moje ogródkowe zmagania cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: moje ogródkowe zmagania cz.3

Post »

Aniu a u nas wyszło dzisiaj ;:3 ;:112, ale w czwartek podobno znowu ma sypać i słonko za chmurami ;:145
Jolu dzielna dziewczyno, to ładny spacerek, mnie też by się taki przydał, ale w weekend totalnie padnięta byłam. Za to dzisiaj jest ten dzień co to góry można przenosić ;:306
Kasiu sprawdzę dzisiaj nazwę klubu i wyślę esa. Jakie mrozy? Co ty gadasz? A kysz siło nieczysta ;:124

Dzisiaj chyba jestem napromieniowana-banan na twarzy u mnie występuje jako odruch bezwarunkowy ;:173 no i złożyłam kolejne zamówionko: hortensja Bombshell, która wyląduje w tej oto donicy (rozm 90 x 60)
Obrazek
no i Pstrolistne kiwi samopylne Aktinidia kolomikta i (chyba) wczoraj 15 szt sasanki i trochę kolorowych tulipanków ;:223
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Dorzuć jeszcze do Bombshell coś zwisającego i będzie cudnie. Bardzo ładna ta donica ;:215
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Magda, no u mnie było rano -10 , chyba,że mi się termometr popsuł, ale chyba nie bo teraz jest 0 .heheheh
Bój się Boga coś ty za fotkę wstawiła, nic nie widzę, a nie wiem gdzie lupę podziałam ;:14
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madzia wiem, że niektórzy 2 oka i dobrze widzą a ja 4 i trochę mi trudno dojżeć czy ona gładka czy masz jakiś wzorek :(
Ale, że ogromna to przeczytałam :;230
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

W Poznaniu mrozow juz nie bedzie, tak ze spoko. Dzisiaj bylo tylko lekko na minusie u mnie a to ta sama strefa klimatyczna :wink:
O jaka malutka doniczusia :;230
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magduś a o czym zwisającym myślisz? Ja pomyślałam o lobelii albo bacopie :?:
Kasiu no rano mroźno było, ale do przeżycia. Jak zobaczyłam ;:3, to już mi mróz koło nosa latał :;230 Zdjęcie donicy z netu :roll:, większego nie mam. Matko jak ja zacznę sadzić, to co zamówiłam, to mi kręgosłup do końca siądzie ;:113
Ilonko na zdjęciu są delikatne prążki, ale one ręcznie robione, więc każda inna. Sorki za mini size, ale nic większego nie ma ;:222 Ja też 4 oczna ;:184
Jula no u nas też jakiś siarczystych nie zapowiadają. Malutka donisia, prawda? ;:306 Zawsze chciałam mieć takiego giganta. Większa donica już by przytłoczyła taras
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Lulka :wit u mnie było spór słońca, ale teraz zachmurane.
Na Gardenię koniecznie się wybierzcie! Mrozów u nas nie ma, tylko nocami do -4* ale i to wkrótce się zmieni, idzie ocieplenie :-))
Jeżeli szukasz zwisających kwiatuszków, to bakopa musi mieć cień, u mnie w słońcu rosła bardzo marnie...lobelia lepiej, ale w tym roku spróbuje tez wysiać hiszpańska stokrotke :D
Czemu się poddajesz z wysiewami? Pod folią trzyma się wilgoć, więc nie wymaga podlewania co chwila ani się nie przesusza..ja trzymam w sypialni na parapecie krążki i przed snem zakładam do przedszkola :lol:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Myślałam o połączeniu z czymś koleusowatym albo komarzycą, nazw fachowych nie znam :oops:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu miejsce w którym będzie stała donica jest słoneczne przez kilka godzin, a potem widne, ale bez patelni, bakopa rosła tam jak głupia-w nogach powojnika, który wylądował w gruncie. Wysiewy, to chyba nie moja bajka jednak. Będę wytrwałym biła brawo i podziwiała efekty na zdjęciach. Moje siewki stały w garderobie, a tam zazwyczaj wpadam rano jak po ogień myśląc, że później spryskam krążki, te później mocno się przeciąga i efekt jest... ;:222
Moja bakopa
Obrazek
Madziu w ten deseń mówisz? Komarzycę mam obiecaną od Justysi ;:196, ale chyba zawiśnie na ścianie. Z hortensją chciałabym coś kolorowego, bo zanim zakwitnie, to będzie łyso, ale może masz rację, w końcu jak już będzie kwitnąca, to żeby zwisające kwiatki nie pogryzły się z Bombshell :?: No nie wiem, co myślicie?
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu - jeśli dasz komarzycę tę pstrą o liściach biało-zielonych lub żółto-zielonych to one juz sa dostatecznie ozdobne.
Ja bym nie dawała nic kolorowego, no chyba że znajdziesz cos pasującego.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tez mi sie wydaje, ze dodawanie czegos kolorowego bedzie - za duzo dobrego. Chyba ze posadzisz bokope, ona jest fajna bo plasko w miare rosnie albo wilczomlecz diamond frost - ktory bedzie wyplywal z donicy. Mozesz tez zrobic jak u mnie to sie odbywa tz podsadzam chabazia czyms tam a jak zaczyna kwitnac i jest za duzo, to przenosze to cos gdzie indziej a w ostatecznosci wsadzam w rabate.
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Witaj Madziu! Ale się pogubiłam :shock: Przez moją długą nieobecność nie mogę odnaleźć teraz niektórych wątków :wink: Ale jestem i wpisuje się, żeby być na bieżąco. Ja od marca zamierzam przesiąść się całkowicie na rower, o ile tylko pogoda pozwoli :wink: Mam ambitny plan, żeby jeździć do pracy (ok.15km). Dobrze, że mam w pracy prysznic :;230 Do donicy z hortensją proponuję wilec ziemniaczany, on jest trochę światłolubny, ale ja miałam w tamtym roku w cieniu i dał radę. Masz do wyboru limonkowy lub purpurowy. Miałam limonkowy w kompozycji z koleusami i heliotropem, fajnie wyglądało ;:333
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko zobaczę jak duża sadzonka do mnie przyjdzie. W tym roku na pewno hortensja będzie rosła w towarzystwie, za jakiś czas jak już będzie dorodnym krzaczkiem raczej będzie brylować w donicy solo
Jula ten Diamond Frost no no no ;:224 ...nie znałam tej roślinki. To jest chyba to ;:333, ale to na początek, tak jak pisałam Iwonce
Bozuniu cieszę się, że się odnalazłaś po takiej absencji ;:168 Plan rowerowy brzmi nie źle, zdrowo dla organizmu i dla środowiska ;:113 . Mój M zawzięcie jeździł swego czasu na rowerze wszędzie, mnie taki zapał przeszedł jakieś dwa lata temu. Trzymam w takim razie kciuki za formę i ambitne plany ;:215. Wilec ziemniaczany wygląda super, wyczytałam że to inaczej batat, który w Afryce zastępuje ziemniaka-jadłam i nie polecam. Mnie tam ziemniaka w ogóle nie przypominał w smaku :roll:
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Ja spróbowałam przechować bulwy ( właściwie bulwienki :;230 ) tak jak cebulowe. Siedzą teraz w trocinach,zobaczymy czy wydadzą liście na nowo ;:131 No i nie zamierzam ich gotować, wolę nasze kartofle :;230
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja też już strasznie tęsknię za rowerem, bo mam koło siebie takie piękne łąki. Ach... tylko marzyć :roll:
Ja co prawda nie mam hortensji w donicach, ale pewnie wygląda to ładnie.. jak kwitną. Ale zanim kwitną, to jednak coś by się przydało kwitnącego. Diamond Frost jest faktycznie piękny, ale bym radziła raczej bakopę, bo obie rośliny (hortensja i bakopa) mają podobne wymagania.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”