Iwonko też mam huskyego! pies w jednej klatce, kury w drugiej, my w trzeciej
Przedwiośnie na wsi
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Przedwiośnie na wsi
Marysieńko
Ja swojego nie tylko widziałam ale ma na koncie chyba ze 20 sztuk drobiu we wsi (z tego co wiemy!)
Wlasnie bylam ciekawa jak radzisz sobie z kurkami, ja chyba mojemu zrobie dziure w plocie ,bo ten piejacy kogut o 4 rano doprowadza mnie do pasji 
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu uśmiechnęłam się
mój syn też informatyk.
Zaletami podagrycznika jestem zszokowana, jak ktoś chętny to ja również wyślę.
Zaletami podagrycznika jestem zszokowana, jak ktoś chętny to ja również wyślę.
- Maska

- Kontakt:
Iwonko mój niestety wszystko co się rusza, więc i koty i dzikie zwierzęta i jak dopadnie kurę to nie ucieka i od razu widać winowajcę!
Dorotko widzisz ile nas łączy
jak nam się uda wsadzić cały do paczki to już wysyłać nie musimy 
Dorotko widzisz ile nas łączy
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Marysiu wczoraj wysyłając list doznałam szoku, ceny tak podskoczyły w górę. Także trzeba uważać, aby się nie przejechać na gabarytach.
- Maska

- Kontakt:
Dorotko odczułam już przy ostatnich przesyłkach
S jest jakaś inna poczta taka automatyczna muszę to rozeznać ale to tylko w mieście (chyba) nie wiem jak to działa w terenie?
ja juz podziekowalam Marysi za to zlotkokorzo_m pisze: Zaletami podagrycznika jestem zszokowana, jak ktoś chętny to ja również wyślę.
Wlasnie czytalam Marysiu ze te psy to tylko zdobywcy - udusza kurzyne i zostawia- moj surowego miesa nie tknie ,bo nie nauczony
- Maska

- Kontakt:
Ha ha, a moja je kiedyś nam przyniosła kurę - my zgłupieliśmy i chyba źle zareagowaliśmy, bo ją zaczęła wcinać - doszła do połowy, potem zostawiła. Te u sąsiadów to dusiła i napoczynała - ale nie była w stanie zjeść 9 kur 
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maryś dziś u mnie zaczęłam sianie nasionek... jestem dumna...a Ty pędzisz z wątkami zapomniałaś że ja chodzę pomału...
..piszesz o swoim psie a dziś nasz otworzył sobie bramkę ...widocznie ktoś nie domknął i powędrował na ulicę...dobrze że zobaczyliśmy z okna jak stoi i nie wie w która stone iść...całe szczęście że na nasze wołanie odrazu wróciła...i nie było żadnego zwierzęcia w pobliżu bo wtedy koniec szukaj wiatru w polu...
..piszesz o swoim psie a dziś nasz otworzył sobie bramkę ...widocznie ktoś nie domknął i powędrował na ulicę...dobrze że zobaczyliśmy z okna jak stoi i nie wie w która stone iść...całe szczęście że na nasze wołanie odrazu wróciła...i nie było żadnego zwierzęcia w pobliżu bo wtedy koniec szukaj wiatru w polu...
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
a ja poczekam na sianie na te dobre dni to tuz ,tuz,,,może będa lepiej rosły
Miłego dnia
Miłego dnia
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Marysiu, to killer nie pies,a właściwie killerka
a swoją drogą to macie bardzo tolerancyjnych sąsiadów, tylko takich sobie życzyć, naprawdę, bo wiadomo że Polak potrafi, kiedyś w TV pokazywali że się sąsiedzi sądzili o wiaderko na schodach 
Czekam na te eksperymenty z liliowcami, będziesz Marysiu, moim królikiem doświadczalnym
, jeśli coś Ci wyjdzie, to ja też pozbieram nasionka z tych co zamówiłam, oczywiście jeśli zakwitną, więc siej te liliowce Marysiu
Miłego dnia.
Czekam na te eksperymenty z liliowcami, będziesz Marysiu, moim królikiem doświadczalnym
- Maska

- Kontakt:
Misiu
to dobrze, że jakieś auto nie jechało. Jak psiaczek nie nauczony wychodzenia poza ogrodzenie to trzeba uważać
Aniu pierwszy raz nie kupiłam sobie kalendarza i może dzięki temu będę go stosować
Dziękuję
Iwonko no to jeszcze jeden czworonóg do menażerii (znaczy się królik
)
O! moja Lola była już parokrotnie bohaterką postów. A z kurami i sąsiadami to było dziwnie. Pierwsze kury to kobitka chciała po 50 zł za kurę. No to, ponieważ ja pracowałam na AR załatwiłam jej 10 kur i oddałam to ona sobie zostawiła parę a resztę oddała, zresztą mojemu M (ja byłam w sanatorium). Mój M nie wiedział co z nimi zrobić to dał sąsiadom, którzy kiedyś mruczeli że trzy kury im coś zadusiło. To jedna sprawa potem drugiej sąsiadce też jakieś kury, indyczkę i perliczkę chyba 3 - 4 sztuki i ta wezwała policję. Zapłaciliśmy mandat 100 zł. I M poszedł do baby chciał załatwić sprawę i coś jej tam dać , ale baba chciwa chciała 200 zł to M powiedział, że drugie 100 dostała policja i chciwa nie wzięła nic! Potem wydaliśmy trochę więcej budując wolierę naszej kilerce i siedzi tam! Niestety zawsze jej jakieś zwierzę do woliery wejdzie i wtedy jest kolejna ofiara
Aniu pierwszy raz nie kupiłam sobie kalendarza i może dzięki temu będę go stosować
Iwonko no to jeszcze jeden czworonóg do menażerii (znaczy się królik
O! moja Lola była już parokrotnie bohaterką postów. A z kurami i sąsiadami to było dziwnie. Pierwsze kury to kobitka chciała po 50 zł za kurę. No to, ponieważ ja pracowałam na AR załatwiłam jej 10 kur i oddałam to ona sobie zostawiła parę a resztę oddała, zresztą mojemu M (ja byłam w sanatorium). Mój M nie wiedział co z nimi zrobić to dał sąsiadom, którzy kiedyś mruczeli że trzy kury im coś zadusiło. To jedna sprawa potem drugiej sąsiadce też jakieś kury, indyczkę i perliczkę chyba 3 - 4 sztuki i ta wezwała policję. Zapłaciliśmy mandat 100 zł. I M poszedł do baby chciał załatwić sprawę i coś jej tam dać , ale baba chciwa chciała 200 zł to M powiedział, że drugie 100 dostała policja i chciwa nie wzięła nic! Potem wydaliśmy trochę więcej budując wolierę naszej kilerce i siedzi tam! Niestety zawsze jej jakieś zwierzę do woliery wejdzie i wtedy jest kolejna ofiara
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Witaj Marysieńko w ten ponury dzionek
ciekawe jak moja Sami zachowałaby się widząc kurki bo gołębie mogą jej z miski wyjadać i nie reaguje na ni e,stwierdza za dużo pierza a za mało mięska 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Marysiu, strasznie drogi drób tam u siebie macie, na królewskie stoły chyba
, a ludzie jednak jak wszędzie.
- romaszka

- Od: 31 gru 2010, o 23:43
Marysiu kochana, ja w sprawie technicznej
Wykiełkował hibiskus jednoroczny od Ciebie ( bo to od Ciebie ... tak??
). Ale rzecz w tym, że wykiełkowało, ewidentnie, dwie różne roślinki i teraz nie wiem które to hibiskusy a nigdzie nie mogę znaleźć zdjęcie siewek hibiskusa.

Tych, z dłuższymi listkami, jest zdecydowanie mniej, przypominają mi ostróżkę??!! Czy coś sobie przypominasz? Może zbierałaś nasionka po jakimś winku lub koniaczku?

Tych, z dłuższymi listkami, jest zdecydowanie mniej, przypominają mi ostróżkę??!! Czy coś sobie przypominasz? Może zbierałaś nasionka po jakimś winku lub koniaczku?