upchać to w walizce i jakoś przemycić.

Nad wyraz trafne określenie.Prazyn pisze:to bedzie jej ostateczne miejsce

forumowicz - wydrukowałam Twoja instrukcję i w przyszłą sobotę udaję się na "polowanie"Skład nawozowy powinien odpowiadać wymaganiom/ podawałem wcześniej/. Jeśli przyjmiesz zawartość fosforu za 1 to azotu do fosforu powinno być tak, jak 1 : 1,2 azotu do potasu 1 : 1,5 do 2,0. I powinno być na opakowaniu napisane, czy są mikroelementy, czy nie ma

Często robię zakupy na Amazon, ale że maja tam też nawozy nigdy bym nie wpadła.
  Często robię zakupy na Amazon, ale że maja tam też nawozy nigdy bym nie wpadła. 

Bardzo dobry artykuł. Polecam jego przeczytanieNa wczesność plonowania wpływa objętość wielodoniczek. Im większa objętość bryły korzeniowej, tym większa wczesność i większy plon wczesny. Przy objętości wielodoniczek 90 cm3 plon wczesny był największy.