Mogę jeszcze dodać, że rosnące obok siebie róże lubię tonować....czyli stopniowo przechodzić w inny kolor....dorosłam też do tego, żeby prawie najwięcej uwagi poświęcać ogólnemu widokowi krzewu...zupełnie odwrotnie niż na początku
Ogród Edyty1
- justi177
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Edyty1
Hmmm, to ja mam tak samo.....jak Małgoś
Mogę jeszcze dodać, że rosnące obok siebie róże lubię tonować....czyli stopniowo przechodzić w inny kolor....dorosłam też do tego, żeby prawie najwięcej uwagi poświęcać ogólnemu widokowi krzewu...zupełnie odwrotnie niż na początku
Pozdrawiam
- Edyta1

- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dla mnie ogólny widok krzewu zawsze był priorytetem. Dlatego mam sporo róż z drobnymi kwiatuszkami, ale obficie kwitnących
.
Jednak kupowaniem pod tym kątem nie jest łatwe. Czasem naprawdę bardzo trudno jest znaleźć zdjęcie całego krzewu
.
Jednak kupowaniem pod tym kątem nie jest łatwe. Czasem naprawdę bardzo trudno jest znaleźć zdjęcie całego krzewu
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
- Edyta1

No to się zaczęło
.
Miałam się wstrzymać z zakupami jeszcze chwilę, ale ponieważ już mi wykupili Allisan Princess of Pheonica
, postanowiłam już dłużej nie zwlekać i nie ryzykować kolejnego przerabiania wizji rabaty.
Tak więc do mojego koszyka trafiły:
Jacqueline Du Pre,
Crocus Rose,
Iceberg x 2 szt.,
New Dawn (do pary dla rosnącej z jednej strony różyczki
),
Pastella x 2 szt,
Clare Austin,
Old Port.
I tym sposobem załatwiłam już prawie połowę wiosennych zakupów różanych
.
Zaczynam się poważnie obawiać o stan mojego portfela, bo to dopiero początek wiosennych planów
.
Miałam się wstrzymać z zakupami jeszcze chwilę, ale ponieważ już mi wykupili Allisan Princess of Pheonica
Tak więc do mojego koszyka trafiły:
Jacqueline Du Pre,
Crocus Rose,
Iceberg x 2 szt.,
New Dawn (do pary dla rosnącej z jednej strony różyczki
Pastella x 2 szt,
Clare Austin,
Old Port.
I tym sposobem załatwiłam już prawie połowę wiosennych zakupów różanych
Zaczynam się poważnie obawiać o stan mojego portfela, bo to dopiero początek wiosennych planów
Pozdrawiam - Edyta
- JLG

- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Mam to samoEdyta1 pisze:Zaczynam się poważnie obawiać o stan mojego portfela, bo to dopiero początek wiosennych planów.
Same piekności wybrałaś - z chęcią bym też zamówiła OLd Port, Crocus Rose i Claire Austin.. a tu miejsca brak
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzę, że zakupy już poczynione.
Trzeba teraz tylko sprzęt przygotować i będziemy sadzić nasze nowe zdobycze.
Czy to będzie jakaś różanka czy wmieszają się w tłum innych roślin?
Trzeba teraz tylko sprzęt przygotować i będziemy sadzić nasze nowe zdobycze.
Czy to będzie jakaś różanka czy wmieszają się w tłum innych roślin?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ło matko, ale zamówienie
To ja różanie bardzo skromnie.
Tylko 2 na wiosnę
Za to poszalałam w trawkach i bylinach
To ja różanie bardzo skromnie.
Tylko 2 na wiosnę
Za to poszalałam w trawkach i bylinach
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Dawno mnie nie było w twoim ogrodzie . gdzieś cię zagubiłam .. Piękne zakupy róż , chyba nie długo zabraknie ci trawnika .. Budowle po prostu bajeczne , szkoda że u mnie nie ma takiego rzemieślnika aby mi zrobił chociaż takie podpórki pod róże jak u ciebie pod domem .. Miło będzie posiedzieć w altance przy grillu jak nadejdzie wiosna .. Ja w tym roku nastawiłam się na wczesne chryzantemy ,zamówiłam kilkanaście kolorków .. Poczekam na swoje róże jak trochę podrosną . Moja druga różanka jest dopiero drugi rok i drugą zimę ,ciekawe jak przetrwa ,.. W tamtą zimę a raczej wczesną wiosną wymarzła mi Alinka , reszta ładnie przetrwała .. Całusy dla dzieciaków i uściski dla męża , należą mu się za te piękne budowle ..
- Edyta1

Joasiu, u mnie jeszcze miejsca dużo, tylko nie jestem pewna, czy na szczęście, czy niestety
.
Grażynko, część róż chcę dosadzić do już istniejącej rabaty różanej a część zamieszka w towarzystwie iglaków i hortensji na rabacie, na którą od dawna nie miałam pomysłu i cieszę się, że wreszcie mam jakąś jej wizję w głowie
. Przyznam uczciwie, że na 2 róże, które mam w planach zakupowych nie wymyśliłam jeszcze miejsca
, ale na tyle mi się podobają, że postanowiłam pochodzić z doniczką po ogrodzie i poprzymierzać
. Mam jeszcze jedną różankę do przerobienia, ale ponieważ te zakupione róże to dopiero połowa z listy (pozostałe zakupię w innym miejscu) to z kolejną rewolucją poczekam chyba do jesieni
. Tym bardziej, że bardzo ważnym punktem programu wiosennych prac jest budowa kamiennej ścieżki. A potem pod koniec maja komunia syna, więc trochę trzeba się streszczać
.
Gosiu, ja jesienią nie kupiłam ani jednej róży, to teraz szaleję. Za to kupowałam trawy i byliny
.
Janinko, cieszę się, że mnie znalazłaś
. Na tym forum nigdy się nie spotkałyśmy i nawet nie wiedziałam jaki masz nick. Zajrzę jutro do Ciebie, bo niedawno wróciłam z pracy i padam z nóg. Całusy
.
Grażynko, część róż chcę dosadzić do już istniejącej rabaty różanej a część zamieszka w towarzystwie iglaków i hortensji na rabacie, na którą od dawna nie miałam pomysłu i cieszę się, że wreszcie mam jakąś jej wizję w głowie
Gosiu, ja jesienią nie kupiłam ani jednej róży, to teraz szaleję. Za to kupowałam trawy i byliny
Janinko, cieszę się, że mnie znalazłaś
Pozdrawiam - Edyta
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Piękne róże zamówiłaś! Nie znałam Old Port, a ma taki ciekawy kolor. Ja już dostałam pomieszania zmysłów
od planowania, jakie róże kupić. Widzę, że mam jakiś problem z wyobrażeniem sobie, jaki kolor do jakiego będzie pasował...tzn. może nie tyle kolor, co odcień...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- Edyta1

Ewo, dla mnie to też nie jet proste, ale ja radzę sobie w taki sposób, że kopiuję zdjęcia różanych krzewów do folderu i zestawiam je ze sobą w komputerzegajowa pisze:Piękne róże zamówiłaś! Nie znałam Old Port, a ma taki ciekawy kolor. Ja już dostałam pomieszania zmysłówod planowania, jakie róże kupić. Widzę, że mam jakiś problem z wyobrażeniem sobie, jaki kolor do jakiego będzie pasował...tzn. może nie tyle kolor, co odcień...
Tak sobie pomyślałam o Twojej różance, że może pasowałyby tu róże z grupy Renaissanse, np. Ghita Renaissanse (bardzo mi się podoba
Tak sobie pomyślałam, że sporo robi mi się tych różanek w ogrodzie
Pozdrawiam - Edyta
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Dzięki, Edytko - to prosty, ale odkrywczy i praktyczny sposób. Obejrzałam sobie Ghitę i Clair R. - Clair mi się podoba. Ghita zreszta też, chociaż na zdjęciach wydaje mi się nieco"żarówiasta"...ciekawe, czy podobnie jest w rzeczywistości.
Chociaż - z drugiej strony - w ogrodzie kolory nawet dość jaskrawe jakoś się komponują i wcale nie rażą
Chociaż - z drugiej strony - w ogrodzie kolory nawet dość jaskrawe jakoś się komponują i wcale nie rażą
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Edytko zdążysz ze wszystkim.
Przecież sezon dopiero się zaczyna i mamy cały rok przed sobą.
Przecież sezon dopiero się zaczyna i mamy cały rok przed sobą.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Edyto ,przeczytałam u Gosi że szukasz róży Jude the Obskure ,ja swoją kupiłam u naszej Kamili w ubiegłym roku cały czas kwitła i bosko pachniała .Cudo .
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Renesansowe rzeczywiście są piękne i zdrowe. Ja mam te obie. Clair Rennaissanse i Ghitę. Ghita wcale nie jest żarówiasta. Taki średni róż raczej. Natomiast moja Ghita dość krótko trzymała kwiaty i to mnie trochę martwiło.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Edytko, to my robimy to samo tylko w odwrotnej kolejności
I zobacz jak różne są tego rezultaty.
Już nie mogę się doczekać kiedy te wszystkie roślinki przyjdą i zacznie się sadzenie
I zobacz jak różne są tego rezultaty.
Już nie mogę się doczekać kiedy te wszystkie roślinki przyjdą i zacznie się sadzenie