moje ogródkowe zmagania cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: moje ogródkowe zmagania cz.3

Post »

o kurcze ;:oj ale piękna. Madziu, - napisz na priv namiary na sprzedawcę ;:180
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

;:oj Ale sobie doniczunię sprawiłaś. Świetnie się prezentuje. Ciekawa jestem co w niej ostatecznie posadzisz.

Czy dziś też Cię energia rozpiera? przydało by mi się troszkę ;:131 Padam na twarz, a tu jeszcze piątek przed nami.

Buziole Walentynkowe :wink:
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Cześć Madziu, wreszcie Cię znalazłam i doczytałam zaległości. Bardzo ładna ta ogromna amfora, one mi się kojarzą z takim śródziemnomorskim ogrodem. Pięknie będzie w tym roku u Ciebie. Czytałam o Twoich przygodach z siewkami i mogę Ci powiedzieć, że moim zdaniem rośliny tzn i lobelia i gipsówka są jednymi z trudniejszych do wyhodowania na początek przygody z siewami. Ja w zeszłym roku poniosłam klęskę. Ale bardzo ładnie udały mi się naparstnice, szałwie wszelkiej maści, aksamitki. W tym roku wysiałam różne kolory pelargonii i już mam mocne wschody. Natomiast po raz kolejny klęska z lobeliami, ale jest wysiewam jeszcze raz, a co tam może się wreszcie uda? Pozdrawiam
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Super ;:oj Bardzo mnie sie podoba. Tylko wiesz, zastanow sie jednak czy wsadzac tam hortensje.... one maja plytki ale szeroki system korzeniowy i w takich donicach ktore zwezaja sie na gorze, jest pozniej klopot z przedaszeniem czy wymiana ziemi. Mialam kiedys kulke bukszpana w takiej cynowej donicy, ktora tez byla zwezona na gorze i jak doszlo do wymiany ziemi, to musialam go wyciac, bo nie dalo sie wyciagnac.
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Amfora ;:170 , ale chyba nie na hortensję? W tym roku to będzie istny szał u Ciebie! A jaj jaj... ;:224
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Obrazek
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu będziemy w kontakcie, ale czuję że po poniedziałkowych zajęciach to będą zakwasy x2
Iwonko wysłałam pw, cieszę się że Ci się podoba :D
Jolu w takim razie wirtualnie przesyłam część mojej energii. Wczorajsze ćwiczenia dały mi takiego kopa, że endorfiny spać mi nie dawały. Po 1 jeszcze się kręciłam z boku na bok myśląc czy by coś nie zrobić w domku, ale świadomość o pobudce o 6 rano rozwiała moje wahania ;:306 Też ci się doniczunia podoba? :lol:
Bogusiu cieszy mnie, że się odnalazłam ;:168, również wiadomość o tym, że moje siewki nie były najłatwiejsze w pielęgnacji. Może w takim razie zapał wróci i spróbuję z czymś łatwiejszym ;:109 Trzymam kciuki za kolejne próby wysiewów ;:215
Jula no :!: A tak chciałam mieć tą hortensję w donicy ;:199 Myślisz, że miniaturowa hortensja też się tak ukorzeni? Napisane, że nadają się do donic.
Nelu no właśnie miała być na hortensję ;:202 Szał mówisz :D ;:306 ;:306 ;:306 mam nadzieję :D
Aniu jaki śliczny walentynkowy emotionek ;:168
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu przepiękna waza..... ta maleńka też słodziutka, śliczny gest ze strony sprzedającego. Widzę też w tle piękne drewniane skrzynie, na takie choruję, ale nie wiem, czy uda mi sie je kupić w tym roku.... jakoś zakup coraz bardziej się oddala :roll:
Zdradź co będziesz sadziła w tej wazie??? Czy dobrze doczytałam, że hortensję???
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko z upominku ucieszyłam się jak głupia, bardzo miły gest, masz rację. Noooo, hortensja miała być, ale tak jak Jula mówi może być kłopot później z wymianą ziemi np:roll:. Sama już nie wiem, a może coś mi podpowiecie?
Donice drewniane kupiłam w ubiegłym roku i własnoręcznie je ociepliłam, rosną w nich róże (mam nadzieję, że jeszcze rosną) i cebulki, które nie wiem czy przeżyją, bo moje koty uwielbiają tam grzebać. Wiosną powkładam na wierzch większe kamyki. Na all całkiem przyzwoita cena była z tego co pamiętam i kilka rozmiarów do wyboru
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu ja widziałabym w tej wazie kompozycje z jednorocznych, koniecznie ze zwisającymi ..... Taką burzę kwiatów.... wszystko jedno czy w jednym kolorze, czy w różnych, tak jak najbardziej Ci pasuje.... ale koniecznie ze zwisającymi kwiatami.... tak ja widzę tę wazę 8-) :lol: Ale wiadomo, co osoba to inne wyobrażenie i pomysł :lol:
A pamiętasz ile za skrzynie płaciłaś???
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Magda, ja tylko mowie z wlasnego doswiadczenia. Miniatura nie musi miec az tak rozbudowanego systemu korzeniowego, jak np moje Limelight - ktore po jednym sezonie korzenie mialy az do scianek donic a wiesz jakie ja mam wielkie donice.
Prawie wszystko nadaje sie do duzej donicy i to nie o to chodzi, chodzi o ksztalt donicowych pojemnikow. Jak systemy korzeniowe sa plackie i ida wszerz a nie w glab, to pozniej tego nie wyciagniesz za diabla bez obcinania korzeni na okolo.
Mialam tez takie mniejsze amfory na jednoroczne i tez zarastaly tak, ze nie dalo sie ich wyciagnac ale w takim przypadku problemu nie ma, bo i tak sie wyrzuca wszysto, to czy wydlubywane po kawalku czy nie, to zadna strata.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, niestety nie pamiętam ceny za skrzynie, ale wiem, że były stosunkowo tanie-wiem, że to pojęcie względne, ale nie chce skłamać. No to znowu będę dumać co włożyć do amfory, posłucham Jule żeby potem nie pluć w brodę i nie rozwalać donicy. Jednak doświadczenie robi swoje, a ja takowych nie mam jeszcze. W takim razie bombshell na rabatę leci :D
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

;:oj Czy Ty będziesz mogła spać mając koło siebie takie rarytasy :D
No chyba, że je wstawisz do sypialni aby nabrały mocy urzędowej :;230

Niestety, ja równiez Ci odradzam wsadzania do tej pięknoty hortensji :cry: Szkoda Twojej pracy i roślinki
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Piękna donica! Powiało ciepłym klimatem :wink: Gratuluję zakupu, zwłaszcza, że przyjechała w całości :wink: Co będzie w niej siedziało? Być może już pisałaś, ale nie mogę znaleźć... ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Doniczunia jest boooooska ;:63 Energia bardzo się przyda, choć szef robi dziś wszystko żebym nie usnęła. Niestety zbiera się we mnie z jego powodu tylko ta negatywna energia. Co i raz coś mi podrzuca, bo sam podobno baardzo zajęty. Mam chęć olać i powiedzieć mu że czegoś nie zdążę zrobić. Może miałabym choć odrobinę satysfakcji, najwyraźniej za szybko pracuję. Dopiero teraz zrobiłam sobie śniadanie ;:223 Nadgorliwość gorsza od faszyzmu ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”