Ogródek Agness
- Edyta1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Agness
Ja również kocham ciemierniki
. W zeszłym roku dokupiłam mojemu Nigra 2 kolejne - kropkowany i pełny - do towarzystwa. Zobaczymy jak przetrwają zimę
.
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- nirali

- Od: 16 lis 2011, o 12:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agnieszko faktycznie już lada moment będziemy znowu przesiadywały w swoich ogródkach i będziey narzekały na brak czasu dla wirtualnych ogródeczków
Myślę że to jeszcze te zapowiadane na najbliższe dni mrozy są tymi ostatnimi a później witaj wiosno!
Póki co to Agnieszko ciesz nasze oczka tym co nas już wkrótce czeka
Póki co to Agnieszko ciesz nasze oczka tym co nas już wkrótce czeka
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Edytko mam nadzieję, że bez uszczerbku Ci przezimują i pięknie zakwitną..... ja niektóre swoje mam już 3 lata a jeszcze kwiatów nie widziałam
oby teraz wreszcie zakwitły
e pełne to prawdziwe cudeńka, ja niestety nie mam żadnego takiego....
Kasiu oj tak.... teraz zimą to możemy sporo czasu poświęcić wirtualnym odwiedzinom w ogródkach, przyjdzie wiosna to i czasu nie będzie, zacznie się praca na naszych rabatkach
Mam nadzieję, że dużych mrozów już nie będzie, u mnie stopniała większość śniegu, zostało go już tylko troszkę.....
Kasiu oj tak.... teraz zimą to możemy sporo czasu poświęcić wirtualnym odwiedzinom w ogródkach, przyjdzie wiosna to i czasu nie będzie, zacznie się praca na naszych rabatkach
Mam nadzieję, że dużych mrozów już nie będzie, u mnie stopniała większość śniegu, zostało go już tylko troszkę.....
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Wszyscy czekamy na chwilę, kiedy będzie można wyjść wreszcie do ogrodu. Brakuje mi widoku zieleni. Śnieg co prawda zniknął, ale wiosennie to jeszcze nie wygląda 
- oxalis
- 1000p

- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Twoje ogrodowe krokusiki podkręciły mnie... w oczekiwaniu na własne balkonowe.
Czubki już dawno z ziemi wystają, nie zmarzły przy mrozach...ale czy zakwitną
Czubki już dawno z ziemi wystają, nie zmarzły przy mrozach...ale czy zakwitną
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Agnieszko ja w zeszłym roku też wszystkie ciemierniki pożegnałam, żal bo były to duże kępki.
Czy prace przy renowacji skrzyni ruszyły.
Czy prace przy renowacji skrzyni ruszyły.
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Ciekawe jakie ja mam krokusy...bo tak sadziłam na slepo....ale te twoje odmiany i Robaczka sa cudne...musze takie gdzies upolowąc , bo one daja tyle radości wiosną
Ciemierniki masz sliczne , moich na razie nie widac, bo były pod sniegiem...moze dzisiaj co podejrze...oby przetrwały
Miłej niedzieli Aga
Miłej niedzieli Aga
- maria.k55
- 1000p

- Od: 24 maja 2009, o 16:06
Połączenie żurawki z krokusami super, bardzo mi się podoba, chyba pożyczę pomysłu 
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Krokusiki przecudne, niby takie maleńkie, a ile radości! Też mam nadzieję, że obecne mrozy to już te ostatnie tej zimy. Połączenie z żurawkami - faktycznie do odgapienia! 
- AGNESS

Ewuniu u mnie jeszcze trochę śniegu leży, ale breja jest przeokrutna.... błoto i chapa
Kasiu mam nadzieję, że zakwitną, u mnie sporo wymarzło poprzedniej zimy. Jesienią będę musiała dosadzić, to tak miło, kiedy po stopieniu pierwszego śniegu w szarym i ponurym ogródku pojawiają się kępy takich kolorowych śliczności
Dorotko to smutne z ciemiernikami, niby kwiatuszki wytrzymałe, a okazuje się, że jednak wcale nie
Ze skrzynią nic nie drgnęło .... już nawet przestałam mówić
Iwonko dziękuję, krokusiki to przez wiele lat były pierwsze kwiatuszki, jakie zakwitały w moim ogródku, i bardzo je lubię, teraz wyprzedzają je ranniki.... ale sentyment do krokusów pozostanie chyba na zawsze
Ewuniu, ja tez bardzo je lubię wśród tych kamieni
Bardziej niż na innych rabatach
Dorotko ja wszystkie krokusy kupowałam i sadziłam odmianami, ale teraz jesienią zechcę kupić dużą ilość bez odmian, mieszanki , żeby posadzić dużymi kępami pod iglaczkami
Te odmianowe są wyeksponowane w pojedynczych grupach, na skalniaku, żeby były dobrze widoczne
Marysiu ja też bardzo lubię to połączenie, nie wiem tylko jak mi żurawka Mahogany przetrwa zimę, bo coś w poprzednim sezonie zmarniała....
Nelu ja krokusiki bardzo lubię, to były zawsze pierwsze kwiatuszki, które zakwitały u mnie po zimie i zawsze bardzo na nie czekałam, zaglądałam, czy wychodzą
Teraz pierwsze są ranniki, ale krokusy jak dla mnie i tak pozostały numerem jeden
Obawiam sieę mrozów, bo jest bardzo ciepło, roślinki zaczynają puszczać soki, a śnieg prawie cały stopniał, zostało go już naprawdę niewiele....
Kasiu mam nadzieję, że zakwitną, u mnie sporo wymarzło poprzedniej zimy. Jesienią będę musiała dosadzić, to tak miło, kiedy po stopieniu pierwszego śniegu w szarym i ponurym ogródku pojawiają się kępy takich kolorowych śliczności
Dorotko to smutne z ciemiernikami, niby kwiatuszki wytrzymałe, a okazuje się, że jednak wcale nie
Ze skrzynią nic nie drgnęło .... już nawet przestałam mówić
Iwonko dziękuję, krokusiki to przez wiele lat były pierwsze kwiatuszki, jakie zakwitały w moim ogródku, i bardzo je lubię, teraz wyprzedzają je ranniki.... ale sentyment do krokusów pozostanie chyba na zawsze
Ewuniu, ja tez bardzo je lubię wśród tych kamieni
Dorotko ja wszystkie krokusy kupowałam i sadziłam odmianami, ale teraz jesienią zechcę kupić dużą ilość bez odmian, mieszanki , żeby posadzić dużymi kępami pod iglaczkami
Marysiu ja też bardzo lubię to połączenie, nie wiem tylko jak mi żurawka Mahogany przetrwa zimę, bo coś w poprzednim sezonie zmarniała....
Nelu ja krokusiki bardzo lubię, to były zawsze pierwsze kwiatuszki, które zakwitały u mnie po zimie i zawsze bardzo na nie czekałam, zaglądałam, czy wychodzą
Obawiam sieę mrozów, bo jest bardzo ciepło, roślinki zaczynają puszczać soki, a śnieg prawie cały stopniał, zostało go już naprawdę niewiele....
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kurczaki a mnie sie ubzduralo, ze ta gipsowka jednoroczna jest. Czyli musze jej stale miejsce wymyslec a nie sezonowe - jeszcze sprawdze czy faktycznie kaukaska kupilam ale na obrazku wygladala identyko.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ajć, jak pięknie,kolorowo krokusikowo, i żuraweczki widziałam :DCzyli wiosna już jest 

- AGNESS

Julu być może to jakaś podobnie wyglądająca roślinka jednoroczna
Informacja na opakowaniu rozstrzygnie
Dasz znać jak sprawdzisz??? bo jestem bardzo ciekawa
Aniu oj chciałabym, żeby już taka krokusikowa wiosna była, ale jeszcze z miesiąc musimy poczekać
A ten najbliższy wiośnie czas dłuży się naaaajbardziej
To jeszcze troszkę wiosenki

Aniu oj chciałabym, żeby już taka krokusikowa wiosna była, ale jeszcze z miesiąc musimy poczekać
To jeszcze troszkę wiosenki