Jesteś niesamowicie zorganizowana
Ogródek Agness
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Agness
Jak się przyglądam Twoim rabatkom, to rzeczywiście wszystko jest na swoim miejscu, nikt na nikogo nie włazi, słowem - porządek idealny! Jak Ci się udaje to utrzymać? I żadnych chwastów!

- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Była mowa o levanie,kupiłam ją w sierpniu u Szmita i jestem ciekawa tempa jej wzrostu.Na pewno potrwa kilka ładnych lat zanim otrzyma to docelowe 5 m,a widok wtedy na pewno nieziemski.
- bina12
- 1000p

- Od: 17 mar 2011, o 13:15
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Teresko witaj
Ja już nie mogę doczekać się widoku tych różyczek od Ewuni
Irenko dziękuję za miłe słowa
Niesamowite historie dzieją się z tą pogodą.... błyski i grzmoty w pełni zimy
Ciekawa jestem jak będzie z moimi ciemiernikami, czy uda im sie w końcu zakwitnąć.... niektórych nie widziałam od kupna ani razu, mimo, że to już ich 4 sezon
Przemarzały aż do linii gleby, później przez sezon odbudowywały listki..... a niektóre straciłam całkowicie...
U mnie na razie jeszcze leży śnieg.... już niezbyt dużo, ale rabatki na szczęście przykryte...
Ewuniu może w końcu zrehabilituje się i zakwitnie.....
Małgoś oj tak..... chabry swoim cudnym kolorkiem z daleka przyciągaj wzrok. Bardzo je lubię i posadziłam w kilku punktach w ogrodzie
Kasiu są u mnie i zakątki bardziej stonowane
Drzewko to czereśnia , na rabacie są 2 a pod nimi cieniolubne roślinki
Izuniu roślinki panoszą się na rabatach, to i chwastów nie dopuszczają..... i to kolejny powód, dla którego lubię dużo roślin
A i moje wszystkie rabatki wysypane korą, to też wspaniale ogranicza rozwój chwastów. A na takim nie największym obszarze, łatwo wszystko utrzymać w porządku . Największy problem mam z główną bylinową rabatą, tam nie ma kory i chwasty rosną na wyścigi.... ledwie zdążę dojść do końca, to muszę wracać od początku
Ale i tam pomalutku wprowadzam niewielkie płożące iglaczki i z czasem wysypię korą
Aniu plewię praktycznie na okrągło, jak tylko zobaczę że zielsko wyłazi
ale ogródek nie największy, więc i roboty dużo nie ma, tym bardziej, że na rabatach roślinny ścisk i kołderka z kory, a to skutecznie ogranicza chwasty
Małgosiu będę z ciekawością obserwowała u Ciebie rozwój tej hortensji, ja niestety nie mam miejsca na takiego kolosa
Ewuniu cudne odmiany wybrałaś ....ależ będzie pięknie
Grandiflora ma pełne kwiatostany z wielką ilością kwiatów płonnych, Tardiva zaś jest jej przeciwieństwem, kwiaty ma bardzo koronkowe, kwiatów płonnych niewiele, ale obie są piękne
Grandiflory nie mam, ale zaraz wrzucę Ci fotkę mojej Tardivy -
na drugiej fotce jest pomiędzy floksami...

Krzewuszek masz też piękną liczbę
takie z żółtymi listkami faktycznie słoneczko może przypalać, najlepiej jej chyba byłoby w świetlistym półcieniu....
Dziś kilka obrazków z żurawkami

Irenko dziękuję za miłe słowa
Niesamowite historie dzieją się z tą pogodą.... błyski i grzmoty w pełni zimy
Ciekawa jestem jak będzie z moimi ciemiernikami, czy uda im sie w końcu zakwitnąć.... niektórych nie widziałam od kupna ani razu, mimo, że to już ich 4 sezon
U mnie na razie jeszcze leży śnieg.... już niezbyt dużo, ale rabatki na szczęście przykryte...
Ewuniu może w końcu zrehabilituje się i zakwitnie.....
Małgoś oj tak..... chabry swoim cudnym kolorkiem z daleka przyciągaj wzrok. Bardzo je lubię i posadziłam w kilku punktach w ogrodzie
Kasiu są u mnie i zakątki bardziej stonowane
Izuniu roślinki panoszą się na rabatach, to i chwastów nie dopuszczają..... i to kolejny powód, dla którego lubię dużo roślin
Aniu plewię praktycznie na okrągło, jak tylko zobaczę że zielsko wyłazi
Małgosiu będę z ciekawością obserwowała u Ciebie rozwój tej hortensji, ja niestety nie mam miejsca na takiego kolosa
Ewuniu cudne odmiany wybrałaś ....ależ będzie pięknie
Grandiflora ma pełne kwiatostany z wielką ilością kwiatów płonnych, Tardiva zaś jest jej przeciwieństwem, kwiaty ma bardzo koronkowe, kwiatów płonnych niewiele, ale obie są piękne
na drugiej fotce jest pomiędzy floksami...

Krzewuszek masz też piękną liczbę
Dziś kilka obrazków z żurawkami

- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Aguś, krzewuszki są przepiękne
Ja w zeszłym roku dostałam dwie od mojej mamy. Strasznie mi się spodobały.
Od zawsze też robił na mnie ogromne wrażenie migdałek. Cudne te różowe kwiatuchy...i tyle ich na takim małym krzaczku
No i tawułki...floksy...ahhh...tyle jeszcze tego jest ... "chciejstwom" nie ma końca
Od zawsze też robił na mnie ogromne wrażenie migdałek. Cudne te różowe kwiatuchy...i tyle ich na takim małym krzaczku
No i tawułki...floksy...ahhh...tyle jeszcze tego jest ... "chciejstwom" nie ma końca
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- bina12
- 1000p

- Od: 17 mar 2011, o 13:15
Bo my z czasem ,no i oczywiście wraz z postępującą nieuleczalną chorobą chciejstw , robimy się jak Sroki - chcemy mieć wszystko co piękne i kolorowe
Widzę tę Twoją Tardivę , muszę pomyśleć ale u mnie jest naprawdę dużo miejsca , tak ,że nawet taki gigant by się zmieścił jak Levana
ależ on kosztuje 
Widzę tę Twoją Tardivę , muszę pomyśleć ale u mnie jest naprawdę dużo miejsca , tak ,że nawet taki gigant by się zmieścił jak Levana
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Te duże karmelowe żurawki to podsadzone jakimiś żuraweczkami ciemno-fioletowymi? Świetnie się razem prezentują.
- AGNESS

Małgosiu ja bardzo lubię kwitnące krzewy, a jak jeszcze pięknie przebarwiają się jesienią, to już pełnia szczęście
Masz rację z tymi chciejstwami, ciągle coś nowego pięknego widzimy i bardzo to nam pasuje w ogródku
Ewuniu więc jak masz dużo miejsca, to możesz szaleć z krzewami, jest ich cała masa, są piękne i szybko wypełniają ogródek.... a na ich tle dopiero bylinki i jest bajkowy ogród
Jolu ta karmelowa żurawka to Southern Comfort , a obok niej Obsidian, Tapestry, Plum Royale
Masz rację z tymi chciejstwami, ciągle coś nowego pięknego widzimy i bardzo to nam pasuje w ogródku
Ewuniu więc jak masz dużo miejsca, to możesz szaleć z krzewami, jest ich cała masa, są piękne i szybko wypełniają ogródek.... a na ich tle dopiero bylinki i jest bajkowy ogród
Jolu ta karmelowa żurawka to Southern Comfort , a obok niej Obsidian, Tapestry, Plum Royale
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aguś na tych zdjęciach to i żurawki i funkie. Żurawki ślicznie wybarwione. Czy dokupujesz coś w tym roku, ja już mam skomponowane zamówienie czekam jeszcze na siostrę bo razem wysyłamy.
- AGNESS

Jolu nie będę już zamawiała żurawek, nie mam miejsca, jeśli gdzieś znajdę jakąś dziurkę, gdzie ładnie będzie się komponowała żuraweczka, to po prostu podzielę swoją kępkę.... Ciekawa bardzo jestem Twojego zamówienia, one wszystkie są takie piękne....
- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Aguś, mnie najbardziej gnębią moje "chciejstwa", gdy patrzę na zdjęcia żurawek i host
Twoje nasadzenia są przepiękne. Barwne żurawkowe brzegi rabat... bajka

Twoje nasadzenia są przepiękne. Barwne żurawkowe brzegi rabat... bajka
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Bardzo lubię żurawki i ich połączenia z hostami, to zawsze pewne roślinki. Jeszcze nigdy nie rozsadzałam żurawek, muszę zacząć to robić. Czy rozsadzasz je o jakiejś szczególnej porze roku?
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- AGNESS

Małgosiu cieszę się, że podobają Ci się moje żurawkowe kompozycje
I host i żurawek jest taka masa, że można kupować bez końca i ciągle pojawiają się jakieś nowe upragnione odmiany
Ewuniu żurawki bardzo ładnie się przyjmują i ich rozsadzanie jest bardzo łatwe.... u mnie jak na razie przyjęło się 100%
Niektóre wystarczy wykopać i podzielić, są oddzielnymi roślinkami, przykładem jest Sweet Tea, ale jest ich niewiele, większość trzeba rozmnażać z urwanych krótkopędów, ja urywam, obskubuję dolne listki i od razu wsadzam w ziemię w zacienione miejsce, pięknie się przyjmują, robię to w każdym momencie sezonu wegetacyjnego 
Ewuniu żurawki bardzo ładnie się przyjmują i ich rozsadzanie jest bardzo łatwe.... u mnie jak na razie przyjęło się 100%
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
i znowu piękna hortensja,,,ajć,kusisz tymi pięknościami,kusisz
Żurawki tez masz piękne okazałe już kępy,ile one już mają latek
Ja tez mam ich,ok,30, takich kęp mam kilka a reszta mniejsza,, ale niestety nie mam ich zdjęć
dopiero na wiosnę będe im robiła
Żurawki szybciej rosną niż hosty, no i oczywiście inny rodzaj ubarwienia,Też je 
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Czym bliżej wiosny to trudniej się doczekać ...
ale takie fotki umilają czas oczekiwania .Miłe wspominki!
Miejmy nadzieję,że niczego z naszych roślin nam ta zima nie zabierze!