Ja też lubię goździki, tą kępę mam na skalniaku obok stołu ogrodowego. Jak się przy nim siedzi można się rozkoszować ich pięknym zapachemasiula pisze:te goździki są po prostu piękne tak jak i pozostałe kwiaty oczywiście, ale do goździków mam jakąś wyjątkową słabość
Kwiatki Pauzalki :)
- Pauzalka
- 500p

- Od: 15 wrz 2006, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mój ogród.
Pauzalka
Pauzalka
- Pauzalka
- 500p

Dzisiaj pogoda nie pomagała w pracach w ogrodzie, więc tylko spacerowałam i robiłam zdjęcia.
Najpierw róże:
Pnąca, żółta, niezbyt obficie kwitnie, ale kwiaty duże i piękne

Czepne, u których co roku walczę z mączniakiem, chyba będę jednak musiała się ich pozbyć, a mam dwie bardzo dorodne i mają mnóstwo kwiecia. Cóż poradzić, w tym roku niestety zarażają inne róże

Pnące, pokazywałam je już we wcześniejszym poście, w miarę przekwitania zmienia im się kolor z kremowego na różowy. Ciągle urocze

Najpierw róże:
Pnąca, żółta, niezbyt obficie kwitnie, ale kwiaty duże i piękne

Czepne, u których co roku walczę z mączniakiem, chyba będę jednak musiała się ich pozbyć, a mam dwie bardzo dorodne i mają mnóstwo kwiecia. Cóż poradzić, w tym roku niestety zarażają inne róże

Pnące, pokazywałam je już we wcześniejszym poście, w miarę przekwitania zmienia im się kolor z kremowego na różowy. Ciągle urocze

Mój ogród.
Pauzalka
Pauzalka
- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale te Twoje róże są piękne . Można siedzieć i przyglądać się podziwiając ich urodę . A czy może pachną?
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- Pauzalka
- 500p

Takewkapaw pisze:Ale te Twoje róże są piękne . Można siedzieć i przyglądać się podziwiając ich urodę . A czy może pachną?
Mój ogród.
Pauzalka
Pauzalka
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Pauzalka
- 500p

Dziękuję, cieszę się Bogusiu że Ci się podobają
A mnie się bardzo ten pomysł z Twoją różą na słupie spodobał, tylko że ja słupa nie mam i dumam na czym by takie coś u siebie zrobić 
Mój ogród.
Pauzalka
Pauzalka
- Pauzalka
- 500p

Pojechałam dziś sobie zakupić róże i ... wróciłam bez róż, aleee nie z pustymi rękoma
Nabyłam:
oleandra

i runiankę

Jak zwykle spontaniczna, teraz muszę się czegoś o nich dowiedzieć i znaleźć im odpowiednie miejsca.
Może ktoś ma jakieś doświadczenia z tymi roślinkami? Wiem na razie tyle, że oleandra najlepiej postawić w naczyniu z wodą bo lubi mokro i trzeba go chować na zimę. Widziałam piękne oleandry u kilku forumowiczów
oleandra

i runiankę

Jak zwykle spontaniczna, teraz muszę się czegoś o nich dowiedzieć i znaleźć im odpowiednie miejsca.
Może ktoś ma jakieś doświadczenia z tymi roślinkami? Wiem na razie tyle, że oleandra najlepiej postawić w naczyniu z wodą bo lubi mokro i trzeba go chować na zimę. Widziałam piękne oleandry u kilku forumowiczów
Mój ogród.
Pauzalka
Pauzalka
- Pauzalka
- 500p

Dzisiaj panowie odkopali mi fundamenty dookoła domu i mam hałdy ziemi na trawniku. Ponieważ część z niej będzie zastąpiona innym materiałem, sporo jej zostanie. Oczywiście zmarnować się nie może
Chciałabym ją zagospodarować i może zrobić z niej jakąś podniesioną rabatę, ale nie wiem jaką i jakie roślinki na niej mogłabym posadzić bo tam ziemia będzie raczej szybciej przesychać. Może mi ktoś życzliwy poradzić?
Mój ogród.
Pauzalka
Pauzalka
- Pauzalka
- 500p

Cena podobna. Mój stoi cały czas w miseczce z wodą. To mój pierwszy oleander i mam nadzieję, że go nie zmarnuję.zuzia55 pisze:Fajny ten Twój oleander a ile wybuliłaś ,bo ja za swojego dałam 27 zeta ,ale na dworze schły mu liscie mimo podlewania i przyniosłam do domu to odżył i wypuścił nowe paki.,ale jest taki jasnoróżowy ,a Twój ma ciemniejszy kolor.
Mój ogród.
Pauzalka
Pauzalka
- Pauzalka
- 500p

Dzisiaj wyszłam sobie z córcią na spacerek i tak się jakoś złożyło, że doszłyśmy do ogrodniczego
Oto z czym wróciłyśmy:
trzmielina

ożanka

suchodrzew

pęcherznica

tawuła

róża

Oto z czym wróciłyśmy:
trzmielina

ożanka

suchodrzew

pęcherznica

tawuła

róża

Mój ogród.
Pauzalka
Pauzalka
- Pauzalka
- 500p

Wszystkie nowe roślinki stały od wczoraj w wodzie, żeby dobrze popiły, a dzisiaj wsadziłam je do gruntu. Zdjęć nie zdąrzyłam zrobić bo mnie wieczór zastał i komary pogoniły
Prognozy mówią, że ma padać w nocy i bardzo na to liczę.
Mój ogród.
Pauzalka
Pauzalka