Dzień był w miarę ale ostatnio puścił się deszcz i to dość mocny, pewnie rano będzie biało bo zapowiadają że ze śniegiem to ma padać.
Witajcie w mojej bajce ...czekamy na wiosenkę :)
-
edulkot
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Witajcie w mojej bajce ...czekamy na wiosenkę :)
Dorotko ja Ci wybiję te hipeastrum z głowisi
i po co Ci to, mało masz roślinek i kwiatuchow w lecie
Dzień był w miarę ale ostatnio puścił się deszcz i to dość mocny, pewnie rano będzie biało bo zapowiadają że ze śniegiem to ma padać.
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tylu Gosci miałam wczoraj
Witam was goracow ta wtorkowa szarówkę,nie wiem jak tam prognozy gadają...ale ja licze na słoneczko
No i 43 dni do wiosenki mamy .....leci
Kasia od 10 do 16 biegałas po ogrodzie
to Ty szaleniec ogrodowy jesteś i uspokajasz mnie ,ze ze mna okejos
Ja tyle rady nie dam działać,za zimno stanowczo....porwałam sie na takie symboliczne usuwanie rozchodników i juz miałam radochę
Małgosiu ja od Adriana dzwonków nie mam ale pewnie mozna liczyc na ładne sadzonki
Marysiu niezła ta nasza Kasia nie
Ja u siebie takiej pogody nie miałam, ale Jula np przeciez miała niedawno 14 stopni...to tez bym nie usiedziała na tyłku
Jula Irlandzkie były zielonego koloru te co moja mamuska miała, a jak sie wkładało do gliceryny to robiły sie kremowe
Mnie od ubiegłego sezonu zauroczyły dzwoneczki , rózne rózniste...sa urocze,a niektóre niesamowicie długo kwitną, dopiero weszłam na szkółke Magda...ale tam wysprzedane juz bylin...tyle dzwonków juz nie ma
'
Witaj Julianno
, zapraszam zapraszam zagladaj jak najcześciej
Moja Calineczka uwielbia byc w ogrodzie ,teraz czeka razem za mna na tulipany ,krokusi i narcyzy...bo sadziła sama
Bonia bedzie Pani zadowolona, to fajna szkółka , ale dopiero teraz zobaczyłam jak wiele roslin juz zniknełło z oferty , dzwonki były cudne....A klemki
tam to trzeba sie za portfl trzymać
Majeczka no własnie tak mi sie zachciałao takie cudne w domku mieć...ale moze lepiej storczyki, nie wiem jak długo te hipeastra kwitna....przecuda sa
Majus u mnie tez był deszcz wieczorem, nie jakis tam rzesisty ale popadało....teraz nam sie chyba zaczna budzic te cebulaste
Ania no nie moze byc inaczej , to róza nazwana imieniem modelki Haidi Klum, bardzo lubie ta rózę...a jak pachnie

Steskniłam sie juz za takimi typkami w ogródku
Witam was goracow ta wtorkowa szarówkę,nie wiem jak tam prognozy gadają...ale ja licze na słoneczko
No i 43 dni do wiosenki mamy .....leci
Kasia od 10 do 16 biegałas po ogrodzie
Małgosiu ja od Adriana dzwonków nie mam ale pewnie mozna liczyc na ładne sadzonki
Marysiu niezła ta nasza Kasia nie
Jula Irlandzkie były zielonego koloru te co moja mamuska miała, a jak sie wkładało do gliceryny to robiły sie kremowe
Witaj Julianno
Bonia bedzie Pani zadowolona, to fajna szkółka , ale dopiero teraz zobaczyłam jak wiele roslin juz zniknełło z oferty , dzwonki były cudne....A klemki
Majeczka no własnie tak mi sie zachciałao takie cudne w domku mieć...ale moze lepiej storczyki, nie wiem jak długo te hipeastra kwitna....przecuda sa
Ania no nie moze byc inaczej , to róza nazwana imieniem modelki Haidi Klum, bardzo lubie ta rózę...a jak pachnie

Steskniłam sie juz za takimi typkami w ogródku
- bonia244
- 1000p

- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
z kawką przysiadłam a wczoraj w szkółce M wsiąkłam zamawiając dzwoneczków,fiołeczków , goździczków i wiele innych roślinek o nie miara
miłego !!!!
- E@K66

- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Hej Dorotko ,ciumaski we wtorek.Po niedzielnej prognozie pogody urosły mi skrzysła a wcale nie piłam REDBULA .
Omena powiedziala ze za trzy tygodnie ma przyjść wiosna

Omena powiedziala ze za trzy tygodnie ma przyjść wiosna
-
Keetee

A widzisz widzisz Effcia...nie ma co im wierzyc w te ich wahadłowe prognozy ....tak od poczatku prognozowali Amerykańce
Boszszsz jak ja sie Effcia ciesze...przeca tu juz nie idzie wytrzymac w chacie
Bonia no ja tez tam popełniłam zamówionko....pocieszajace jest to ze ceny maja ludzkie
łał jaki Ty masz wielki teren....kurka.....marzenie...jeszcze pod lasem , kochana jestes prawdziwa szczesciarą
Miłego wtoreczku
Bonia no ja tez tam popełniłam zamówionko....pocieszajace jest to ze ceny maja ludzkie
- E@K66

Masz świętą rację Dorotko ,w domu juz nie da śie wytrzymać,przy życiu mnie tylko trzyma niedopracowany e-WUŚ ,który absorbuje mnie w pracy tak ze nie mam czasu myślec o dzialce 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dorotko nie dość , że 43 dni to jeszcze wczoraj FO obiegła wiadomość ,że bocian w Polsce już jest!
Temperatura to i u mnie w sobotę była optymistyczna, ale odczuwalna była nie do wytrzymania na dłuższą metę!
Czytam, że nie ma dzwoneczków u Magdy, a jak zamawiałam w styczniu to jeszcze wszystko było

Temperatura to i u mnie w sobotę była optymistyczna, ale odczuwalna była nie do wytrzymania na dłuższą metę!
Czytam, że nie ma dzwoneczków u Magdy, a jak zamawiałam w styczniu to jeszcze wszystko było
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Witaj Dorotko,przyszłam się przywitać i ide zrobic sobie kawusię.Muszę dzisiaj wynurzyć się do optyka i chyba zajde do ogrodniczego.Z roku na rok coraz mniej moge kupic na miejscu,słabe zaopatrzenie maja.
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Bry! Na kawę przyszłam, bo się coś dobudzić nie mogę
Mam nadzieję, że synoptycy i bocian się nie mylą, bo za oknem mało optymistycznie... Ja kilka dzwonków u Adriana zamówiłam, irlandzkie też kupiłam, w ciemno, bo ja kocham wszystko co irlandzkie, ale mam nadzieję, że wyjdą takie ładne, jak na opakowaniu pokazują
U Magdy na szczęście dla portfela zakupów nie zdążyłam zrobić i w ogóle mam już szlaban na zbędne wydatki, jeśli mam plan żywopłotowy zrealizować 
-
Keetee

Effcia no masz racje , dobrze ,ze E-wus Ci dodaje roboty , bo niema nic gorszego jak nuda w pracy....Trzymaj się dzielnie ,a w razie co wpadaj sie ratowac
Marysiu no u mnie tez słodko nie było...ale ten bocek to dopiero news nie
Az chce sie zyć
Tak spojrzałam z ciekawości na oferte Magdy i wieluz tych dzwoneczków które zamawiałam juz nie ma...wyszły
Dobrze Malgosiu ,ze jedziesz do optyka , szkiełka beda lepsiejsze to i rarytaski łatwiej wyłowisz....
no i dobra okazja o ogrodniczy zahaczyć....moze juz rzucili co ciekawego nie 
Patusiu....no ja na bociana licze ,ze on juz przedwiosnie przywlecze do nas...choc ponoc u nas nie ma juz przedwiosnia , tylko od razu wiosna i to ciepła
A siadaj na kawe ,ja tez jakos tak sie rozbudzam ciezko....ide po druga kawkę
Akurat szkółka Madga ma niskie ceny i w porównaniu np z Adrianem ...wypada baardzo korzystnie
Ale ja rozumiem co to szlus na zakupy...chociaz tak się zastanawiam...czy ja rzumiem...Boszsz jakie to przyjemne
...a widzisz to Ty dzwonki irlandzkie kupiłas..cos mi dzwoniło a nie wiedziałam gdzie...myslałam ,ze Jule 
Marysiu no u mnie tez słodko nie było...ale ten bocek to dopiero news nie
Dobrze Malgosiu ,ze jedziesz do optyka , szkiełka beda lepsiejsze to i rarytaski łatwiej wyłowisz....
Patusiu....no ja na bociana licze ,ze on juz przedwiosnie przywlecze do nas...choc ponoc u nas nie ma juz przedwiosnia , tylko od razu wiosna i to ciepła
Akurat szkółka Madga ma niskie ceny i w porównaniu np z Adrianem ...wypada baardzo korzystnie
- E@K66

Dorotko wysłalabyś mi te nasionka Cleome?
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Trzy tygodnie do wiosny
to ja kurna lece szlifowac, bo nie zdarze
A tak powaznie, to u mnie buro-ponuro i ogolnie dolujaco - ja chce SLONCA
!!!
A tak powaznie, to u mnie buro-ponuro i ogolnie dolujaco - ja chce SLONCA
-
Keetee

Effciu pw
Jula ciez sie ,ze masz w co rece włozyc...zajmiesz sie i nie myslisz tak o tej szarówce
Po cichu trzymałam sie prognozy Amerykańców ,ze wiosna przyjdzie z poczatkiem marca i to ciepła, wiec dalej w tym trwam
Słońce przyłaz no 
Jula ciez sie ,ze masz w co rece włozyc...zajmiesz sie i nie myslisz tak o tej szarówce
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
U mnie wiosna zawsze przychodzi poczatkiem marca, tak ze prognoza tak bardzo optymistyczna w moim przypadku nie jest ale i tak sie ciesze
Oooo slonce wylazlo
czad 
Oooo slonce wylazlo
U mnie słońce, u Julki słońce, to i do Ciebie dotrze, Doris!
Idę po kolejną kawę, bo czółenko mi opada jednak...
Idę po kolejną kawę, bo czółenko mi opada jednak...