Ogród (z) PESTKI@

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród (z) PESTKI@

Post »

Dziewczynki macie rację że to kwestia odmiany,wawrzyn szlachetny czasami jest w obi ale pachnie słabiutko...
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

czyli mój to wawrzyn ,a nie laur w donicy,bo tez z OBI i tez słabiutko pachnie...a może nawet wcale :?
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Pestko bo to w ogóle nazywa się wawrzyn szlachetny ale dam sobie głowę uciąć,że nie pachną dla tego bo są z obi :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aldonko przyszłam do Ciebie z wizytą, naoglądałam się roślin no i zwierzątek prześlicznych (część już nie u Ciebie!) Oglądałam też kiedyś storczyki. Poczytałam o wyjeździe. Będę do Ciebie wpadać może nabierzesz ochoty na fotografowanie ogrodu :uszy
A tak mówi encyklopedia :
Wawrzyn (Laurus L.), nazywany także laurem, drzewem laurowym
Zapach tego przywożonego (też kiedyś przywiozłam ale się nie przyjął) bierze się z warunków w jakich rośnie.
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

;:7 byłam , widziałam , pozdrawiam
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

PESTKA....trafiłam do Ciebie dzięki rajtkom i pietruszce.....boska babo jesteś......
będę już ciągle na te jaja przychodziła....
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj nie nie....nie zapomniałam,ale czym tu sę chwalić o takim czasie?Wszystko jeszcze śpi,trawnik wygrabiany jak tylko słonko wyjdzie,bo usiedzieć w domu ciężko.Plany na ten sezon zrobione,ale czy wszystkie dojdą do skutku,to się okaże.Na pierwszy rzut ciepłego przedwiośnia pójdzie sadzenie tui.Stare wyciełam w tamtym roku na wiosnę,ziemia odpoczeła,więc trzeba posadzić nowe(80szt)w nową ziemię,kupić korę i system nawadniający.Zamówilismy drewno na domek grillowy;juz się sezonuje,dachówka kupiona,a w planach jeszcze budowa grilla z wędzarnią i piecem chlebowym.Jak co roku zakup pelasiek do skrzynek.Oprócz ogrodu mam jeszcz eremont piętra domu,więc nie wiem czy wszystkie plany do końca zostaną wykonane zwlaszcza ,że ja w domu jestem do końca sierpnia,a jak baby w domu brak to tak jakby osioł marchewki nie dostał i wszystko leży:wink:
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

;:oj ,ale plany ,powstanie prawie nowy ogród ,czy też z jednej PESTKI :?: . Już w sierpniu znikasz ;:223
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zaznaczam wątek a na spokojnie poczytac pózniej :wit
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

_oleander_ mam taki plan na prawie nowy ogród,ale najpierw wykończenie domuNie wiem kiedy to nastąpi ,ale planuję nawieżć ziemię,wyłożyć kamieniem alejki,zrobić miejsce na jeszcze jedno auto(synex dziś odebrał prawo jazdy ;:138 )Chciała bym mieć takie zielone,,wyspy,,reszta wyłożona kamieniem.Najpierw domek grillowy, a do niego reszta :D
Dziś byłam na oględzinach roślin zimujących w piwnicy.Figa jutro trafi do salonu,bo obudziła sie i ma mnóstwo maleńkich owoców,Oleandry zielone,a fuksje i kloniki dostają nowe listki.Canny zdrowe i jędrne ;:138
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Aldonko witam po długiej przerwie . też jakoś inne sprawy nie pozwalają na forum się udzielać , ale do ciebie pierwsze kroki stawiam . i co ? przebudowa ogrodu -słyszę . ty masz siły nie spożyte . a może thuje radykalnie przyciąć do połowy i by wystarczyło . one są takie żywotne , to na pewno się zabiorą .buziaczki- będę zaglądać na wiosnę coś wymyśliła . tylko już przeproś się z aparatem .....
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WITAJ Alinko ;:196 Jak miło mi Cię gościć.Niestety tui już nie ma.Wycięliśmy je póżną wiosną.Przycinałam je,ale to nic nie dało,schły bokami i wyglądało to tragicznie.Szkoda mi ich ,bo posadziłam je sama z nasionka.Teraz zostały mi tylko zdjęcia ba FO,ale nie zaglądam do nich ,bo żal pozostał.Plany są,ale to trochę potrwa w czasie.Nic nie jest wieczne.Ja mam ogród w stylu angielskim;wszedzie trawa,a tylko wjazd kostką wyłożony.Pieknie to wyglada ,bo tak żywo i zielono ,ale potrzebujemy domku grillowego i miejsce na auto.W garażu M ma zakład więc jeden stoi na dworze ,a i pewnie syn coś kupi.Dzieci rosną więc zmiany konieczne.Poza tym ,cóz starzejemy się i angielski ogród jest cieżki do utrzymania.Zielone ,,wyspy,, były by idealnym rozwiązaniem.
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

no tak masz racje u mnie też temat dodatkowego garażu wraca jak bumerang . ale jak na razie bronię terenu jak lwica . dobrze że choć M mnie rozumie że te badylki i drzewka to dla mnie świętość .
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Humor Cię nie opuszcza :wink: A gdzie kupiłaś nasionka pelargonii? Ja szukam od paru dni i nigdzie nie ma :?
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja się nie bawię w ,,nasionka,,Wiozę skrzyneczki do ogrodnika i odbieram już posadzone pelaśki.Nie mam miejsca na rozsady,ale nasionka widziałam u nas w ogrodniczym.Jak ktoś bawi sie w wysiew ;to już najwyższy czas :wink: Z nasionami spróbowałam raz,ale to nie warte zachodu.Kiedys przetrzymywałam też doniczki z pelaśkami na drugi rok,ale to już są genetycznie zmienine rośliny jednoroczne i mało odpone.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”