Nutkowy ogród cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nutkowy ogród cz. 2

Post »

Dziewczyny, im Sara mniejsza tym lepiej przeprowadzić zapoznanie. Zazwyczaj psy szczeniaków nie atakuja.
A jak się już do siebie przyzwyczaja, to jak Sara podrośnie bedziecie mogły się spotykać z psiunami
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, bardzo chętnie, z tym, że dam znać jutro, bo muszę trochę poprzestawiać weekendowe plany (mamy jakichś fachowców umówionych, w tym również na piątek, ale dopytam i jutro dam znać).
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosia Margo dobrze radzi, im wcześniej tym lepiej no i lepiej jak Nucia przyjdzie z wizytą do Saruni bo chyba Nucia w gościach zachowuje się jak należy.
Suczka na pewno maluszkowi krzywdy nie zrobi bo pies to i bardzo i to nie ważne czy duży czy mały, zawsze usiłują pokazać który najważniejszy. Nasz nowy pies Max chciał zagryźć małego ale starego Marasa i to aż dwa razy skoczył mu do gardła ale po kilku próbach resocjalizacji udało się ich obu pogodzić i teraz daje małemu spokój.
Uważam że zdecydowana postawa pana daje bardzo dobre efekty w wychowaniu nawet już dorosłego psa jakim jest Max. :D
Nucia ;:167
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Male szczeniorki wytwarzaja specjalny zapach ochronny i normalniy psychicznie pies szczeniaka nie ruszy. Moze sie nim nie interesowac albo warknac ostrzegawczo jak berbec za duzo sie naprzyksza ale nie zrobi mu krzywdy. I tak jak Gosik mowi, im wczesniej sie poznaja, tym lepsze kontakty beda mialy na przyszlosc. Suki w kontaktach z innymi sukami jak sa juz dorosle sa specyficzne :wink: dlatego lepiej od malucha je do siebie przyzwyczaic.
Trener mojego Floyda zawsze mowil, ze psy to sa Macho i jak psy sie gryza, to trzeba podejsc od tylu w dwie osoby, zlapac jednego i drugiego za tylnie lapy i po zawodach.... ale jak gryza sie dwie suki, to siedzi sie na krawezniku i placze :roll: to tak a propos roznicy plci i suk Alfa.
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Gosiu, wiem wiem, że im mniejszy szczenior, tym lepiej. Nuta miała kiedyś pod opieką 5 tygodniowa Pchełkę :) Cudownie się dogadywały.
Aguś, no problem...poustawiaj sobie wszystko tak, żeby Wam pasowało. :)
Majuś, nie miałabym sumienia wpuszczać Nuty na salony Sarki :wink: Aga ma drewnianą podłogę,a pazury Nuty... ;:224 Sama wiesz jak to jest... ;:306 Zawału bym dostała, gdyby Nuta puściła się z radości poprzez salon w celu obwąchania chociażby kocich tropów ;:224 :;230 Myślę, że pierwsze spotkanie przeprowadzimy króciutkie, po naszym spacerku po pobliskim lesie. Nutek będzie wyspacerowany, zadowolony, lekko zmęczony... Wtedy Sarka wyjdzie jej na chwile na spotkanie. Chyba to byłby najlepszy scenariusz... ;:173
Jula, z tym zapachem to prawda. Nucia Pchełkę na początku mocno obwąchała i właściwie od razu została ona zaakceptowana. Jednak była ona dużo mniejsza niż Sarka...mieściła się na dłoni ;:224 :;230 Co one razem wyprawiały... poszukam zdjęć i wstawię. Sama zobaczysz :D Na jednym zdjęciu Pchełka siedzi wręcz w Nutkowej paszczy ;:306
Co do kontaktów dorosłych suk...faktycznie bywają one specyficzne :wink: Nutka niestety też ma swój "charakterek", aniołkiem nigdy nie była ;:224
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nutka była jednak sporo młodsza, to było 3 lata temu.
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ale miala ostatnio wzmozony instynkt macierzynski - może mniejszy piesek nie bedzie jej przeszkdzal.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, przecudowne zdjęcie ;:167
Mam nadzieję, że Nutka zaakceptuje Sarę!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kurczaki nie pokazujcie zdjec szczeniorkow, bo mnie chciejstwo chwyta pazurami :;230 Juz i tak kumpelka mnie drazni i ciagle szczuje maluchami ktore rodza sie po jej psiaku - "chcesz, chcesz - fajne skojarzenie bedzie - o zobacz jakie ladne kluski sie porodzily" i tak na okraglo :twisted:
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A co, chcesz i nie potrafisz wybrać, który szczeniak? :;230
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Raczej potrafie ale na razie dalam sobie na wstrzymanie :wink: no i dopoki nikt maluchami mi przed nosem nie powiewa, to jakos sie trzymam :twisted: silna jestem, silna jestem .... ;:306
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie masz córki która znajdzie na podwórku,przyniesie do domu i powie; Mamusiu on taki malutki i sliczny...
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Aniu, Nucia ma instynkt macierzyński za 10 psich mam. ;:173 W czasie cieczki aż z niej on paruje każdym porem :D Chciałabym od niej szczeniaczka, ale niestety nie stać mnie na wychowanie 10 ogrów, a strach przed znalezieniem dla nich odpowiednich domków zanim osiągną rozmiary małego źrebaka... mnie skutecznie powstrzymuje ;:224
Boje się tego... ;:173
Obrazek
Obrazek
Aguś, zaraz poszukam innych :lol: A odnośnie psiej socjalizacji będziemy się starać. Myślę, że jeśli będziemy konsekwentnie je sobie "przedstawiać", co jakiś czas nawet na 5 minut... to koniec końców zapanuje między nimi ogólna komitywa ;:215
Jula, silna jesteś...? Na pewno...? Poczekaj na kolejne moje zdjęcia ;:306
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

A teraz może parę ogrodowych wspominek... żeby dać spokój Juli i szczeniaczkom ;:306
Może cieplej się zrobi...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja chcę do takiego kojca...
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Aniu, w kojcu było super :D A właścicielka, tego psiaka co gryzie mnie w nogę...do dzisiaj twierdzi że to przeze mnie Uchaty ma słabość do skarpetek frotte ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”