Ogród Zenka cz. 5
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Zenka cz. 5
Ula w Twoim ogrodzie  drzewa i krzewy nie wymagają wiązania, są one na tyle duże i doskonale osłonięte od silnych wiatrów i zamieci śnieżnych  ktore nie stanowią dla nich zagrożenia.

Pozdrawiam Zenek

- ZENOBIUSZ
Wykorzystując chwilową poprawę pogody w dniu dzisiejszym,udało mi się wygrabić znaczną część działki z zalegających trawę liści.
było tak:

jest tak

było tak:

jest tak

Pozdrawiam Zenek

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zenku Twoja działka już super wygląda.   

Ja wygrabiałam przez trzy dni liście, aż nabawiłam się zakwasów, a jeszcze nie wszystkie wygrabione.
Za dużo tych krzewów liściastych posadziłam.

Ja wygrabiałam przez trzy dni liście, aż nabawiłam się zakwasów, a jeszcze nie wszystkie wygrabione.
Za dużo tych krzewów liściastych posadziłam.

Zenku widoki twojego ogrodu piękne ale nie do pozazdroszczenia wygrabienie takiej ilości liści, to wymaga wiele pracy. Na ostatnim zdjęciu widać, że wszystko uprzątnięte do ostatniego listka, taki czysty i zielony trawnik wygląda zupełnie inaczej.  

- ZENOBIUSZ
 Tajka  bardzo lubię patrzeć na działkę ale tylko tuż po sprzątnięciu opadłych liści,gdyż wiem że po kilku dniach wszystko powróci do punktu wyjściowego.Obecnie już uporałem się  z największą ilością liści, lecz do grabienia pozostał mi drugi zrzut igieł sosnowych których w tym roku obserwuje znacznie mniejszą ilość.
   Tajka  bardzo lubię patrzeć na działkę ale tylko tuż po sprzątnięciu opadłych liści,gdyż wiem że po kilku dniach wszystko powróci do punktu wyjściowego.Obecnie już uporałem się  z największą ilością liści, lecz do grabienia pozostał mi drugi zrzut igieł sosnowych których w tym roku obserwuje znacznie mniejszą ilość.Witaj Irenko najbardziej lubię grabić trawniki w okresie wiosennym gdyż uzyskany efekt pozostaje na dłużej, obecnie należałoby grabić po każdym deszczu i silniejszym wietrze lecz nie mam już do tego siły . W roku bieżącym czynności te wykonuję w większych odstępach czasowych i kiedy zmusza mnie do tego konieczność.
 Pozdrawiam Zenek

- 
				lawenda
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
 wiosna, już coraz bliżej
 wiosna, już coraz bliżej  
- ZENOBIUSZ
lawenda pisze:wiosna, już coraz bliżej
 Ula  ale to i tak jeszcze daleko, aktualnie dochodzę do sił po przebytej grypie, która w tym roku zaatakowała mnie ze zdwojoną siłą.
 Ula  ale to i tak jeszcze daleko, aktualnie dochodzę do sił po przebytej grypie, która w tym roku zaatakowała mnie ze zdwojoną siłą. Pozdrawiam Zenek

- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
choróbska wstrętne....wracaj do zdrowia Zenku życzę Ci bardzo serdecznie (żebys wiosną mógł zabrać sie za prace w ogrodzie) Pozdrawiam cieplutko

- 
				lawenda
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
oj daleko daleko ale szybko zleci, chociaż tak naprawdę to myślę że zima jak zwykle dopiero w lutym pokaże co potrafi.  Siedź w domku, kuruj się i zdrowiej,  bo wiosną nie ma czasu chorować  

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj  

fajniutko masz, ładniutka działeczka,kwiatuchy śliczne 

oryginalna ta hortensja dębolistna,róże cuuudne 

Miłej niedzieli

fajniutko masz, ładniutka działeczka,kwiatuchy śliczne

oryginalna ta hortensja dębolistna,róże cuuudne

Miłej niedzieli

- ZENOBIUSZ
 Isiu i Urszulo  chorubsko już mi odpuścilo, i mam nadzieję że do wiosny nić mnie już nie dopadnie. Czekam teraz na przedwiośnie.
   Isiu i Urszulo  chorubsko już mi odpuścilo, i mam nadzieję że do wiosny nić mnie już nie dopadnie. Czekam teraz na przedwiośnie.Witaj Aniu miło nam jest gościć w naszym ogrodzie kolejnego krajana,mamy nadzieję że wraz z nastaniem wiosny będziesz nas częściej odwiedzać.
 Pozdrawiam Zenek

a czekają na przedwiośnie jakieś wysiewy juz poczynione? plany spisane? 

- ZENOBIUSZ
Witaj Alu  siewów parapetowych nie planujemy, a w razie potrzeby wiosną dokupujemy gotowe sadzonki. Aktualnie małżonka przygotowuje się do szczepienia młodych sadzonek koleusów których mamy kilka kolorow.
Plany na bieżący rok są już spisane , ale czas pokarze jak będzie z ich realizacją.
W oczekiwanie na wiosnę życzymy jak najwięcej dni.
  dni.

Plany na bieżący rok są już spisane , ale czas pokarze jak będzie z ich realizacją.
W oczekiwanie na wiosnę życzymy jak najwięcej
 dni.
  dni. Pozdrawiam Zenek

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Zenku słoneczko bardzo potrzebne ale jego jak na lekarstwo.
U nas w ogrodzie leży gruba warstwa śniegu i bardzo powoli się rozpuszcza nie mogę zaobserwować czy widać już wiosnę.

U nas w ogrodzie leży gruba warstwa śniegu i bardzo powoli się rozpuszcza nie mogę zaobserwować czy widać już wiosnę.
- ZENOBIUSZ
Witaj  Jolu na brak promieni slonecznych narzekamy chyba już wszyscy, ale i najblizsze prognozy pogody też nie są obiecujące. Jedyną nadzieją jest to że do wiosny jest już coraz bliżej , właśnie dzisiaj wybieram się na działkę aby sprawdzić jak wyglądają drzewa po ostatnich opadach śniegu. 
Życzę miłego dnia

Życzę miłego dnia
 Pozdrawiam Zenek