Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las
-
Michal M
- 200p

- Od: 8 sty 2013, o 09:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las
Witaj Aniu
, pięknie u Ciebie, hosty, lilie, liliowce... no i guzikowiec
. Powiedz mi jak on zimuje? trzeba go okrywać? W zeszłym roku miałem go już w rękach, ale ostatecznie się wstrzymałem z kupnem.
- mar33
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Aniu zaraziłaś forum guzikowcem ,mój jest w ogrodzie drugi rok i to był chyba najtańszy jak do tej pory wydatek na krzew bo kwitnący kosztował całe 12 zł ,jeden ma mankament nie lubi przesadzania w czasie kwitnienia bo zrzuci pąki i systematyczne podlewanie jak jest w doniczce bo potem już bezproblemowy
w tym roku pokusiłam się o fortegillę zobaczymy jak przetrzyma 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie wszyscy kochani
Ja o jutrzejszym dniu zawsze pamiętam ,bo w tym dniu mam koleja rocznice ślubu i mój młodszy syn odchodzi urodziny( to już 15)
A guzikowca mam już 3 latka,,,u mnie ma ok,70 cm, w tym roku może jeszcze podrośnie, ma gęsty ,kulisty pokrój,Listeczki wiosna sa jasno zielone potem ciemne.No i te kwiatki oryginalne,,
fakt,nie za duże ok,2,5-3cm.które pojawiaja sie w połowie lipca i tak gzieś do września jak dobrze pamiętam,Motylki i pszczółki je lubią,,, bo często na nich są ,,,może nie tyle co na budleji dawiada czy jeżówkach,ale też są
Jak wiecie u mnie zimy sa czasami srogie i długie,,,,wytrzymuje to suuper,lekko go tylko okrywałam otulinką, bo jest młody jeszcze karzaczek, a ja sie bałam ,żeby nie zmarzł,chociaż ponoć wytrzumuje do -26 stopni.Mnie ta roślinka bardzo się podoba,,,

Ja o jutrzejszym dniu zawsze pamiętam ,bo w tym dniu mam koleja rocznice ślubu i mój młodszy syn odchodzi urodziny( to już 15)
A guzikowca mam już 3 latka,,,u mnie ma ok,70 cm, w tym roku może jeszcze podrośnie, ma gęsty ,kulisty pokrój,Listeczki wiosna sa jasno zielone potem ciemne.No i te kwiatki oryginalne,,
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No i to jest wiadomośćanabuko1 pisze:Witajcie wszyscy kochani![]()
Ja o jutrzejszym dniu zawsze pamiętam ,bo w tym dniu mam koleja rocznice ślubu i mój młodszy syn odchodzi urodziny( to już 15)![]()
A guzikowca mam już 3 latka,,,u mnie ma ok,70 cm, w tym roku może jeszcze podrośnie, ma gęsty ,kulisty pokrój,Listeczki wiosna sa jasno zielone potem ciemne.No i te kwiatki oryginalne,,fakt,nie za duże ok,2,5-3cm.które pojawiaja sie w połowie lipca i tak gzieś do września jak dobrze pamiętam,Motylki i pszczółki je lubią,,, bo często na nich są ,,,może nie tyle co na budleji dawiada czy jeżówkach,ale też są
Jak wiecie u mnie zimy sa czasami srogie i długie,,,,wytrzymuje to suuper,lekko go tylko okrywałam otulinką, bo jest młody jeszcze karzaczek, a ja sie bałam ,żeby nie zmarzł,chociaż ponoć wytrzumuje do -26 stopni.Mnie ta roślinka bardzo się podoba,,,
![]()
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Też mi się podobał, ale już nie mam na krzewy miejsca.
I dobrze, bo kasy już też nie.....
I dobrze, bo kasy już też nie.....
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- ewamon

- Od: 20 lis 2009, o 00:16
Aniu,pozwiedzałam,popodziwiałam,a jest co
Będę częstym gościem u Ciebie,bo jest co oglądać.
Wspaniałą oaze stworzyliście

Będę częstym gościem u Ciebie,bo jest co oglądać.
Wspaniałą oaze stworzyliście
O to fajny prezent Wam syn zrobił na 1 rocznicę ślubu 
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- ewarb
- 500p

- Od: 9 lut 2012, o 14:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Również jestem posiadaczką guzikowca, potrafi się wysiać z nasionek z tych kuleczek. Mi się wysiał była mała sadzonka nie okryłam jej na zimę zobaczymy czy coś z niego będzie. Stary krzew zimuje dobrze.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Mam dość duży wybór roślin ale Guzikowca nie mam,nadrobię to.Marta
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Aniu, znacznie skromniej, ale mój guzikowiec też już zakwitł. Był to trzeci rok, ale tak wyszło, że to jego 4 miejsce.
Czy potwierdzasz, że potrzebuje dużo wilgoci? Na razie to stosuję, ale chętnie bym odpuściła sobie.
Czy potwierdzasz, że potrzebuje dużo wilgoci? Na razie to stosuję, ale chętnie bym odpuściła sobie.
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Piękne to zdjęcie kwiatu guzikowca, jak klejnot
. Drzewo chusteczkowe chodzi za mną już drugi rok, ale boję się o zimowanie, już paulownia przyprawia mnie o ból głowy, zimę ładnie przetrzymała, a podmarzła pod koniec sławnego zeszłorocznego maja, ale odbiła i pięknie rosła całe lato.
- MORANGO

- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Kontakt:
Guzikowiec prześliczny, ciekawa jestem jak zimuje, czy trzeba go okrywać, bardzo ciekawa roslinka, zaczynam nabierać apetytu na nią 
Piękny jest, już upatrzyłam nawet sadzonkę, czytam opis i ... przeżywam zawód na całej linii. On potrzebuje wilgotnej ziemi, a u mnie glina, latem wyjątkowo sucha
.
- misia53

- Od: 3 paź 2011, o 00:32
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;