Mój ogród - Zenobiusz
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Haniu dziękuje za odwiedziny w naszym ogrodzie i miłe słowa.Urządzanie naszego ogrodu  rozpoczeliśmy ponad 10 lat temu i trwa to do dnia dzisjejszego,ciągle coś zmieniamy i dosadzamy. Praca w ogrodzie jest naszym hobby, i poświęcamy jej wiele wolnego czasu . Jak pewnie zauważyłaś znaczną część ogrodu zajmują drzewa i krzewy ozdobne,które w szybkim tempie się rozrastają, i uniemożliwiają  powiększanie kolekcji iglaków.

Pozdrawiam Zenek

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jasmin jest cudo, to kwiat mojego dzieciństwa pamietam rosł u nas przed domem, jego zapach pamietam do dzis. Ja kupiłam jasminowca niestety nie utrzymal sie, przemarzł, zreszta te kwiaty wymagaja powierzchni, sa wowczas okazałe tak jak u Ciebie to jest piekny i co tu mowic zadbany ogrod. Miło było tu pospacerować i głeboko powzdychać, ach jak pieknie, Pozdrawiam, na pewno tu wroce bo oczywiscie cos zmałpuję.

Mó ogród-Zenobiusz
Teraz rozumiem skąd pytanie o świerki sąsiada.Cichcem wszedłem na Waszą działkę i obejrzałem pięknie urządzony kawałek ziemi,jeśli 1500m można nazwać kawałkiem.To co mówić o moich 300m.Widać ile pracy włożyliście Ty i Małżonka.Specjalizacja to iglaki i ciekawe krzaki,podoba mi się ,bo coś innego.Już,ktoś pisał, podawaj nazwy krzaków,.. może Skusisz moją żonę.Będę Was odwiedzał cichcem.Pozdrawiam.Ryszard.

- ZENOBIUSZ
W dniu dzisiejszy miałem pracowity dzień, a było to strzyżenie żywopłotu,którego długość
wynosi ponad 60 mb. Zywopłot ten posadziłem ponad 10 lat temu z krzewów irgi błyszczącej
i oto fragmenty:

i jedna z juk
róza angielska Grahma Thomsa

nazwa nie znana

Przepraszam za nienajlepszą jakość zdjęć.

wynosi ponad 60 mb. Zywopłot ten posadziłem ponad 10 lat temu z krzewów irgi błyszczącej
i oto fragmenty:

i jedna z juk

róza angielska Grahma Thomsa

nazwa nie znana

Przepraszam za nienajlepszą jakość zdjęć.
 Pozdrawiam Zenek

- ZENOBIUSZ
Violu dziękuję za pochwałę,starałem się. Zywopłot ten oddziela moj ogród od drogi dojazdowej do działki sąsiada,i jest naturalną formą ogrodzenia tej części ogrodu.
Lecz wymaga w ciagu roku trzykrotnego strzyżenia, aby utrzymać założone rozmiary.
Najbardziej efektownie wygląda jesienią kiedy to liście przebarwiają się na piękny czerwony kolor. Zyczę miłego dnia.

Lecz wymaga w ciagu roku trzykrotnego strzyżenia, aby utrzymać założone rozmiary.
Najbardziej efektownie wygląda jesienią kiedy to liście przebarwiają się na piękny czerwony kolor. Zyczę miłego dnia.
 Pozdrawiam Zenek

Już sobie wyobrażam ten zapach ! Mam u siebie tę samą odmianę , ale krzew kilkuletni i nie tak okazały, mimo to pachnie w całym ogrodzie.
 Już sobie wyobrażam ten zapach ! Mam u siebie tę samą odmianę , ale krzew kilkuletni i nie tak okazały, mimo to pachnie w całym ogrodzie.