Dziękuję za to, że mi towarzyszycie, za Wasze komentarze, pomocne rady i cenne wskazówki.
Dziękuję, że jesteście!
Dla Was, bukiet różany z mojego ogrodu

Poprzednią część ogrodowej przygody znajdziecie tutaj.
Minął rok odkąd odkryłam Forum i nie wyobrażam sobie teraz choćby dnia bez Waszego towarzystwa

Łączy nas nie tylko pasja do ogrodów, ale w wielu przypadkach także serdeczna przyjaźń, za co jestem ogromnie wdzięczna

Popełniam błędy, ale wielu uniknęłam dzięki Waszym komentarzom, radom i doświadczeniu. Dziękując, proszę o jeszcze

Wiosna tuż za zakrętem i choć w ostatnich dniach spadło trochę śniegu, wierzę, że tam pod białą kołderką dojrzewają pierwsze krokusy, które wkrótce będą cieszyć nasze oczy

A jeśli mowa o wiośnie, to nie może zabraknąć naszej subiektywnej wiosennej odliczanki... ;-))
Do 1 marca pozostało jedynie 14 dni, a ja głęboko wierzę, że wiosna zacznie się w marcu

Zanim jednak zobaczymy pierwsze, tegoroczne kwiaty, kilka wiosennych wspomnień...

W minionym roku mój ogród zmienił się nie do poznania, więc tym bardziej z entuzjazmem oczekuję wiosny i nowego sezonu

A oczekiwań mam całkiem sporo...

Glicynia - czekam na pierwsze, spektakularne kwitnienie tego krzewu i mam nadzieję zobaczyć w maju sporo takich pączków...

Różanka przy tarasie - uległa znacznemu powiększeniu, w sumie jest tam już kilkadziesiąt róż...jestem bardzo ciekawa jak się sprawdzi wybrana kolorystyka, byliny i dodatki...

Posadziłam sporo nowych rododendronów, nie mogę doczekać się kwiatów

W tym miejscu powstała nowa różanka w odważnych kolorach, taki różany koktajl

W zeszłym roku pojawiły się łuki różane na froncie..czekam aż zarosną clemkami i różami

Angielska rabata - wszystkie krzewy zmieniły miejsce, a przed zieloną ścianą tuj posadziłam kilkadziesiąt róż i bylin.Ma być sielsko-angielsko

Z wielu zmian na froncie, przeprowadzonych w ramach jesiennej rewolucji, najbardziej cieszy mnie obecność psa z dredami i już nie mogę doczekać się tego zielonego kudłacza

Altana - postawiona wiosną ubiegłego roku, obsadzona różami pnącymi. Czekam na ich popis

Zapraszam serdecznie