Kolorowy świat
- ewa w
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowy świat
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Michał ja mam mało azalii ale rosną przy tujach które są na południowej stronie ogrodu ,jedna wada dla nich za blisko tui posadzone ale plus ciepło w zimie i odczyn im odpowiada w tym jest tylko jeden rodzynek rh i też dobrze się czuje ,one lubią trochę cienia bo wtedy przy ostrym słońcu nie widać na nich przywiędniętych kwiatów 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- anasstasia
- 500p

- Od: 27 sty 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=62905" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj
pospacerowałam trochę po twoim zielonym skrawku ziemi....zostaję tu..
..działeczka zadbana ,etetyczna,piękne rabaty
Widziałam piękne kępy funki,ja tez je bardzo lubię
Masz dużo lili i liliowców,tez moje ulubione kwiaty
a te Twoje azalie piękne i dośc spore, ile już maja latek

pospacerowałam trochę po twoim zielonym skrawku ziemi....zostaję tu..
-
Miriam

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Michale rhododendrony u ciebie powinny czuć się wspaniale,bo lubią zacienione miejsca.Azalie cudne.Moje siedzą w ziemi,niewiele przyrastając, ale na pocieszenie przeczytałam gdzieś,że jak się zadomowią to ruszą z kopyta.Ta zima je oszczędziła to już jest dobrze.Twoje korony mają piękne,ale nóżki gołe
Podobno dobrze znoszą cięcie,wtedy się zagęszczają,ale ja nie miałabym odwagi 
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witam gospodarza w pięknym ogrodzie.Super zaprojektowany ogród .Mam zapytanie. Przymierzam się w tym roku do zakupu Judaszowca Czerwonolistnego . Powiedz czy warto go mieć w ogrodzie ,jakie lubi mieć warunki ?
- nirali

- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Witaj Michale
Taką jak Twoja pierwsza azalia to mam i wiem że jest dość wyrazista ale ta z drugiego zdjęcia to taka słodziutka i z pewnością dodaje delikatności.Widzę że blisko siebie rosną więc pięknie ogród wzbogacają!
Już czekam na kolejne widoczki
Taką jak Twoja pierwsza azalia to mam i wiem że jest dość wyrazista ale ta z drugiego zdjęcia to taka słodziutka i z pewnością dodaje delikatności.Widzę że blisko siebie rosną więc pięknie ogród wzbogacają!
Już czekam na kolejne widoczki
-
Miriam

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Nie wiedziałam,że są judaszowce czerwonolistne
Mój ma zielone,jesienią przebarwiają się na żółto.
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
-
Michal M
- 200p

- Od: 8 sty 2013, o 09:04
Witaj Ewo
, judaszowiec lubi przemarzać, u mnie rośnie w miejscu, gdzie panuje wyjątkowy mikroklimat i chyba dlatego rośnie
, ja też wybieram się po rh do pisarzowic (a przy okazji pewnie jeszcze coś innego dokupię
)
Marysiu, moje azalie nawet całkiem ładnie kwitną, ale krótko, i często przy ostrym słońcu kwiaty więdną, ale cały czas mam nadzieję, że jak się bardziej rozrosną i rozbudują swój system korzeniowy to będzie lepiej
Witaj anasstasia
Witaj Aniu, cieszę się, że mnie odwiedziłaś
najstarsze azalie są u mnie od ok. 12 lat pozostałe od 7 lat. Miałem kiedyś jeszcze rh ale złapały fytoftorozę, i z 6 egzemplarzy zostały tylko dwa białe
.
Mirko , kiedyś przy koszeniu trawy odłamała się jedna całkiem spora gałązka azalii, w jej miejsce wyrosły 4, ale nie mam sumienia, żeby je przycinać...
Witaj Alu, podobnie jak Mirka, nie wiedziałem, że są czerwonolistne judaszowce..., judaszowiec lubi przemarzać, dobrze, jeśli znajdziesz dla niego w swoim ogrodzie zaciszne i słoneczne stanowisko, mój rośnie przy południowej ścianie domu, ziemię przykryłem czarną folią ogrodniczą i obsypałem żwirkiem. Na zimę zabezpieczam trochę pień gałązkami świerkowymi.
Witaj Kasiu
, czekam niecierpliwie, aż moje azalie się rozrosną i stworzą gęsty szpaler, to byłby dopiero efekt 
Marysiu, moje azalie nawet całkiem ładnie kwitną, ale krótko, i często przy ostrym słońcu kwiaty więdną, ale cały czas mam nadzieję, że jak się bardziej rozrosną i rozbudują swój system korzeniowy to będzie lepiej
Witaj anasstasia
Witaj Aniu, cieszę się, że mnie odwiedziłaś
Mirko , kiedyś przy koszeniu trawy odłamała się jedna całkiem spora gałązka azalii, w jej miejsce wyrosły 4, ale nie mam sumienia, żeby je przycinać...
Witaj Alu, podobnie jak Mirka, nie wiedziałem, że są czerwonolistne judaszowce..., judaszowiec lubi przemarzać, dobrze, jeśli znajdziesz dla niego w swoim ogrodzie zaciszne i słoneczne stanowisko, mój rośnie przy południowej ścianie domu, ziemię przykryłem czarną folią ogrodniczą i obsypałem żwirkiem. Na zimę zabezpieczam trochę pień gałązkami świerkowymi.
Witaj Kasiu
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Michał liliowce piękne .
uwielbiam azalie i rododendrony , mam dopiero z 5 lat swoje kupowałam bardzo małe , jesienią musiałam znaleźć im inne miejsce bo zrobiło się im zbyt ciasno .
uwielbiam azalie i rododendrony , mam dopiero z 5 lat swoje kupowałam bardzo małe , jesienią musiałam znaleźć im inne miejsce bo zrobiło się im zbyt ciasno .
-
Michal M
- 200p

- Od: 8 sty 2013, o 09:04
Witaj Geniu, 2 ostatnie liliowce to nabytki zeszłoroczne, bardzo mi się spodobały, miałem nadzieję zamówić sobie w tym roku w Lilypolu kilka nowych odmian, ale akurat w tym roku nie ma ich w ogóle w ofercie 
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Michał masz tylko te 3 liliowce ?
Szkoda że wiosną nie mają liliowców , jesienią to czasem już zbyt późno na sadzenie i wiosną gniją.
Szkoda że wiosną nie mają liliowców , jesienią to czasem już zbyt późno na sadzenie i wiosną gniją.