Moja skromna kolekcja
Re: moja skromna kolekcja
witaj Dufin; Dzięki serdeczne za wizyte
,MM kupilam w Niemczech na e-bay,w poniedzialek wyslany ;dzis u mnie,calkiem profesjonalnie
.co do moich przedszkolakow to kupilam u hodowcy,pasjonata 100 km ode mnie tutaj we francji,tez w pon wyslane ,dzis u mnie.w sumie za 14 "szczeniaczkow" zaplacilam niecale 100 euro,wiec sie oplaca ,pod warunkiem ze nie padna ale widze ze sa ok.zobaczymy.jeśli Cie to interesuje to mysle ze moglabym zalatwic ,do polski dluzej jak 4 dni pewnie nie pojdzie
.pozdrawiam serdecznie
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kurcze, super to załatwiłaś
Wiesz co, dziękuję za propozycję ale ja i moja studencka kieszeń, raczej musimy sobie dawkować storczykowe zakupy
w tym miesiącu dwa, w kolejnym dwa itd
Bardzo chętnie porwałabym się na tak duże zakupy jak Ty, no ale musiałabym później do końca miesiąca żyć o chlebie i wodzie
hehe.. Dzisiaj kupiłam własnie keiki Phal. violacea sumatra i dorosłe Dendrobium phalaenopsis, ale wstrzymam się z zapłatą bo nie chcę aby rośliny dotarły do mnie na początku tygodnia, bo mnie nie będzie
Bardzo bym chciała MM ale w orchidsklepiku opłaca się zrobić większe zakupy, więc poczekam aż będę przy kasie
ale i tak się cieszę, ze będą dwa nowe nabytki, zwłaszcza, ze do tej pory mam same hybrydy i jedno keiki D. nobile, więc to zawsze coś innego
ale już mam dłuuugą listę innych botaników np. Phal. liodoro czy bellina
eh..
Życzę samych sukcesów w uprawie storczyków i będę tu zaglądać na zwiady, oby tylko moja lista sie przez to nie powiększyła
Życzę samych sukcesów w uprawie storczyków i będę tu zaglądać na zwiady, oby tylko moja lista sie przez to nie powiększyła
w kazdym razie jeśli tylko moge pomoc to smialo pisz 
- dorotakol

- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Gratuluję fantastycznych zakupów, wszystkie zdrowiutkie i cudne

Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Gratuluję fantastycznych zakupów, wszystkie zdrowiutkie i cudne
[/quwitam dorotko i dziekuje za wizyte:).wszystkie zdrowiutkie tylko musza dojsc do siebie po szoku jaki przezyly podczas transportu
.pozdrawiam.Kasia
Kasiu, świetne wykorzystanie miejsca. Super. 
dziekuje Aniu
i powiem szczerze ze jak sie nie ma parapetow to jest troche problemowe.dlatego trzeba kombinowac
.jak maluchy podrosna niestety znowu miejsca zabraknie ,ale na razie sie tym nie przejmuje:) przyjdzie czas,bedzie rada.zakochalam sie w phalenopsis speciosa 
Oj, z tym miejscem to zawsze jest problem. U mnie gorzej, bo dużą część parapetów zajmują hoje, a te jak rosną, to na wszystkie strony. 
- Dufin

Hehehe.. Pamiętałam, że kiedyś tu na forum odwiedzałam kogoś wątek i zakochałam się w pięknej Miltoni ;) Dzisiaj udało mi się ja kupić, zupełnie przypadkiem na nią trafiłam
więc stwierdziłam, że musi być moja. teraz siadłam do kompa żeby poczytać trochę więcej o jej uprawie i co się okazuje? Że to u Ciebie widziałam tą miltonię, która tak mną owładnęła, że przez długi czas o niej myślałam, przeglądałam allegroo w poszukiwaniu ładnego okazu, inne sklepy, ale nie miałam odwagi bojąc się, ze ja zmarnuję.. No ale dzisiaj jak ja zobaczyłam na żywo, zostałam trafiona prosto w serce ;) Powinnaś czuć się trochę winna

-- 3 lut 2013, o 21:45 --
oj DUFIN a gdzie twoja galeria?????????????
- Dufin

hehhe.. no niestety przymierzałam się do własnego wątku ale póki co wszystko stoi przekwitnięte, więc nie ma się czym chwalić ;) czekam aż coś zakwitnie, ale nie wiem czy się doczekam, bo łodygi nowe są, dobicia na starych pędach też, ale pąki zasychają :/ Nie na wszystkich co prawda, więc mam nadzieję, że coś niedługo się pokaże ;) miltonie oczywiście obfotografowałam na wypadek gdyby chciała zrzucić kwiaty czy coś
oj patrzę na nią cały czas, ma w sobie coś pięknego ten kwiat, te pączki takie długie i w ogóle ahh
Kupiłam bardzo podobny kolor do Twojego bo tak mi w głowie utkwił 
oj patrzę na nią cały czas, ma w sobie coś pięknego ten kwiat, te pączki takie długie i w ogóle ahh
- 3velyna
- 500p

- Od: 21 mar 2012, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Melduję się i ja
No to nieźle wpadłaś
będziemy mieć co oglądać
powodzenia życzę 
No to nieźle wpadłaś
Pozdrawiam! Ewelina
Uczę się być >dobrą< fal-mamą :) Dopiero zaczynasz? Chętnie POMOGĘ !
Zapraszam do obejrzenia moich storczyków ? mini w szklarence ?
- Dufin

No tak, tak się właśnie kończy odwiedzanie Waszych wątków, jedna mnie zaraziła chciejstwem na Mini marka a druga miltonią
Jak tak dalej pójdzie to moja lista się będzie bardzo szybko wydłużać
Powinnam tu rzadziej zaglądać ;)
nie chce zaśmiecać wątku actus dlatego na tym zakończę te wywody, chciałam tylko abyście wiedziały jak silny wpływ możecie mieć na kogoś poprzez umieszczanie an forum zdjęć swoich pięknych storczyków, dlatego przemyślcie dobrze każde zdjęcie hehehe
Bo to może mieć zgubne efekty, poszłam do sklepu po wodę a wyszłam ze storczykiem ;)
nie chce zaśmiecać wątku actus dlatego na tym zakończę te wywody, chciałam tylko abyście wiedziały jak silny wpływ możecie mieć na kogoś poprzez umieszczanie an forum zdjęć swoich pięknych storczyków, dlatego przemyślcie dobrze każde zdjęcie hehehe
- 3velyna
- 500p

- Od: 21 mar 2012, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj Dufin, jeśli poszłaś po demineralizowaną i wróciłaś ze storczykiem, to nie odbiegłaś tak daleko od swojej listy zakupówDufin pisze:poszłam do sklepu po wodę a wyszłam ze storczykiem ;)
Pozdrawiam! Ewelina