Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Post »

Hej Ludu pracujący :wit
Słonko dzisiaj świeci, więc i czas w fabryce powinien szybko minąć :)
'Winter Shade of Pale' urzekła mnie ;:173 Ten delikatny, subtelny róż jest cudowny. ;:167
Czytałam Aguś, że już wyłażą pierwsze siewki u Ciebie :) ;:138
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nucia, cześć Ludu Odpoczywający ;-)! Dzień w fabryce jakoś tam mija; roboty trochę jest, a to nuda przecież najgorsza... byleby do 16ej! Cieszę się, że Ci się podoba delikatna uroda Whiter Shade of Pale... kupowałam ją we Floriall, bodajże za 50zł - nie tanio, ale nie mogłam się jej oprzeć... Siewki Gosiu się pokazują... ledwie widoczne jeszcze, ale jak cieszą!
Bogna, witaj - byłaś na nartach? Ja tłustoczwartkowe smakowitości pozostawiam we wspomnieniacg i dziś staram się dietować... jednak trzy pączki w ciagu jednego dnia to niezły kaloryczny kop... Niech się ten śnieg rozpuszcza, bo już przecie wiosny nam trzeba!
Magda, ja także lubię obserwować rozwój kwiata... dla mnie fascynującym obiektem jest Astrid Gräfin von Hardenberg ;:167
Kasiu, jest mi bardzo miło, że ta subtelnej urody róża kojarzy Ci się ze mną ;:196 Ja z kolei łączę ją z Beatką, u której ją po raz pierwszydojrzałam, no i z Tobą :) Zgadzam się, że Whiter Shade of Pale w fazie lekko rozchylającego się pąka jest najpiękniejsza ;:167 Ciekawam jak nam przezimowały!
Ewo, Whiter Shade of Pale - jeśli tylko jest do kupienia, a na pewno jest koło mnie w szkółce, lub można ją sprowadzić z Niemiec - dostarczy wielu estetycznych wrażeń każdemu, kto jest wielbicielem bladawców, o mega subtelnej urodzie ;:167
Ula, czytałam że masz dziś wizytę u denstysty... życzę bezbolesnych wrażeń! ;-)
Marysiu, niech się spełnią Twoje życzenia! Dobrego dnia także życzę... tu zaczęło przyświecać słońce - od razu piękniej na świecie!
Magdo, alleż oczywiście, że w linii prostej w górę :) A co do róż, to sezon się jeszcze nie zaczął, a Ty narzucasz sobie różane embargo? Zupełnie tego nie rozumiem ;-)
Aguś, witam piątkowo! Ta róża najpiekniejsza jest w pąku... ma cudowną poświatę, oczu nie można od niej oderwać!
Julek, doberek... tylko dwa pączki? Dziś powinnaś poprawiny urządzić ;-)
Pat, mam szczerą nadzieję, że to ostatnie podrygi zimy - mam szczerze dość białego puchu, marzę o zielonej trawie i świeżych listeczkach na krzewach i drzewach, młodych przyrostach na iglakach i ferii barw wiosennych kwiatów... Mam nadzieję, że łapka czuje się lepiej? :)
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Aguś, moje zakupy różane odbyły się w grudniu i na ten sezon basta... ale jak wchodzę miedzy innymi w Twój wątek, to od razu mam nawrót choroby ;:173
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
x-ag-a
---

Post »

Magda, to chyba zrozumiałe - urodzie róż trudno się oprzeć :) Ja mam zamówionych tylko 7 róż, dobiję chyba do 80tki i czuję przyjemne nasycenie... wymarzone już mam (no, jeszcze ze trzy by się zdały), miejsce zapełniłam, więcej nie potrzebuję. Czyżbym wychodziła z choroby zakupowej? ;-) Na pewno nie z miłości do róż :)
Podawałaś listę swoich zamówionych?
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
x-ag-a
---

Post »

Magda, idę patrzeć :)
EDIT: widziałam już tę listę, ale moja pamięć widać już nie ta... odświeżyłam odmiany - dobre wybory, choć kilku nie znam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja jestem i czytam...nie ucieknę bo róże mnie nie ruszają ;:306
x-ag-a
---

Post »

aage pisze:...róże mnie nie ruszają ;:306
Aguś, to jest zjawisko socjologiczne! :lol:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Kurka a mnie ruszają...Guillot przecenił troche slicznotek i matko...mnie ruszają ;:306 Taki Institut Lumiere ;:173 albo Genevieve Orsi :roll:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Munstead Wood chyba i ja na jesieni dostałam w przesyłeczce. Ma piekny intensywny kolor. Lubię ten odcień bordo
Jak tam po wczorajszym pączkowym dniu pasibrzucha? Dzisiaj coś dziwnie cicho na FO ;:306
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Aguś akysz :;230 nie wódz mnie.... i tak popełniłam 2 Exelsy , Grand Mogul, Rosario (Tanoras) , Rosemoor (Austough), Camelot (Hareden), Over the Moon' (ORAcleon), Abbatiale de Pontigny' ;:119 więcej nie pamiętam... ;:306
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

;:306
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś ale smakowite pączusie dzisiaj podałaś do konsumpcji a do tego bezkaloryczne i bezkarnie mogłabym pochłonąć jeszcze kilka takich porcji. ;:215 ;:306
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Ja jeszcze w sprawie pączków - wczoraj gdzieś mówili, że żeby spalić jednego pączka trzeba m.in. przeleżeć 10 h przed telewizorem. Od wczoraj moje dwa grzechy już dawno zostały odpokutowane... ;:306 ;:306 ;:306
Munstead W. jest już od lata na mojej liście chciejstw, ale niestety - nigdzie w kraju chyba już niedostępna.
x-ag-a
---

Post »

Asiu, to może i ja się po powrocie położę :lol: Munstead Wood powinien być w Rosarium... sprawdzałaś to źródło?
Majutku, specjalnie dla Ciebie wstawię jeszcze jedną mało kaloryczną porcję konfitury różanej, wieczorem :)
Aga, no właśnie :)
Ewa, i bardzo dobrze, że na pokuszenie wodzona popełniłaś rzeczone... później byś cierpiała, a tak, będzie Pani zadowolona! ;-))
Magda, jak to 'chyba'?? ;-)
Dorota, Ty coś domów, bo przeceny tak często się nie trafiają ;-)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”