Ogródek Robaczka cz. 6
- magenta
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek Robaczka cz. 6
Kasiek ja czekam na twój rząd sasanek
Wkleiłabyś kiełki
? Moje kobee wystawiają noski

Witaj Kasiu! Dawno nic nie pisałam, ale co jaki czas zaglądałam bez wpisu...
Twoje australijskie wspomnienia obudziły we mnie małego włóczykija
Piękne wspomnienia, bardzo lubię takie zdjęcia i od razu chce tam jechać
Albo gdziekolwiek, byleby choć na chwilę uciec w słonko i kolory! Wczoraj było już tak pięknie, prawie wiosennie...a dziś znów śnieg
Chciałam Ci powiedzieć, że zaraziłaś mnie tą lobelią i kobeą
Kupiłam nasionka. Nie wiem gdzie to posadzę, nawet nie wiem, gdzie będę trzymać wschodzące nasionka, bo miejsc na parapetach brak! Mimo to, kupiłam! Zobaczymy co z tego wyjdzie
Mój M tylko kręci głową na ten Pegeer 
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jeny ale paskudnie za oknem az sie wychodzic nigdzie nie chce - wyslalam M. na zakupy... ja nie wychodze dzisiaj o nie
Z tym ze jest cieplawo i deszcz pada, jak tak dalej pojdzie, to ruszy wszystko ... jak beda takie tylko male przymrozki jak zapowiadaja, to nie bedzie zle.
Kasiu
jejku jak mi ta giełda podobała
fajnie było się spotkać i troszkę poszaleć
fajnie było się spotkać i troszkę poszaleć
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Dzień dobry
Dzisiejsze przedpołudnie spędziłam w przemiłym towarzystwie - Asi (Asia2) i Martusi (Shirall), dzięki dziewczyny
Pobuszowałyśmy razem po giełdzie i każda z nas wypatrzyła coś dla siebie
Takie zakupy to cenna dawka optymizmu, zwłaszcza, że pogoda za oknem dziś mało wiosenna, ale nic to, wiosnę mam w domu
Kupiłam troszkę sztucznych kwiatów, które wykorzystałam do ozdoby wianka z białego drewna - ze świątecznej aranżacji zmienił wygląd na lawendowo-letni:

Obrusek też wypatrzony na giełdzie, z motywem lawendy, a jakże ;-))

Drewniane serduszka

Asia wypatrzyła też przepiękne róże, które wylądowały u mnie w wazonie:

Donica z motywem różanym

I oczywiście nie mogło obyć się bez cebulowych, które zwiastują wiosnę...
Szafirki

Narcyze, tulipany, krokusiki i szafirki

Hiacynty w osłonkach przytarganych z giełdy

I kolejne hiacynty (były po 2 zł więc sami rozumiecie, że nie mogłam się oprzeć ;-))

I inne wiosenne dekoracje, autorstwa mamy

Jeszcze raz dziękuję za spotkanie i towarzystwo dziewczyny
Martuś, mama zadowolona z zakupów?
Jule, pogoda słaba dzisiaj, sypie śnieg z deszczem..może jutro będzie ładniej, dzisiaj nie wychodzę do ogrodu
Bozuniu, jak miło, że się odzywasz! Mam nadzieję, że zobaczymy się na Gardenii? U mnie parapety też pełne, ale pamiętam, że u Ciebie jest obstawione piętrowo ;-) Pozdrowienia dla M
Dorotko, dzisiaj wstałam o 8
Byłyśmy na małych zakupach z Forumkami
Kasiu, ja też nie mogę się doczekać sasanek...moje kiełki bez zmian, kobea jedna rośnie, reszta śpi. Super, że u Ciebie wschodzą!
Pat, heliotrop nie ma jeszcze liści właściwych, tak jak u Ciebie. Wcisnęłam go nieco głębiej w krążki, mam nadzieję, że się nie połamały
Szalejesz z wysiewami! Jak wiosna przyjdzie wcześniej w tym roku to może nawet na początku kwietnia będzie można wysadzić sadzonki do ogrodu
Ewa, heliotrop skubnę, jak coś więcej wypuści ;-) Choć patrząc na to, co za oknem nieco trudniej o rewolucyjny entuzjazm, nie jest zimno więc jest ok
Asiu, dzisiaj zrobiłam tylko szybki bieg po ogrodzie bo obchodem tego nazwać nie można ;-)) Deszcz mnie przegonił, ale jutro się nie dam
Gosiu, hihihi, czyli jednak pogoda się sprawdza, będzie dobrze
Do 1 marca mamy tylko 27 dni
Klaryso kochana, zapraszam częściej!
Dzisiejsze przedpołudnie spędziłam w przemiłym towarzystwie - Asi (Asia2) i Martusi (Shirall), dzięki dziewczyny
Pobuszowałyśmy razem po giełdzie i każda z nas wypatrzyła coś dla siebie
Kupiłam troszkę sztucznych kwiatów, które wykorzystałam do ozdoby wianka z białego drewna - ze świątecznej aranżacji zmienił wygląd na lawendowo-letni:

Obrusek też wypatrzony na giełdzie, z motywem lawendy, a jakże ;-))

Drewniane serduszka

Asia wypatrzyła też przepiękne róże, które wylądowały u mnie w wazonie:

Donica z motywem różanym

I oczywiście nie mogło obyć się bez cebulowych, które zwiastują wiosnę...
Szafirki

Narcyze, tulipany, krokusiki i szafirki

Hiacynty w osłonkach przytarganych z giełdy

I kolejne hiacynty (były po 2 zł więc sami rozumiecie, że nie mogłam się oprzeć ;-))

I inne wiosenne dekoracje, autorstwa mamy

Jeszcze raz dziękuję za spotkanie i towarzystwo dziewczyny
Martuś, mama zadowolona z zakupów?
Jule, pogoda słaba dzisiaj, sypie śnieg z deszczem..może jutro będzie ładniej, dzisiaj nie wychodzę do ogrodu
Bozuniu, jak miło, że się odzywasz! Mam nadzieję, że zobaczymy się na Gardenii? U mnie parapety też pełne, ale pamiętam, że u Ciebie jest obstawione piętrowo ;-) Pozdrowienia dla M
Dorotko, dzisiaj wstałam o 8
Kasiu, ja też nie mogę się doczekać sasanek...moje kiełki bez zmian, kobea jedna rośnie, reszta śpi. Super, że u Ciebie wschodzą!
Pat, heliotrop nie ma jeszcze liści właściwych, tak jak u Ciebie. Wcisnęłam go nieco głębiej w krążki, mam nadzieję, że się nie połamały
Ewa, heliotrop skubnę, jak coś więcej wypuści ;-) Choć patrząc na to, co za oknem nieco trudniej o rewolucyjny entuzjazm, nie jest zimno więc jest ok
Asiu, dzisiaj zrobiłam tylko szybki bieg po ogrodzie bo obchodem tego nazwać nie można ;-)) Deszcz mnie przegonił, ale jutro się nie dam
Gosiu, hihihi, czyli jednak pogoda się sprawdza, będzie dobrze
Klaryso kochana, zapraszam częściej!
hehe no zadowolona, szczególnie, ze biały hiacynt wylądował na stole w kuchni i już go nie odzyskam
zdziwiła się tylko, ze tak szybko wróciłam bo myślała, ze dłużej mnie nie będzie bo zawsze jak jadę do roślinek to dłuuuugo nie wracam a tu.....po 13 byłam w domu 
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Marta, tam o 11 zamykają
Dobrze, że mama zadowolona, a jak jeszcze hiacynt zacznie pachnieć... 
haha wiem i mamie też tak mówiłam ale usłyszałam w odpowiedzi.....ale przecież tam jest jeszcze Obi, Ikea no i Praktiker - tu tez są roślinki, no nie?
hiacynt już pachnie...
hiacynt już pachnie...
- konwalia12
- 1000p

- Od: 24 lut 2012, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Robaczku, jak możesz to wszystko pokazywać? Czy nie wiesz że wszyscy, którzy to u Ciebie zobaczą popękają z zazdrości?
Brak słów.... Uwielbiam takie dekoracje, a u Ciebie jest ich tyle, że a prawdę mi wystarczy na cały dzień.
Brak słów.... Uwielbiam takie dekoracje, a u Ciebie jest ich tyle, że a prawdę mi wystarczy na cały dzień.
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Kasiek ale śliczną masz wiosenkę w domciu
u mnie ciągle jeszcze jest świątecznie - choinka stoi, dzwonki na drzwiach ciągle dzwonią i czerwone skarpety wiszą na kominku
no ale to dopiero dzisiaj koniec okresu świątecznego, w poniedziałek biorę się za zmianę dekoracji.
W ogrodzie nie ma żadnych oznak wiosennych, wszystkie cebulowe śpią smacznie i wciąż leżą kupy śniegu.
W ogrodzie nie ma żadnych oznak wiosennych, wszystkie cebulowe śpią smacznie i wciąż leżą kupy śniegu.
Kasiu, wiosenne akcenty rewelacyjne - przy takiej pogodzie idealne na poprawę humoru
Sama wybieram się na łowy, niewykluczone że już za tydzień pochwalę się podobnymi dekoracjami.
Napatrzyłam się na umilacze raz jeszcze - dziękuję za wrażenia
Napatrzyłam się na umilacze raz jeszcze - dziękuję za wrażenia
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale masz mame zdolniachę. Cudowne bukiety.
Zakupy tez fajne porobiłyście. U nas takiej giełdy nie ma. Może to i dobrze?
Zakupy tez fajne porobiłyście. U nas takiej giełdy nie ma. Może to i dobrze?
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Oj udaly Ci sie te dekoracje
az popatrzec milo
Ostatnio jak bylam u Sasiadow, to mieli w ogrodniczym zestawy cebul w roznych kolorach i wlasnie te zestawy byly w takich ala Angielsko-sielsko podobnych skrzynkach - nie moja bajka ale odrazu pomyslalam, ze kilku dziewuszkom z FO takie by pasowaly 
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Świetne dekoracje masz w domu.
Wypad jak widać był bardzo udany i spotkanie również.

Wypad jak widać był bardzo udany i spotkanie również.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki