sev trzymam kciuki w postach, które nie zapisały się pisałam, że wszystko zależy od nasłonecznienia (pogody), żeby zakwitła i też podejrzewam, że niektóre odmiany łatwiej kwitną w naszym klimacie, powinniśmy mieć te, które nadają się do uprawy w usda 6. Pielęgnacja ma pomóc roślinie a nie zastąpić extra pogody latem
Rośliny te mi się podobają.
Mieszkam na Węgrzech, a zebrane i propagował je, wiele z moich ludzi są piękne.
Istnieje wszędzie, L. Indica. Indics w naszym kraju jest wciąż zamrożenie powrotem. Niskie odmiany lepiej obsłużyć zimno.
Język polski trochę trudne dla mnie. Przepraszamy, jeśli nie rozumiesz.
W kwietniu ubiegłego roku dugványozok roślin. Pędy visszametszem czasie, są one Mart hormony, i torf, wilgotne ciepło, czego potrzebują. Zakorzenione wkrótce. Jeśli masz już korzeń natychmiast wdrożone, tworzyć ładnie, i pobyt na folii. Jeśli już zakorzenione w garnku, a następnie wyjąć na zewnątrz w słońcu, i dać im dużo składników odżywczych. Zwłaszcza (P) składniki zawierające fosfor.
Jeśli tak, to opiekun, masz wszystkie drzewa odmian karłowatych. Te dobre Zimotrwałość (-15 ° C) posadzone w naszym kraju, ale w drugim wieku. Powinny być sadzone w lecie, dobry begyökeresedjen roślin. Ale zasadził się na otwartym powietrzu, dom obok południowej stronie jest wart. Nie należy cofać się w jesieni, ale tej wiosny. Polecam welon zimowego filmu maskującej. (mam nadzieję, że są dobrze przetłumaczone) Zatem, rośliny zimują pewności. Jeśli nie sekund jednoroczne rośliny, możesz go szukać w chłodnym miejscu zabezpieczonym przed mrozem. Może to być piwnica, piwnica. Należy podlewać oszczędnie zimą. Wyrasta wszystkich gałęzi należy ograniczyć, ponieważ nie wytwarzają wiele kwiatów.
Niskie gatunki przezimować w najbezpieczniejszym:
L. 'berlingot menthe'
L. 'nivea'
L. petite pink'
L. rosea nova'
L. 'red rocket'
L. 'rubra magnifica' Zdjęcia niedosptępne ,linki usuwam/KaRo
Ci ten rodzaj diety, podlewania latem. Wszystkie podlewania gdy liście rozwinęły. Mam nadzieję, że twój dom jest również dostępna.
Lub roślin w pożywce. To ważne, ponieważ dzięki niej będzie można rozwijać. Widzisz te małe sadzonki mogą kwiat od niej.
Peters Professional 10-30-20+MgO+TE
Cały problem polega na tym że @ Julibrissin pokazuje rośliny odmianowe, z rozmnażania wegetatywnego (opisuje sadzonkowanie) w praktycznie wszystkie rośliny pokazywane na forum to siewki.
leff pisze:Cały problem polega na tym że @ Julibrissin pokazuje rośliny odmianowe, z rozmnażania wegetatywnego (opisuje sadzonkowanie) w praktycznie wszystkie rośliny pokazywane na forum to siewki.
I tu rodzi się pytanie czy szybkość "dorastania" lagerstroemii do kwitnienia zależy od odmiany? Były też chyba tu na forum pokazywane przypadki kwitnących kilkumiesięcznych siewek.
Węgrzech zbyt zimno. -15 ° C do Budapesztu
Sad do 25 ° C
Nie należy stosować długoterminowe.
Jeśli jest bardzo zimno, rośliny posadzone visszafagynak całkowicie i nie zakwitnie w następnym roku. W tym przypadku, z korzenia prowadzi od dołu.
Budapeszt jest dużo drzewa Lagerstroemia zasadzone w Jardin des Plantes (ogrody botaniczne).
Są teraz 3-5 metrów wysokości i kwitną nieprzerwanie lato. Jest bardzo ładna.
Oczywiście, w zależności od gatunku kwitnienia.
Dla mnie, odmiany karłowate kwiatów różowe, potem białe, potem purpurowy (fioletowy), a ostatnio w kolorze czerwonym.
Przestraszyłam się,że moja Lagerstroemia przesuszyła się za bardzo w niezbyt chłodnej piwnicy i dość obficie ją podlałam.Dzisiaj widzę,że puściła zielone listki,a to przecież połowa lutego.Co teraz robić-proszę o radę.
No właśnie to jest problem jak się nie zapewni chłodnego miejsca do spoczynku... Trudno, jeżeli nie masz zamiaru trzymać jej w domu to spróbuj opóźnić ją stawiając w pomieszczeniu poniżej 10 stopni ale i tak dosyć szybko się rozwinie jak już puściła... Jak jest dosyć mała to możesz ją trzymać w chacie a późną wiosną hartować. Ja swoje ani razu nie podlewałam odkąd śpią w piwnicy. Miały wilgotną ziemię jak chowałam. Jak bryła jest naprawdę sucha to można podlać ale umiarkowanie i rzadko. Niepotrzebnie się przestraszyłaś