W moim ogródku - IWONA1311
- IWONA1311
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 mar 2011, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W moim ogródku - IWONA1311
Witaj Aniu w moim ogródku
Właśnie mam nadzieję że ta naparstnica będzie w takim kolorku bo ciekawie wygląda.
Agnieszko nasionka kupiłam przy okazji odwiedzin jednego ze sklepów ogrodniczych, początki zakupów warzywek no i kwiatki i to jeszcze nie koniec choć nie mam szczególnych planów.
Ja w tym roku nie wysiewam ani papryki ani pomidorów i albo kupię tych kilka sadzonek a może teściowa będzie coś miała, zobaczymy.
Beatko
pomalutku zaczynam już coś kupować, a jak tam wiosenne zakupy u Ciebie?
Właśnie mam nadzieję że ta naparstnica będzie w takim kolorku bo ciekawie wygląda.
Agnieszko nasionka kupiłam przy okazji odwiedzin jednego ze sklepów ogrodniczych, początki zakupów warzywek no i kwiatki i to jeszcze nie koniec choć nie mam szczególnych planów.
Ja w tym roku nie wysiewam ani papryki ani pomidorów i albo kupię tych kilka sadzonek a może teściowa będzie coś miała, zobaczymy.
Beatko
- misia
- 500p

- Od: 28 lip 2006, o 10:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj nie pytaj
Zamówiłam 43 róże historyczne w Rosarium. I troszkę lilii 
Pozdrawiam, Beata
Ogród Misi
Ogród Misi
- IWONA1311

- misia
- 500p

- Od: 28 lip 2006, o 10:40
Bylinki zamawiałam np. Tawułka kędzierzawa 'Perkeo' , Lebiodka 'Bristol Cross' , Języczka 'Osiris Cafe Noir'
Pozdrawiam, Beata
Ogród Misi
Ogród Misi
- IWONA1311

Beatko Ty jak zwykle zamawiasz jakieś cudeńka, ja tawułkę Perkeo kupiłam w ubiegłym roku w szkółce u Sagana, ciekawe czy ładnie przezimuje?
Dziś będzie troszkę zimowo wiosennych zdjęć ze wczorajszego obchodu ogródka
zima

wiosna - kiełkują już tulipany

wydawało mi się że to jest rannik ale do końca to nie jestem pewna bo na razie same listki wychodzą...

taka stokroteczka zakwitła na trawniku (a może przetrwała zimę pod śniegiem?)

Na koniec specjalnie dla Kasi Nirali moje roślinki w korniaczkach, na dowód że żyją...

Dziś będzie troszkę zimowo wiosennych zdjęć ze wczorajszego obchodu ogródka
zima

wiosna - kiełkują już tulipany

wydawało mi się że to jest rannik ale do końca to nie jestem pewna bo na razie same listki wychodzą...

taka stokroteczka zakwitła na trawniku (a może przetrwała zimę pod śniegiem?)

Na koniec specjalnie dla Kasi Nirali moje roślinki w korniaczkach, na dowód że żyją...

-
Michal M
- 200p

- Od: 8 sty 2013, o 09:04
wygląda na listki rannika, czyli jest nadzieja, że to ostatni powrót zimy (miejmy nadzieję na krótko), rośliny chyba czują wiosnę 
- IWONA1311

Michał ja też czekam na wiosnę ale dziś pada gęsty drobniutki śnieg i to od rana
Wygląda właśnie jak rannik tylko tego przywiozłam w tamtym roku z Włoch -wtedy sugerując się jedynie listkami i bulwkami bo były już przekwitnięte i to jest właśnie ten bo te kupione z bulwek u nas to jeszcze nawet nosków nie wychylają.
Wygląda właśnie jak rannik tylko tego przywiozłam w tamtym roku z Włoch -wtedy sugerując się jedynie listkami i bulwkami bo były już przekwitnięte i to jest właśnie ten bo te kupione z bulwek u nas to jeszcze nawet nosków nie wychylają.
- nirali

- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Iwonka dziękuję za fotki tych kruszynek
ja wiem że Ty już zadbałaś o nie sadząc w drewniane domki ale bardzo miło popatrzeć na nie o tej porze roku. Jeszcze bardziej wyczekuję wiosny.
Muszę zerknąć czy coś tulipanowego u mnie się pojawia
U mnie na ogród nowa porcja białej pierzynki leci ale oby gorsza chlapa się przez to nie zrobiła...ajć a dziś wieczorem koniecznie muszę do Lublina
Pozdrawiam
Muszę zerknąć czy coś tulipanowego u mnie się pojawia
U mnie na ogród nowa porcja białej pierzynki leci ale oby gorsza chlapa się przez to nie zrobiła...ajć a dziś wieczorem koniecznie muszę do Lublina
Pozdrawiam
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
U mnie jeszcze zwały śniegu i nic nie można wypatrzeć a teraz podobnie jak u Kasi dostawa nowego puchu, lecą takie ogromne płatki.
Iwonko ja jeszcze nie wyrzuciłam tych pojemniczków po listkach od babci i wczoraj w tym co zupełnie się nie pokazał zobaczyłam coś zielonego pewnie pojawi się nowa roślinka.Poczekamy, zobaczymy.
Iwonko ja jeszcze nie wyrzuciłam tych pojemniczków po listkach od babci i wczoraj w tym co zupełnie się nie pokazał zobaczyłam coś zielonego pewnie pojawi się nowa roślinka.Poczekamy, zobaczymy.
- IWONA1311

Kasiu dziękuję
, te roślinki jak to ładnie określiłaś w drewnianych domkach to nie są jakieś bardzo wymagające dlatego ładnie tam rosną. U mnie też dziś od rana sypie śniegi juz wszędzie robi się znów biało. Współczuję wyjazdu do Lublina w taką pogodę, oby pluch z tego nie było.
Jolu tak jak pisałam Kasi i u mnie robi się biało a śnieg nie przestaje padać tylko gęściej pada. Dobrze by było gdyby skrętniczki jednak chciały się pokazać, bo moja babcia lubi wyrzucać kwiatki które przestają jej kwitnąć i marnieją więc może go już nie być choć mówiłam jej że skrętniki tak w zimie mają.
Jolu tak jak pisałam Kasi i u mnie robi się biało a śnieg nie przestaje padać tylko gęściej pada. Dobrze by było gdyby skrętniczki jednak chciały się pokazać, bo moja babcia lubi wyrzucać kwiatki które przestają jej kwitnąć i marnieją więc może go już nie być choć mówiłam jej że skrętniki tak w zimie mają.
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Iwonko mam nadzieję że coś z tego wyrośnie przed chwilą jeszcze sprawdzałam i rzeczywiście się zieleni, teraz na wiosnę może dostać powera i ruszy, będę czekała 
- IWONA1311

Jolu to i ja czekam na jego pierwsze kwiatki i trzymam kciuki żeby wyrósł.
Iwonko, trafione zakupy...nic jeszcze nie kupiłam
nawet ziemi nie mają, w naszym sklepie... trzeba jechać gdzieś dalej.
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Iwonko nasze ogrody uśpione pod śniegową pierzynką, ale wiosna zbliża się wielkimi krokami i widzę, że już pierwsze zakupy zrobiłaś.
Śliczna driakiew, niebieskiego koloru zawsze brakuje w ogrodzie, a naparstnica także nie spotykana, może to nie jest dwuletnia, tylko wieloletnia bylina?
Ja jeszcze nic nie kupowałam z nasion.
Trzeba będzie pomyśleć o warzywach, gdyż z kwiatów, to tylko kupię astry jednoroczne i może cynie, które posieję na warzywniaku na bukiety.
Ranniki Ci już wyrastają.
Ja nie mam do nich szczęścia.
Posadzone dwa lata temu zupełnie nie wyrosły.
Śliczna driakiew, niebieskiego koloru zawsze brakuje w ogrodzie, a naparstnica także nie spotykana, może to nie jest dwuletnia, tylko wieloletnia bylina?
Ja jeszcze nic nie kupowałam z nasion.
Trzeba będzie pomyśleć o warzywach, gdyż z kwiatów, to tylko kupię astry jednoroczne i może cynie, które posieję na warzywniaku na bukiety.
Ranniki Ci już wyrastają.
Ja nie mam do nich szczęścia.
Posadzone dwa lata temu zupełnie nie wyrosły.