PTAKI - nasi sprzymierzeńcy - 3 cz.
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Nasi sprzymierzeńcy - ptaki... - 4 cz.
Bukjan! Cudny kowalik! Zazdraszczam! U mnie nigdy nie był! Masz niedaleko jakiś las, park?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Jak daleko macie karmniki od okna ?
Pozdrawiam Tomek
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tytuł wątku powinien być szczegółowy - uszanuj pracę odpowiadających expertów i włóż trochę wysiłku w treściwy tytuł tego o co pytasz.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tytuł wątku powinien być szczegółowy - uszanuj pracę odpowiadających expertów i włóż trochę wysiłku w treściwy tytuł tego o co pytasz.
- majar
- 1000p
- Od: 26 sty 2011, o 14:21
Ale dajecie czadu!
Jestem zauroczona Waszymi fotkami. To już jest profesjonalizm! 

- mala580
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 9 lut 2012, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Saxon kiedy ograniczasz dokarmianie ptaków??
Pozdrawiam: Marta
mala580, w zasadzie dokarmiam do marca, no chyba że robi się ciepło i nie ma pokrywy śnieżnej to wcześniej kończę.
- GrzegorzR
- 200p
- Od: 25 maja 2009, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W śnieżne dni ptaki wyjadały u mnie około 2 litrów ziaren. Wczoraj im nasypałem litr i mało co zjadły. Mamy odwilż na całego.
Jestem JA i MOJE bagno!
Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę,super brykę, nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem, a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do ciebie uśmiechają - narkotykom powiedz NIE!
Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę,super brykę, nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem, a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do ciebie uśmiechają - narkotykom powiedz NIE!
- mala580
pytam bo w Anglii praktycznie zima sie juz konczy... dzis u mnie nie bylo za wiele ptakow... cos tam jeszcze pojadly ale to prawie nic na ich mozliwosci... ja bym w sumie była za tym zeby powoli ograniczac dokarmianie... za to moja nawiedzona sasiadka caly czas uparcie dowiesza im jedzenie... mozliwe ze robi to zlosliwie, by sie odegrac za moj nowy stojak i za wszelka cene chce przyciagnac do siebie ptaszki 

Marto, nie patrz na to co robi sąsiadka, jej się to szybko znudzi. Ptaki same wybiorą gdzie będą chciały jeść.
Co do ograniczania jedzenia, sama myślę, że ptaki jak zaczną znajdywać inne jedzenie, same sobie ograniczą, faktem jest, że po roztopach o ile nie będzie mrozu też pewnie będę sypała mniej. Ale będę coś nadal dosypywać, wiadomo, im więcej ptactwa będzie na działkach tym jest zawsze większa szansa, że w momencie wylęgu szkodliwych owadów - więcej będzie przetrzebionych. Sama zauważyłaś, że gdy jest wokoło większy wybór do jedzenia ptaki sobie same decydują ile i gdzie zjedzą. Niech mają jakiś wybór. Nie przejedza się na pewno:)
Co do ograniczania jedzenia, sama myślę, że ptaki jak zaczną znajdywać inne jedzenie, same sobie ograniczą, faktem jest, że po roztopach o ile nie będzie mrozu też pewnie będę sypała mniej. Ale będę coś nadal dosypywać, wiadomo, im więcej ptactwa będzie na działkach tym jest zawsze większa szansa, że w momencie wylęgu szkodliwych owadów - więcej będzie przetrzebionych. Sama zauważyłaś, że gdy jest wokoło większy wybór do jedzenia ptaki sobie same decydują ile i gdzie zjedzą. Niech mają jakiś wybór. Nie przejedza się na pewno:)
- mala580
co do sasiadki to na dzien dzisiejszy tym co ma pouwieszane jest w stanie wykarmic ptaki calego swiata
wiec jeśli Wasze pierzaste istotki nie byly nigdy w Uk to serdecznie zapraszam
oczywiste jest to, ze nie zdejme od razu wszystkiego... cosik im zostawie i w razie potrzeby dosypie... chodzi o to ze coraz mniej ptaszkow przylatuje, w anglii czesto pada i karma po prostu bedzie do wyrzucenia... a tak mozna by ja w suchym miejscu przechowac
z biegiem czasu, z nadejsciem wiosny i cieplejszych dni, kiedy to bedzie juz mozna posiedziec w ogrodku z kubkiem cieplej kawy - moj "wieszak" bedzie mial inne przeznaczenie... pojawia sie na nim koszyki z kwiatami, miedzy ktorymi wieczorem zaswieca male latarenki... ale o tym pozniej
dzis w miare slonecznie za oknem wiec pozdrawiam cieplo

oczywiste jest to, ze nie zdejme od razu wszystkiego... cosik im zostawie i w razie potrzeby dosypie... chodzi o to ze coraz mniej ptaszkow przylatuje, w anglii czesto pada i karma po prostu bedzie do wyrzucenia... a tak mozna by ja w suchym miejscu przechowac

z biegiem czasu, z nadejsciem wiosny i cieplejszych dni, kiedy to bedzie juz mozna posiedziec w ogrodku z kubkiem cieplej kawy - moj "wieszak" bedzie mial inne przeznaczenie... pojawia sie na nim koszyki z kwiatami, miedzy ktorymi wieczorem zaswieca male latarenki... ale o tym pozniej

dzis w miare slonecznie za oknem wiec pozdrawiam cieplo

- GrzegorzR
- 200p
- Od: 25 maja 2009, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A oto moje ptaszęta:
kosy

tu padlinożerny

w porywach było do 10 na raz

tu wróble i mazurki

dzięcio
dzięcioł, chyba mały

obok siebie bogatka i modraszka

turkawki

nie wiem co?

też nie wiem

Uploaded with ImageShack.us
Stołówka miała wzięcie:

kosy

tu padlinożerny

w porywach było do 10 na raz

tu wróble i mazurki

dzięcio

dzięcioł, chyba mały

obok siebie bogatka i modraszka

turkawki

nie wiem co?

też nie wiem

Stołówka miała wzięcie:

Jestem JA i MOJE bagno!
- whitedame
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Piękne umiecie robić zdjęcia mnie zawsze zdążą uciec 

Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa