Ogród bez furtki
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród bez furtki
Aniu w kontekście tego co za oknem kontrast jest ogromny.
Jest rzeczywiście bardzo zimno , planujemy spacerek.

Jest rzeczywiście bardzo zimno , planujemy spacerek.
- MonaeS
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko prosilaś o zdjęcia moich pamiątek po dziadkach i rodzinie. Większość mi służy na codzień, jako przedmioty użytkowe, a pozostałe leżą w szufladach i wyciągam je od czasu do czasu.
To jest wlaśnie ta szafka w której kiedyś było wbudowane radio, potem była to bieliżniarka mojej teściowej, teraz jest nasz.....barek. Na niej stoi figurka łosia i mimo, ze nie zawsze mi się ona podobała, nie mogę jej ruszać, bo ten "zestaw" jest pamiątką mojego M po jego rodzinnym domu.

Ta toaletka to pamiątka po babci, teraz króluje w naszym przedpokoju.

Teraz lichtarze dziadków, zawsze stały wśród "świętych" obrazów, które i u mnie potem wisiały w sypialni. Dzisiaj czekają w "przechowalni" 

A teraz reszta: widelce, kieliszki do likieru, serweta, dzbanek.

To jest wlaśnie ta szafka w której kiedyś było wbudowane radio, potem była to bieliżniarka mojej teściowej, teraz jest nasz.....barek. Na niej stoi figurka łosia i mimo, ze nie zawsze mi się ona podobała, nie mogę jej ruszać, bo ten "zestaw" jest pamiątką mojego M po jego rodzinnym domu.

Ta toaletka to pamiątka po babci, teraz króluje w naszym przedpokoju.

Teraz lichtarze dziadków, zawsze stały wśród "świętych" obrazów, które i u mnie potem wisiały w sypialni. Dzisiaj czekają w "przechowalni"

A teraz reszta: widelce, kieliszki do likieru, serweta, dzbanek.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu przepiękne przedmioty otrzymałaś po przodkach..... toaletka marzenie   a świeczniki..... no cudeńka prawdziwe.....szafka..... o rany, chyba musiałabym wszystko wymieniać po kolei..... po prostu piękne ...... przedmioty z duszą
 a świeczniki..... no cudeńka prawdziwe.....szafka..... o rany, chyba musiałabym wszystko wymieniać po kolei..... po prostu piękne ...... przedmioty z duszą  

a świeczniki..... no cudeńka prawdziwe.....szafka..... o rany, chyba musiałabym wszystko wymieniać po kolei..... po prostu piękne ...... przedmioty z duszą
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Aniu  Przedmioty - Antyki... Meble drewniane są zawsze na topie.
W Rodzinnym domu był między innymi: narożny kredens pokojowy bardzo ładny i kuferek.
Zawsze miałam na nich chrapę ale nie śmiałam zabierać go ze sobą bo uważałam że brat z bratową będą chronić takich dobrodziejstw,
myliłam się - gdy nieśmiało o nie zapytałam okazało się że wyrzucili. Cenne obrazy zabrała siostra a nie zostało trochę drobiazgów.

W Rodzinnym domu był między innymi: narożny kredens pokojowy bardzo ładny i kuferek.
Zawsze miałam na nich chrapę ale nie śmiałam zabierać go ze sobą bo uważałam że brat z bratową będą chronić takich dobrodziejstw,
myliłam się - gdy nieśmiało o nie zapytałam okazało się że wyrzucili. Cenne obrazy zabrała siostra a nie zostało trochę drobiazgów.
- MonaeS
Wiesz Agnieszko jaka byłam zbuntowana na M, kiedy przywiózł, te meble z renowacji  . W ogóle nie pasowały mi w ŻADNYM  miejscu.Chyba musialam do tego dorosnąć, aby docenić ich wartość i piękno.Kiedy likwidowano mieszkania moich dziadków i teściowej wiele przedmiotow rozdaliśmy innym ludziom, bo nie było co z nimi zrobić, a inne stoję jeszcze na strychu lub w innych"przechowalniach". Może ktoś kiedyś wróci im drugie życie.
 . W ogóle nie pasowały mi w ŻADNYM  miejscu.Chyba musialam do tego dorosnąć, aby docenić ich wartość i piękno.Kiedy likwidowano mieszkania moich dziadków i teściowej wiele przedmiotow rozdaliśmy innym ludziom, bo nie było co z nimi zrobić, a inne stoję jeszcze na strychu lub w innych"przechowalniach". Może ktoś kiedyś wróci im drugie życie.

. W ogóle nie pasowały mi w ŻADNYM  miejscu.Chyba musialam do tego dorosnąć, aby docenić ich wartość i piękno.Kiedy likwidowano mieszkania moich dziadków i teściowej wiele przedmiotow rozdaliśmy innym ludziom, bo nie było co z nimi zrobić, a inne stoję jeszcze na strychu lub w innych"przechowalniach". Może ktoś kiedyś wróci im drugie życie.
 . W ogóle nie pasowały mi w ŻADNYM  miejscu.Chyba musialam do tego dorosnąć, aby docenić ich wartość i piękno.Kiedy likwidowano mieszkania moich dziadków i teściowej wiele przedmiotow rozdaliśmy innym ludziom, bo nie było co z nimi zrobić, a inne stoję jeszcze na strychu lub w innych"przechowalniach". Może ktoś kiedyś wróci im drugie życie.- MonaeS
Zyto ja taką sytuację miałam ze zdjęciami po mojej cioci. Rodzina spierała się o różne codzienne przedmioty, więc ja nie wychylałam się aby nie zadrażniać nikogo. Okazało się, że dla nikogo nie miały one wartosci i je gdzieś też wyrzucili.Jaką piękną sztuką jest umieć PROSIĆ.

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Dziękuję kochana za podróż po twoim domku z duszą. Przedmioty po przodkach wprowadzają do domu ducha historii i kawał wspomnień. Wszystko pięknie udało ci się skomponować. To fakt człowiek dorasta do posiadania wokół siebie antyków....i później żałuje że wiele  cennych rzeczy zaprzepaścił. 
Wszystko w otoczeniu koroneczek

Wszystko w otoczeniu koroneczek

- Lady-r
- Przyjaciel Forum 
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Masz piękne zabytkowe przedmioty   a mebelki super się wkomponowały w nowoczesnym domku
  a mebelki super się wkomponowały w nowoczesnym domku   mam na myśli drzwi i podłogę.
 mam na myśli drzwi i podłogę.

a mebelki super się wkomponowały w nowoczesnym domku
  a mebelki super się wkomponowały w nowoczesnym domku   mam na myśli drzwi i podłogę.
 mam na myśli drzwi i podłogę.pozdrawiam Ania  jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba  ;) 
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie

Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- slotys
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
Aniu obejrzałam Twój ogród "od deski do deski"/bo inaczej się nie dało/  i jestem pod ogromnym wrażeniem. Do tej pory moją miłością były hortensje ogrodowe, ale dzięki Twoim zdjęciom zakochałam się w h.bukietowych. Nie wiedziałam,że mogą być aż tak cudowne .Miodzio na moje serducho. 
Mam też kilka bukietówek ale moje po pierwsze to maleństwa a po drugie przy Twoich wyglądają jak zabiedzone chuderlaki...
Chyba jeszcze raz przejrzę zdjęcia bo czuję niedosyt...

Mam też kilka bukietówek ale moje po pierwsze to maleństwa a po drugie przy Twoich wyglądają jak zabiedzone chuderlaki...
Chyba jeszcze raz przejrzę zdjęcia bo czuję niedosyt...
- MonaeS
Zrobiłaś mi niespodziankę swoimi odwiedzinami. Faktycznie hortensje bukietowe są bezproblemowe, jeśli posadzi się je w odpowiednim miejscu, w miarę właściwym podlożu i zadba w okresie "przedszkolnym", czyli zapewni wilgotnę ziemię, a potem mozna powiedzieć, ze same rosną jak szalone.
Tylko przeczytałam twoj post, niezwłocznie pobiegłam do twojego ogródka i znowu przyjemna niespodzianka: różnorodność kwitnących roślin i piękne zdjęcia.

Tylko przeczytałam twoj post, niezwłocznie pobiegłam do twojego ogródka i znowu przyjemna niespodzianka: różnorodność kwitnących roślin i piękne zdjęcia.
- MonaeS
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Prześliczne   Jak tak patrzę na Twoje, to myślę, że muszę powiększyć stan swego posiadania. Czy może wiesz, jaka to odmiana na pierwszym zdjęciu?
 Jak tak patrzę na Twoje, to myślę, że muszę powiększyć stan swego posiadania. Czy może wiesz, jaka to odmiana na pierwszym zdjęciu?

Jak tak patrzę na Twoje, to myślę, że muszę powiększyć stan swego posiadania. Czy może wiesz, jaka to odmiana na pierwszym zdjęciu?
 Jak tak patrzę na Twoje, to myślę, że muszę powiększyć stan swego posiadania. Czy może wiesz, jaka to odmiana na pierwszym zdjęciu?- MonaeS
Aniu nie wiem co to za hosta  . W tym roku planuje je zasadzić w większej ilości, w jednym miejscu i jednej odmiany.
 . W tym roku planuje je zasadzić w większej ilości, w jednym miejscu i jednej odmiany.

. W tym roku planuje je zasadzić w większej ilości, w jednym miejscu i jednej odmiany.