Moje "zaczarowane" kwiaty - kolekcja Haliny - 1cz.
moje Cymbidium co roku stoi w ogrodzie do pierwszych przymrozków,a i tak figa z makiem....strasznie uparte jest zobaczymy jak będzie w tym sezonie
pozdrawiam
pozdrawiam
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
- orange30
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 paź 2007, o 22:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Renatko wrażenia mieszane po wizycie w hurtowni. Storczyków niewiele i w dodatku same phalenopsisy. Oczywiście tak jak przewidywałam, że moja wizyta tam skończy się uszczerbkiem dla portfela. Ceny jak dla kogo, tzn. mi się wydawało, że nie najgorsze wg cen w kwiaciarni. Taki ładny okaz z trzema pędami kosztował 40 zł a z jednym pędem 30 zł. Zaszalałam i kupiłam "tylko" dwa. Fotki jutro dopiero bo jeszcze nie cyknęłam. Ale pokażę mojego miniaturka, którego jeszcze chyba nie prezentowałam tutaj na forum, a kwitnie już prawie pół roku i nie ma zamiaru przestać jak na razie

oraz biały miniaturkowy phalenopsis, któremu uratowałam życie bo był zalany, już ma się dobrze, chociaż prawie wszyskie pąki spadły 
Jeszcze Wam powiem, że widziałam tam pięknego patyczaka dużego za 50 zł oraz moje nowe marzenie kwiatowe a mianowicie MEDINILLA w cenie (ale dokładnie nie pamiętam) albo 30 albo 50 zł. Ona musi być moja

oraz biały miniaturkowy phalenopsis, któremu uratowałam życie bo był zalany, już ma się dobrze, chociaż prawie wszyskie pąki spadły 
Jeszcze Wam powiem, że widziałam tam pięknego patyczaka dużego za 50 zł oraz moje nowe marzenie kwiatowe a mianowicie MEDINILLA w cenie (ale dokładnie nie pamiętam) albo 30 albo 50 zł. Ona musi być moja
- orange30

Faktycznie oszalałam, właśnie przed chwilą liczyłam te aktualnie kwitnące, naliczyłam aż 12 szt. w tym 3 dendrobium phalenopsis, 1 ocidium i 8 phalenopsisów. Ogólnie wszystkich storczyków mam 26 szt. Muszę przystopować trochę, ale marzy mi się jeszcze jakiś sabotek i miltonia oraz dendrobium phalenopsis w jakimś oryginalnym kolorku. Fotki za chwilę wkleję, po prostu jeszcze nie wrzucone na komputer
Ale Renatko muszę skorzystać z Twojego pomysłu, żeby wszystkie razem cyknąć te kwitnące. Po prostu nie pomyślałam o tym. 
- platynka80
- 500p

- Od: 8 cze 2008, o 22:32
- orange30

To na razie pokaże kwitnące, ale niestety nie wszystkie razem, trochę w kuchni, trochę w pokojach
a teraz obiecane nowe phalenopsisy
nie zauważyłam, że temu różowemu pęd kwiatowy wyrasta z samego stożka wzrostu, nie wiem jak się nim opiekować? czy będzie normalnie wypuszczał liście? jeszcze biały z biskupim środeczkiem

a teraz obiecane nowe phalenopsisy
nie zauważyłam, że temu różowemu pęd kwiatowy wyrasta z samego stożka wzrostu, nie wiem jak się nim opiekować? czy będzie normalnie wypuszczał liście? jeszcze biały z biskupim środeczkiem