W moim ogródku - IWONA1311
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W moim ogródku - IWONA1311
Iwonka, widziałem, że wiele wysiewałaś na parapety w ub. roku. (pomysłowo - pojemniki po jajkach na rozsadę). Czy w tym również masz takie plany 
- IWONA1311

- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Jacku te wysiewy w pojemnikach po jajkach to podejrzałam w ubiegłym roku u kogoś tu na forum, jest to całkiem fajny sposób tylko ziemia bardzo szybko przesycha i trzeba ciągle pilnować. W tym roku już nie będę tyle wysiewać w domu - tylko pomidory i trawy i chyba raczej nie w tych wytłaczankach,tylko w pojemniczkach po serkach bo nie będzie tego za dużo, a resztę pewnie wysieję w tunelu.
Iwonko, też zastanawiam się w czym wysiać...nazbierało mi się wszystkiego, pomidory, papryka, byliny. Część posieję w domu, będzie bardziej prawdopodobne że coś zejdzie...w ogrodzie różnie może być...szkoda by mi było stracić wszystkie nasionka. Wysiałam troszkę nasion na próbę, nerwy mnie wzięły...ziemia zaczęła pleśnieć. Pisało że nadaje się do siania i pikowania roślin.
- IWONA1311

Aniu ja jeszcze nic nie siałam pewnie po niedzieli coś już zacznę wysiewać, ale jak na razie to wcale jakoś mnie nie ciągnie do tego siania, w ubiegłym roku to już wszystko rosło i pomidory i papryka, a w tym to nie wiem co się ze mną dzieje. juto wybieram się jeszcze na giełdę do E a tam jest taki fajny sklep ogrodniczy ciekawe czy będą mieli coś ciekawego
Też tam zaglądam, tak przy okazji
...hi,hi kodem piszesz, chyba zaglądamy w te same miejsca
od razu załapałam.
- IWONA1311

Aniu bo my lubelacy po jednej literce potrafimy odgadnąć nazwę sklepu do którego często zaglądamy. Dziś na giełdzie nie było za wiele kwiatów, w sumie to nic nie kupiłam, a ogrodniczy był zamknięty ale podjadę sobie na tygodniu rano to może będzie otwarty. Ale odkryłam że bedzie się otwierał nowy ogrodniczy w hali C, ten do którego chciałam jest w hali D a jeszcze jeden zobaczyłam w hali F więc będzie co pooglądać.
Nie wiedziałam, że na giełdzie są ogrodnicze. Muszę się lepiej rozglądać następnym razem
Pierwiosnki pierwsza klasa!
Pierwiosnki pierwsza klasa!
- IWONA1311

Tak Olgo są i czasem można kupić całkiem fajne roślinki tylko dziś sobota i były pozamykane juz jak ja byłam bo za długo łaziłyśmy w hali z kwiatami
Prymulek, hiacyntów, żonkili i krokusików na kwiatowej hali było dziś sporo, w storczykach nie bardzo było w czym wybierać jakoś nic ciekawego nie wpadło mi w oko.
- IWONA1311

Witam wszystkich w niedzielny poranek, ponieważ za oknem dalej szaro i leży jeszcze spora warstwa śniegu to na pocieszenie ciąg dalszy domowej wiosny.

MIŁEJ NIEDZIELI

MIŁEJ NIEDZIELI
Iwonko
za storczykami jedź do obi, wczoraj kupiłam storczyki z przeceny...nie miały żadnych uszkodzeń tylko korzenie były nienawodnione...nowe też były wstawione w różnych cenach, było na prawdę na czym oko zawiesić. Przy głównym wejściu był duży wybór lilii, dalii, mieczyków i jeszcze jakieś cebulkowe.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
o proszę jak wiosna,,,krokusikowo, piewiosnkowo,,żonkilowo,,hiacyntowo,,,uwielbiam ich zapach 
-
lawenda

- Od: 22 mar 2007, o 19:33
ja juz trzykrotnie kupowałam hiacynty, zapach roznosił się już w wejściu, och jak było przyjemnie. Iwonko, znalazłam nasionka, nasionka to dużo powiedziane
znalazłam ususzony kwiatek z podpisem "drakiew" moze jest w tym kilka nasionek, jakieś dziwne
gdyby to były duże kuleczki to łatwiej byłoby je oddzielić
podaj mi adres na pw to Ci jutro wyślę, może sobie z tym poradzisz 
- IWONA1311

Aniu dzięki ostatnio kupiłam sobie jednego w obi na przecenie, jakoś mnie tak naleciało choć miałam już nie kupować żadnych, bo nie bardzo mam je gdzie trzymać na parapetach u mnie za gorąco.
Aniu ja też uwielbiam te wiosenne cebulowe jak przypominają wiosnę w domu i zapach hiactyntów.
Ula ja też lubię zapach hiacyntów, w tym roku to mój pierwszy i pewnie już więcej nie kupię bo zaraz zacznie się kupowanie cebulek i bylinek. Cieszę się że znalazłaś nasionka
, zaraz napiszę Ci adres mam nadzieję że jednak ze dwa tam będą i coś z nich urośnie 
Aniu ja też uwielbiam te wiosenne cebulowe jak przypominają wiosnę w domu i zapach hiactyntów.
Ula ja też lubię zapach hiacyntów, w tym roku to mój pierwszy i pewnie już więcej nie kupię bo zaraz zacznie się kupowanie cebulek i bylinek. Cieszę się że znalazłaś nasionka
- nirali

- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Ojej Iwonko ależ słodziutki ten róż
Rozwijasz się ''doniczkowo'' i fajnie bo mogę popatrzeć na śliczności nie obawiając się o skuszenie by zakupić choć jedną
Cóż szukałaś na giełdzie?
Rozwijasz się ''doniczkowo'' i fajnie bo mogę popatrzeć na śliczności nie obawiając się o skuszenie by zakupić choć jedną
Cóż szukałaś na giełdzie?
- IWONA1311

Kasiu masz rację hiacynt ma śliczny kolorek ,jeszcze takiego nie miałam. Na giełdę pojechałam raczej towarzysko z sąsiadką i chciałam do tego sklepu ogrodniczego zajrzeć po jakieś cebulki itp ale był zamknięty.