Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las
Aniu, a nie masz więcej zdjęć naszego ulubieńca kotka? Kolejny nijaki dzień u mnie się zapowiada, wiatr zniechęca do spaceru
Jedynie minusowa temperatura gwarantuje,że błota nie będzie, ale śnieżek przysypał pierwsze oznaki wiosny
. Dobrej niedzieli 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Jatra ---dziękuję,,u mnie tez pogoda popsuła się,zimno pochmurno,brrr
MORANGO--witaj i dziękuję za odwiedzinki w moich skromnych progach
nirali-Kasiu-- mój ogród na pewno,mój ogród się wzbogaci o więcej roślin,teraz bogaci moja lista chciejstw,,,i lista z wiosennymi zamówieniami
-Witaj,no,tak,bardzo lubię hosty i lilie,,,, i żurawki,,,,ale nie mam ich zdjęć jeszcze
A Fiona to fakt,ona zachowuję się jak aryDarmokotstokratka
becia123 ---dziękuję za odwidzinki
bozunia-Bożko --cieszę,się,że spododał Ci się nasz domek
To prawda,jestem hostomaniaczka,i dokupiłabym ich jeszcze ale nie mam więcej miejsca do cienia
perdii-Gosiu--Witaj w moich progach
Tak host mam 60,,,i chyba na razie wystarczy, nie nie mam gdzie ich już mieścić ,nazwy ich mniej wicej pamiętam ,bo zapisałam sobie w zeszycie schemat w jaki sposób i jakie posadziłam:,A Fiona to taka dama i indywidualistka : 
MORANGO--witaj i dziękuję za odwiedzinki w moich skromnych progach
nirali-Kasiu-- mój ogród na pewno,mój ogród się wzbogaci o więcej roślin,teraz bogaci moja lista chciejstw,,,i lista z wiosennymi zamówieniami
-Witaj,no,tak,bardzo lubię hosty i lilie,,,, i żurawki,,,,ale nie mam ich zdjęć jeszcze
becia123 ---dziękuję za odwidzinki
bozunia-Bożko --cieszę,się,że spododał Ci się nasz domek
perdii-Gosiu--Witaj w moich progach
Zastanawiam się nad zamówieniem hosty gigant-olbrzymiej. Ciekawa jestem czy naprawdę jest tak olbrzymia jak na zdjęciach
- anabuko1

Marysiu---wedle,życzenia moja Fiona; U mnie zimno i Tobie też miłej niedzieli

A to na poprawę samopoczucia,bo słoneczka brak
LiliowiecNN;

perdii-Gosiu--- olbrzymi faktycznie są ,tylko na taki efekt, trzeba poczekać ok,6-7 lat;jedne z największych to;
SIEBOLDIANA;
WHEATON BLUE;
MILENIUM;
BLUE ANGEL;
I FORTUNEI HIACINTHIA; oto ona --od niej moja hostomania się zaczęła;

GREY COLE;
sum and substance

A to na poprawę samopoczucia,bo słoneczka brak
LiliowiecNN;

perdii-Gosiu--- olbrzymi faktycznie są ,tylko na taki efekt, trzeba poczekać ok,6-7 lat;jedne z największych to;
SIEBOLDIANA;
WHEATON BLUE;
MILENIUM;
BLUE ANGEL;
I FORTUNEI HIACINTHIA; oto ona --od niej moja hostomania się zaczęła;

GREY COLE;
sum and substance
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu z takim syjamkiem wiążą się moje wspomnienia młodości. To był pierwszy kot w mojej rodzinie, a dostała go moja ciotka od osoby której urodziło się dziecko, a kot doskakiwał do ruszających się rączek. Nazywali go Puciek i był wielkim kocurem ale tak jak Twój miał niebieskie oczy i takie samo umaszczenie.
A wiesz Aniu, że liliowce są jadalne?
A wiesz Aniu, że liliowce są jadalne?
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
To ja ślę pozdrowienia i
a kicia cudna, wymiziaj ją 
- anabuko1

Marysiu--moja Fiona, to prawdziwa dama,nie jest duża,raczej drobna,
W ubiegłym roku,oglądałam "Maję w ogrodzie" i tak sie dowiedziałam,że liliowce się je,postanowiłam spróbować,,,mają słodkawy ,smaczny smak,,,
wszystkich nie próbowałam,bo szkoda mi było kwiatów,ale sprawdziłam i to prawda, dobrze smakuje,[ponoś w Azji,dodaja do różnych potraw, a pączki nawet obsmażają w cieście .Ja wolę zachwycać ich uroda a nie smakiem
iwona0042-Iwonko --dziękuję za pozdrówki, kotka wymizam
W ubiegłym roku,oglądałam "Maję w ogrodzie" i tak sie dowiedziałam,że liliowce się je,postanowiłam spróbować,,,mają słodkawy ,smaczny smak,,,
wszystkich nie próbowałam,bo szkoda mi było kwiatów,ale sprawdziłam i to prawda, dobrze smakuje,[ponoś w Azji,dodaja do różnych potraw, a pączki nawet obsmażają w cieście .Ja wolę zachwycać ich uroda a nie smakiem
iwona0042-Iwonko --dziękuję za pozdrówki, kotka wymizam
Znasz może hostę ELEGANS? Na zdjęciach jest to olbrzym. Jak wrócę to zajrzę na wątek o hostach czy coś o niej piszą
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu - przyszłam z rewizytą 
Bardzo mi się u Ciebie podoba. Początki miałyśmy bardzo podobne, Ty kupiłaś łąkę a ja pole. Domek masz prześliczny. Mnie się zawsze marzył taki drewniany, ale wyszło jak wyszło. Jest murowany...nie zawsze marzenia się spełniają, ale dobrze - że jest dach nad głową!
Twój ogród jest po prostu obłędny. W krótkim czasie stworzyłaś zielony raj...Pięknie Ci wszystko rośnie i kwitnie. Masz naprawdę"zielone ręce"

Bardzo mi się u Ciebie podoba. Początki miałyśmy bardzo podobne, Ty kupiłaś łąkę a ja pole. Domek masz prześliczny. Mnie się zawsze marzył taki drewniany, ale wyszło jak wyszło. Jest murowany...nie zawsze marzenia się spełniają, ale dobrze - że jest dach nad głową!
Twój ogród jest po prostu obłędny. W krótkim czasie stworzyłaś zielony raj...Pięknie Ci wszystko rośnie i kwitnie. Masz naprawdę"zielone ręce"
- anabuko1

Gosiu
Mam Hostę sieboldiana 'Elegans,ale jeszcze nie jest wielka.
Aby utrzymać niebieski odcień (,moja mie jest w pełmym cieniu,),trzeba ją posadzć jw pełnym cieniu. Wysokość jej to; do 90 cm, szerokość ok. 120 cm.Imponująca
a to jest jej kwiaty;

amba19---Witam Cię
Dziękuję za słowa uznamia,nasz domek pierwotnie maiał być murowany,nawet taki był projekt,,,,ale póniej zmieliśmy i zamiary i projekt,dziękuję za te "zielone ręce",bardzo mi to określenie się podoba 
Mam Hostę sieboldiana 'Elegans,ale jeszcze nie jest wielka.
Aby utrzymać niebieski odcień (,moja mie jest w pełmym cieniu,),trzeba ją posadzć jw pełnym cieniu. Wysokość jej to; do 90 cm, szerokość ok. 120 cm.Imponująca
a to jest jej kwiaty;

amba19---Witam Cię
-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
Witaj ANNO
Funkia ELEGANS rzeczywiście pięknie kwitnie
Ale Fiona jeszcze ładniejsza
Sławek
Funkia ELEGANS rzeczywiście pięknie kwitnie
Ale Fiona jeszcze ładniejsza
Sławek
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Fiona cudna, ale raczj - w odróżnieniu od hosty - sobie nie sprawię 
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
A ja z wrażenia zapomniałam o niebieskookiej damie. Cudna kota! Słyszałam, że syjamy są bardzo charakterne, czy to prawda?
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czy te oczy mogą kłamać... mój pierwszy tez był syjamczyk i nie pozwalał mi pisać zadań domowych bo polował na pióro
Gdy będziesz dzieliła hosty i sprzedawała to zapisuję się
skąd zdobyłaś Elegans?
Gdy będziesz dzieliła hosty i sprzedawała to zapisuję się
skąd zdobyłaś Elegans?
- anabuko1

amba19 --Syjamy są rzeczywiście, barzdo charakterne.., Fina jest tego przykładem, typowa indywidualiśtka, nie ze wszystkimi się da zaprzyjażnić, nawet dotknąć 
ewa w-Ewo ,moje chosty młode,3-4 latka,,,ale za pewne przyjdzie taki moment ,że tzreba będzie ich dzielić, czy tez przesadziś, bo trochę za gęsto je posadziłam,,,na razie mają dobrze, ale nie uwzglądniłam ,jak będą wyglądały za 7 lat
To będę je pzesadzać i rozsadza,,,,i owszem mogę się podzielić, nie ma sprawy,przypomnij mi się w przyszłości .Elegans, kupiłam wysyłkowo, o ile dobrze pamiętam to chyba w " Zielonych Progach.." 
slanka-flora-Sławku Witam Cię u siebie
ewa w-Ewo ,moje chosty młode,3-4 latka,,,ale za pewne przyjdzie taki moment ,że tzreba będzie ich dzielić, czy tez przesadziś, bo trochę za gęsto je posadziłam,,,na razie mają dobrze, ale nie uwzglądniłam ,jak będą wyglądały za 7 lat
slanka-flora-Sławku Witam Cię u siebie