Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14
- magenta
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14
Pozdrawiam pączkowo

- kasia126126
- 1000p

- Od: 8 cze 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam po pączkowym obżarstwie
Dzisiaj pozostaje nam tylko kawka 
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Agguniu Piatunio...ale widze ,ze tam u was nawalone tego białego
Ja juz na to patrzec nie moge...pociesza mnie,ze to juz niedługo....kupiłam sobie wczoraj jedna cebule hippeastrum, Jula mnie kopała w kostke, Majka ...no i popatrz nie pomogło...ech ze mnie to jest trudny przypadek
Paczki wchłonełam tylko dwa...tak tak...a dasz wiare ,ze to moje małe 3
Trzym sie tam dzielnie...i zmykaj szybko do domciu
Ja juz na to patrzec nie moge...pociesza mnie,ze to juz niedługo....kupiłam sobie wczoraj jedna cebule hippeastrum, Jula mnie kopała w kostke, Majka ...no i popatrz nie pomogło...ech ze mnie to jest trudny przypadek
Paczki wchłonełam tylko dwa...tak tak...a dasz wiare ,ze to moje małe 3
Trzym sie tam dzielnie...i zmykaj szybko do domciu
Oj Aga, Aga
smakowały... 2 popełniłam (ale malutkie) i tylko dlatego, że własnołapnie przez moją macierz ulinione zostały. Kupnych bym pewnie nie trąciła...
Aga, Maska - do kolekcji dorzucę Wam jeszcze Podkoziołek, bo tak w Wielkopolsce nazywają się Ostatki czy jak kto woli - Śledzik.
Aga, Maska - do kolekcji dorzucę Wam jeszcze Podkoziołek, bo tak w Wielkopolsce nazywają się Ostatki czy jak kto woli - Śledzik.
Asiu, pączki przez macierz ulepione można wciągać do woli ;-) Teraz dieta - dobrze, że udało mi się cichaczem wymknąć z domu, bo PanM straszył przywiązaniem do biezni na cały dzień ;-)) Miłego!
Doris, dwa pączki zjadłam wczoraj do południa i bułoby mi mało, także jeszcze jeden po powrocie do domu z przyjemnością pożarłam... Hipeastrum dobra rzecz i nie można sobie tego odmawiać ;-) Tak, dziś piątunio, byleby zleciał szybko do 16ej, a później niech się wlecze!
Kasiu, kawę mam i się delektuję
Ty też? Dobrego dnia!
Kasia, ile pączków wciągnęłaś, chudzielcu? ;-))
Gosiu, te wagary musiałyby się nazywać urlopem na żądanie... nie da się tak zupełnie 'zerwać' z roboty, chociaż czasem chciałoby się ;-))
Marysiu, już wszystko rozumiem z tą tradycją ;-) U nas ostatki niekoniecznie pod śledziem (a może czegoś już nie pamiętam), ale w zasadzie czemu nie - śledzik jest zawsze dobry ;-)
Majutku, wierz mi, że w fabryce w taką pogodę nawet jak jest co robić, to czas się wlecze a człekowi głowa sama opada... musi być ruch jak w ulu, żeby tych dolegliwości przesileniowych nie odczuć. Dobrego - trzymaj się tam ciepło!
U nas napadało minimum 15cm śniegu, także krajobraz jak sprzed kilku tygodniu powrócił... śnieg niestety mokry i ciężki, zatem znowu czeka mnie strząsanie go z krzewów... Niech już sobie idzie ta zima do morza!
Trochę bielszej strony bieli:

Doris, dwa pączki zjadłam wczoraj do południa i bułoby mi mało, także jeszcze jeden po powrocie do domu z przyjemnością pożarłam... Hipeastrum dobra rzecz i nie można sobie tego odmawiać ;-) Tak, dziś piątunio, byleby zleciał szybko do 16ej, a później niech się wlecze!
Kasiu, kawę mam i się delektuję
Kasia, ile pączków wciągnęłaś, chudzielcu? ;-))
Gosiu, te wagary musiałyby się nazywać urlopem na żądanie... nie da się tak zupełnie 'zerwać' z roboty, chociaż czasem chciałoby się ;-))
Marysiu, już wszystko rozumiem z tą tradycją ;-) U nas ostatki niekoniecznie pod śledziem (a może czegoś już nie pamiętam), ale w zasadzie czemu nie - śledzik jest zawsze dobry ;-)
Majutku, wierz mi, że w fabryce w taką pogodę nawet jak jest co robić, to czas się wlecze a człekowi głowa sama opada... musi być ruch jak w ulu, żeby tych dolegliwości przesileniowych nie odczuć. Dobrego - trzymaj się tam ciepło!
U nas napadało minimum 15cm śniegu, także krajobraz jak sprzed kilku tygodniu powrócił... śnieg niestety mokry i ciężki, zatem znowu czeka mnie strząsanie go z krzewów... Niech już sobie idzie ta zima do morza!
Trochę bielszej strony bieli:

- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś przyjmijmy, że to taki śnieg na pożegnanie zimy, już ostatni... u nas też dopadało, a poprzedni nie stopniał, więc za oknem jak w grudniu, na szczęście z kuchni widzę też krzak bzu, którego nabrzmiałe pąki zdecydowanie informują, że jednak bliżej marca niż grudnia jest
Mam jakieś 20 stron do nadrobienia u Ciebie, więc pędzę czytać, bo Ty zaraz kolejny wątek zaczniesz pewno...miłego piąteczku 
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Dobry Agus
paczkowo sie skalalam w ilosci sztuk dwa
Slonecznie sie robi, bialego nie widac i mrozu za bardzo tez nie 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aguniu przepiękna relacja z rozwoju różanego kwiatu..... cudny pomysł, z wielką ciekawością prześledziłam pokaz, rózyczka w każdej fazie piękna 
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
Ale w linii prostej w górę jeśli można, ok?aguniada pisze: U nas napadało minimum 15cm śniegu, także krajobraz jak sprzed kilku tygodniu powrócił... śnieg niestety mokry i ciężki, zatem znowu czeka mnie strząsanie go z krzewów... Niech już sobie idzie ta zima do morza!
Piątek, mój ulubiony dzień tygodnia pracy.
Zdjęcia 'bielszej strony bieli' powodują u mnie nawrót choroby różyczki... zmykam, bo mam embargo na zakupy różane
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ślicznie pokazana różyczka od zarania do dojrzałości! Życzę miłego szybko mijającego w pracy piąteczku i ciągnącego się leniwego wieczoru 
- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Witam Piątkowo
jak po czwartkowym zajadaniu się pączkami, u mnie syn zjadł tylko 12 szt śnieżku na padało 40 cm ale za to dziś wszystko wynagradza piękne słoneczko 
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Och, jaka piękna ta Whiter Shade! Jakoś o niej zapomniałam, a kiedyś miałam wpisana do kajecika 
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Dobry Aguś
Whiter Shade jest cudna w kazdej postaci, choć chyba w fazie pączka urzeka najbardziej
To szczególna róźa u mnie, kojarzy mi się z...Tobą
Miłego, szybkiego dnia
Whiter Shade jest cudna w kazdej postaci, choć chyba w fazie pączka urzeka najbardziej
To szczególna róźa u mnie, kojarzy mi się z...Tobą
Miłego, szybkiego dnia
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Uwielbiam obserwować różany rozwój kwiatka. Szczególnie pierwszą fazę 
- BOGULENKA
- 500p

- Od: 23 lis 2012, o 13:28
Witam się piąteczkowo, kilka dni mnie nie było, ledwie dogoniłam. Sara sama słodycz, nic tylko miziać. Ja tłusty czwartek postanowiłam przeciągnąć i na piątek. Wczoraj były oponki i pączki, dziś będzie chruścik. A później będzie bardzo dużo szybkiej pracy w ogródku i wszystko wagowo wróci do normy. Tak myślę .... Życzę szybkiego piątku, słonko wychodzi.