Przecież prościej jest pociąć wiaderko plastikowe 10, 5, i 3 litrowe na kółka odpowiedniej grubości / jaka ci potrzebna/ i masz foremki wielokrotnego użytku, spraktykowany sposóbmagos13 pisze:[quote="kasia28x".
Czytałam gdzieś, żeby odpowiednia mieszankę piasku, cementu i wody, włożyć do reklamówki, reklamówkę spuscić kilka razy na ziemię (w celu zageszczenia) i pozostawić do stwardnienia. Wyjdą betonowe krążki, ale czy podobne do plastrów drzewa?

A jak dobrze wiadomo drzewo ma korę która nie jest idealnie równa
  A jak dobrze wiadomo drzewo ma korę która nie jest idealnie równa  
 tylko kolorek trochę inny.
  tylko kolorek trochę inny.
Parę lat wcześniej (dobrych parę_fox_ pisze: Przecież prościej jest pociąć wiaderko plastikowe 10, 5, i 3 litrowe na kółka odpowiedniej grubości / jaka ci potrzebna/ i masz foremki wielokrotnego użytku, spraktykowany sposób
 ) kazałam zrobić blaszane tasiemki (baba jestem
 ) kazałam zrobić blaszane tasiemki (baba jestem  ) 5 cm szerokości, które mogłam ze sobą spinać i tworzyć dowolne kształty. Wypełniałam je mieszanką, cement, piasek, woda i na wierzch sypałam grysik, lub wciskałam małe kamienie. Średnio mi się to podobało, ale swoją funkcję spełniało.
 ) 5 cm szerokości, które mogłam ze sobą spinać i tworzyć dowolne kształty. Wypełniałam je mieszanką, cement, piasek, woda i na wierzch sypałam grysik, lub wciskałam małe kamienie. Średnio mi się to podobało, ale swoją funkcję spełniało.
 ale dopóki nie zrobię prób i się nie przekonam jakie są efekty nie powiem co jednak by było lepsze obie propozycje są ciekawe
 ale dopóki nie zrobię prób i się nie przekonam jakie są efekty nie powiem co jednak by było lepsze obie propozycje są ciekawe