Różanka w Sudetach, cz. 2
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Różanka w Sudetach, cz. 2
Heniu liście w takim samym błyszczącym kolorku jak u mnie i te żyłki na listkach .Moja jest młoda ma dopiero 3 lata, a ta w Arboretum chyba starsza .Ta widać ,ze ma więcej płatków ,ale czy ja wiem .
-
Monikwiaty
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Heniu ja dopiero poznaję róże i uczę się ich i o nich od Was . Jadzia róże ma cudne i zadbane mam nadzieję że to będzie ta o której myśli ale nawet jeśli nie to i tak będzie czarowała jak wszystko u Jadzi
Jeśli masz jeszcze swoje zdjęcia to pokazuj roślino - maniakom zawsze mało, ja mam mało zdjęć od siebie ,chociaż i na te które robiłam sąsiedzi patrzyli z politowaniem , jednak zawsze chętnie oglądam i podziwiam wasze ogrody i rośliny , pozdrawiam 
- Dyskrecja

- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Moni, znam róże Jadzi od dawna, często bywam w jej śląskim ogródku i wielokrotnie wracam do wybranych zdjęć róż ale czasami chciałoby się tak do końca ją zidentyfikować, szczególnie jak była kupiona jako NN.
Sama mam jeszcze kilka w swoim ogrodzie bez imion, mimo że są piękne pozostają NN, jest to dość duży dyskomfort dla różanej maniaczki.
Isabel R., posadzoną ub roku, zachwyciła mnie cudowną budową kwiatów, bardzo ciemnoczerwoną barwą, aksamitnymi płatkami i wspaniałym zapachem

Sama mam jeszcze kilka w swoim ogrodzie bez imion, mimo że są piękne pozostają NN, jest to dość duży dyskomfort dla różanej maniaczki.
Zdjęć mam sporo, mam zamiar jeszcze coś wstawiać, dzisiaj , na dobranoc przypomnęMonikwiaty pisze:Jeśli masz jeszcze swoje zdjęcia to pokazuj roślino - maniakom zawsze mało
Isabel R., posadzoną ub roku, zachwyciła mnie cudowną budową kwiatów, bardzo ciemnoczerwoną barwą, aksamitnymi płatkami i wspaniałym zapachem

- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Dziewuszki u mnie w ogrodniczym jest co roku Maigold w sprzedazy. Sa to roze doniczkowe i nieraz stoja na tyle dlugo, ze kwitnal w sklepie. Jak w tym roku tez beda a byly dwa lata pod rzad, to w tym roku tez jest taka mozliwosc, to porobie foty i poogladam je dokladnie.
- anasstasia
- 500p

- Od: 27 sty 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hello
I love all your roses, but Alba Maxima impressed me. And will certainly be on my list.
I love your back yard landscape. Is the hill or mountain?
Can I ask how many roses do you have?
Hello
Kocham wszystkie swoje róże, ale Alba Maxima wrażeniem. I na pewno będzie na mojej liście.
Kocham twoją tylną krajobrazu stoczni. Czy wzgórze lub góra?
Czy mogę zapytać, ile róż masz?
I love all your roses, but Alba Maxima impressed me. And will certainly be on my list.
Can I ask how many roses do you have?
Hello
Kocham wszystkie swoje róże, ale Alba Maxima wrażeniem. I na pewno będzie na mojej liście.
Czy mogę zapytać, ile róż masz?
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=62905" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Dyskrecja

i tego Ci Jula zazdroszczę, sklepu gdzie stoją królewny w doniczkach i czekają na nowych właścicieli, u nas jak rzucą kilka szt do supermarketu to po chwili już nic nie ma, kto miał akurat szczęście to złapał.Jule pisze:Dziewuszki u mnie w ogrodniczym jest co roku Maigold w sprzedazy. Sa to roze doniczkowe i nieraz stoja na tyle dlugo, ze kwitnal w sklepie. Jak w tym roku tez beda a byly dwa lata pod rzad, to w tym roku tez jest taka mozliwosc, to porobie foty i poogladam je dokladnie.
Co do Maigold, to ja też ją mam, zresztą też sama i długo ją identyfikowałam, dlatego też miałam wątpliwości co ma Jadzia, bo kolor kwiatów Jadzi jakby był zbyt żółty, a moje nieco wpadają w róż, luźny układ płatków

anasstasia,bardzo mi miło Cię gościć w moim wątku, z grubsza też już odwiedziłam Twoje róże, choć zrobiłam to pobieżnie, dlatego się nie wpisywałam.
Moja Alba Maxima osiągnęła już ok. 2 m i mam nadzieję, że tego lata da ładny popis kwitnienia, szkoda tylko, że kwitnie raz w roku. Też lubię robić jej zdjęcia na tle górskiego krajobrazu.
Pytasz ile mam róż - tego jeszcze dokładnie nie wiem ale myślę, że ponad 150, mam też już zrobione kolejne wiosenne zamówienia więc wiosną trzeba będzie wszystkie policzyć.
- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Heniu, Twoja piękna kolekcja różana co roku się rozrasta. Musisz robić notatki i spisywać ich stan
Niedługo za dużo czasu zabierało by Ci liczenie ich w ogródku, więc łatwiej by było
Isabel R piękna. Ogólnie "renesansówki" urzekły mnie ostatnio, jak i seria "palace". Moje były zdrowiutkie i kwitły jak opętane, zobaczymy jak przezimują.
Isabel R piękna. Ogólnie "renesansówki" urzekły mnie ostatnio, jak i seria "palace". Moje były zdrowiutkie i kwitły jak opętane, zobaczymy jak przezimują.
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
U mnie az dziwne ale nie ma takiego zainteresowania rozami, moze dlatego ze w marketach duzo rzucala. W zeszlym roku wiosna nagokorzennych, to byla masa - gdzie sie nie weszlo tam roze lezaly. Fakt ze te najpopularniejsze odmiany ale ludzie chyba sie tak nasyca, ze pozniej w ogrodniczym stoja... nawet ostatnio bylam, to stoja jeszcze z sezonu w doniczkach. Jakies rugosy - Dagmar chyba i jakies starsze angielki Othelo i cos tam jeszcze.
- anasstasia
- 500p

- Od: 27 sty 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A garden in a dream area and Alba Maxima will be amazing this year. That prevented me to buy Alba Maxima, but deserves to have him in the garden.
Ogród w strefie marzeń i Alba Maxima będzie niesamowite w tym roku. Który uniemożliwiał mi kupić Alba Maxima, ale zasługuje mieć go w ogrodzie.
Ogród w strefie marzeń i Alba Maxima będzie niesamowite w tym roku. Który uniemożliwiał mi kupić Alba Maxima, ale zasługuje mieć go w ogrodzie.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=62905" onclick="window.open(this.href);return false;
- JAKUCH

Twoja Maigold Heniu całkiem inna od mojej
Może sa 2 róże pod tą samą nazwą tylko innych hodowców??? .Isabelkę też będę podziwiać w tym sezonie u siebie .Zaczarowała mnie ta różyczka i musiałam ja zaprosić do siebie . Też jestem tego zdania ,ze chcę wiedzieć co mam u siebie ,bo każda róża powinna mieć swoje imię . Moja jest również w oranżu tylko nie ma takich grubych płatków
- Dyskrecja

Nutko, rzeczywiście moja kolekcja różana powiększa się już od kilku lat. Systematycznie prowadzę notatki i zapisuję co gdzie kupiłam, za ile, fotografuję sadzonki, tak że dokumentacja jest pełna i nie będzie pomyłek z sumaryczną ilością róż.
Teraz grupuję swoje róże wg hodowców, tak że jeszcze dokładniej będzie wszystko zapisane.
Cieszę się, że i Twoje
podbijają renesansowe, zyskują całkiem słusznie coraz większe uznanie wśród wielbicieli róż.
Jula , u nas nic nie stoi a wręcz obawiam się, że zaopatrzenie będzie coraz gorsze, w ub roku powiedzieli mi w Castoramie, że mieli bardzo dużo strat róż w kapersach, róże poschły i nikt ich nie kupił.
I to jest irytujące, nie potrafią zadbać o towar a w donicach porządnych odmian nie sprowadzą
anasstasio, dzięki za odwiedziny i pochwały dla róż. Masz cudowny klimat, zadbasz o wodę i będziemy podziwiać Twoje piękności, oby do lata, u Ciebie będzie ono najwcześniej.
Jadziu, czekamy do lata, obfocimy tą naszą królewnę i na pewno dowiemy się dokładnie co mamy.
A tu letnie wspomnienie mojej
róży, która od lat pozostaje NN

Teraz grupuję swoje róże wg hodowców, tak że jeszcze dokładniej będzie wszystko zapisane.
Cieszę się, że i Twoje
Jula , u nas nic nie stoi a wręcz obawiam się, że zaopatrzenie będzie coraz gorsze, w ub roku powiedzieli mi w Castoramie, że mieli bardzo dużo strat róż w kapersach, róże poschły i nikt ich nie kupił.
I to jest irytujące, nie potrafią zadbać o towar a w donicach porządnych odmian nie sprowadzą
anasstasio, dzięki za odwiedziny i pochwały dla róż. Masz cudowny klimat, zadbasz o wodę i będziemy podziwiać Twoje piękności, oby do lata, u Ciebie będzie ono najwcześniej.
Jadziu, czekamy do lata, obfocimy tą naszą królewnę i na pewno dowiemy się dokładnie co mamy.
A tu letnie wspomnienie mojej

- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ależ ona ma piękny układ płatków.
Kolor tez taki, który bardzo lubię.
Szkoda, że nn
Kolor tez taki, który bardzo lubię.
Szkoda, że nn
- Dyskrecja

Gosiu, od dawna podejrzewam, że jest bardzo podobna do Caramel Antike, ale pewności nie ma.
http://www.rosebook.ru/roses/florists-r ... el-antike/
http://www.rosebook.ru/roses/florists-r ... el-antike/
- JAKUCH

Heniu już niedługo nam pozostało, o ile taka pogoda sie utrzyma .Ona kwitnie jako jedna z pierwszych już w kwietniu .NN-ka śliczniusia w każdym calu
- Dyskrecja

Jadziu,słyszałam, że już w końcu lutego ma przyjść wiosenne ocieplenie, boję się raptownego ocieplenia a potem znowu mrozów, chciałabym by choć jedna wiosna była piękna i ciepła, bez szaleństw.