Moje warszawskie parapety (ha, teraz mam dwa!) tylko czekają...
 Moje warszawskie parapety (ha, teraz mam dwa!) tylko czekają...Róże, róże, róże... - Asia - 2012
- camellia
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże, róże, róże... - Asia - 2012
Ja już nie mogę się doczekać wiosny, a potem maja i rozpoczęcia sezonu  Moje warszawskie parapety (ha, teraz mam dwa!) tylko czekają...

Moje warszawskie parapety (ha, teraz mam dwa!) tylko czekają...- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Asia,
Czyli na parapetach - poczekalni zamieszkają tak, jak w tamtym roku zamówione róże?

Czyli na parapetach - poczekalni zamieszkają tak, jak w tamtym roku zamówione róże?
Pozdrawiam

- camellia
No niestety, zamieszkać może najwyżej kilka, nie wiem co zrobię z resztą. Już widzę na tym parapecie kwitnącą Marechal Niel  Pewnie zrobię tak, że wybiorę kilka najbardziej upragnionych, które dostąpią tego zaszczytu. Pewnie po drodze będzie też Mme Zoetmans. Jest jeden problem, w tym roku mam okno od południa, będę musiała je jakoś cieniować.
 Pewnie zrobię tak, że wybiorę kilka najbardziej upragnionych, które dostąpią tego zaszczytu. Pewnie po drodze będzie też Mme Zoetmans. Jest jeden problem, w tym roku mam okno od południa, będę musiała je jakoś cieniować.

Pewnie zrobię tak, że wybiorę kilka najbardziej upragnionych, które dostąpią tego zaszczytu. Pewnie po drodze będzie też Mme Zoetmans. Jest jeden problem, w tym roku mam okno od południa, będę musiała je jakoś cieniować.
 Pewnie zrobię tak, że wybiorę kilka najbardziej upragnionych, które dostąpią tego zaszczytu. Pewnie po drodze będzie też Mme Zoetmans. Jest jeden problem, w tym roku mam okno od południa, będę musiała je jakoś cieniować.- 
				gloriadei
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Asiu   

cudne te bąki i pszczółki, od razu powiało wiosną (choć tu są na różach) 

pierwsze obudzone pszczółki zawsze przylatują do pierwszych kwitnących krokusów,
a to znak, że zaczyna sie wiosna! Mam nadzieję, że za miesiąc z kawałkiem już zobaczymy je w ogrodach 

Coraz bardziej tęsknię za wiosną....

cudne te bąki i pszczółki, od razu powiało wiosną (choć tu są na różach)

pierwsze obudzone pszczółki zawsze przylatują do pierwszych kwitnących krokusów,
a to znak, że zaczyna sie wiosna! Mam nadzieję, że za miesiąc z kawałkiem już zobaczymy je w ogrodach

Coraz bardziej tęsknię za wiosną....
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie umiem zrobić zdjęcia z tak bliska (bo i sprzęt nie taki  ), ale podoba mi się wygląd płatków róż. Niektóre są bardzo grube, aż się chce dotknąć
), ale podoba mi się wygląd płatków róż. Niektóre są bardzo grube, aż się chce dotknąć 

), ale podoba mi się wygląd płatków róż. Niektóre są bardzo grube, aż się chce dotknąć
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Asiu    jaka uczta dla oczu.
  jaka uczta dla oczu.   

Takie piękne róże i mnóstwo bzyków, 

.
 . 

jaka uczta dla oczu.
  jaka uczta dla oczu.   
 Takie piękne róże i mnóstwo bzyków,

.
 . 
- camellia
Ewo, Ewo i Krysiu, cieszę się, że pszczółki i trzmiele Wam się podobają  To nasi mali Wielcy Sprzymierzeńcy
 To nasi mali Wielcy Sprzymierzeńcy  

To jeszcze dwa zdjęcia, co prawda starsze ale bardzo je lubię. Przy okazji moja róża - zagadka. Miała być Tuscany Superb, ale mam wątpliwości. W tym roku postaram się zrobić jej dużo zdjęć i może uda mi się coś ustalić.

To jeszcze dwa zdjęcia, co prawda starsze ale bardzo je lubię. Przy okazji moja róża - zagadka. Miała być Tuscany Superb, ale mam wątpliwości. W tym roku postaram się zrobić jej dużo zdjęć i może uda mi się coś ustalić.

- ewamaj66
Udało Ci się złapać moment przed lądowaniem  Niestety, żadnej z tych róż nie mam, więc nie potrafię nic wymyślić
 Niestety, żadnej z tych róż nie mam, więc nie potrafię nic wymyślić  Za to będę miała problem z rozpoznaniem starej, raz kwitnącej róży, ale popytam wiosną.
 Za to będę miała problem z rozpoznaniem starej, raz kwitnącej róży, ale popytam wiosną.

Niestety, żadnej z tych róż nie mam, więc nie potrafię nic wymyślić
 Niestety, żadnej z tych róż nie mam, więc nie potrafię nic wymyślić  Za to będę miała problem z rozpoznaniem starej, raz kwitnącej róży, ale popytam wiosną.
 Za to będę miała problem z rozpoznaniem starej, raz kwitnącej róży, ale popytam wiosną.- 
				edulkot
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Asiu obserwowanie owadów przy kwiatkach to bardzo pasjonujące zajęcie, też lubię pstryknąć kilka zdjęć, Twoje są świetne.  

Ta Quadra mnie też wpadła w oko i wylądowała na liście ale nigdzie jej nie znalazłam do kupienia, niestety i wybrałam tylko Henry Kelsey i William Baffin .
Też najbardziej lubię te z 2 i 3 strefy ale i z 6 strefą kuszą.

Ta Quadra mnie też wpadła w oko i wylądowała na liście ale nigdzie jej nie znalazłam do kupienia, niestety i wybrałam tylko Henry Kelsey i William Baffin .
Też najbardziej lubię te z 2 i 3 strefy ale i z 6 strefą kuszą.

- camellia
Ewo a gdziemogę zobaczyć tą Twoją starą nn? W rozpoznaniu jej raczej nie pomogę, ale uwielbiam takie tajemnicze, stare róże  

Maju zdjęcia byłyby lepsze, gdybym miała dobry sprzęt a mam byle jaki. Uwielbiam fotografować pszczoły i trzmiele na różach. Gorzej, gdy na fotce niespodziewanie pojawi się jakiś robal, mszyca lub mucha 

W sprawie Quadry napisałam Ci PW.

Maju zdjęcia byłyby lepsze, gdybym miała dobry sprzęt a mam byle jaki. Uwielbiam fotografować pszczoły i trzmiele na różach. Gorzej, gdy na fotce niespodziewanie pojawi się jakiś robal, mszyca lub mucha

W sprawie Quadry napisałam Ci PW.
- 
				edulkot
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Ja mam sprzęt w miarę dobry tylko nie do końca umiem się nim posługiwać,  jak coś ponaciskam to potem nie wiem jak to odrówrócić żeby było ok   jakaś niekumata jestem w tym zakresie.
  jakaś niekumata jestem w tym zakresie.  

Za pw dzięki.

Za pw dzięki.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
 Asia, sesja pracowitych pszczółek, które wtulają się w kwity fantastyczna.
 Asia, sesja pracowitych pszczółek, które wtulają się w kwity fantastyczna.  

Widać, że one lubią Twoje róże , ciekawe jak smakuje później taki różany miodek

Nie wiem czy to jest Tuscany Superb, ale kolor ma bardzo ciekawy.

- ewamaj66
Mam dwie takie róże nn, a dostanę jeszcze jedną  Te dwie mam na zdjęciach, mogę wieczorem poszukać-jedna mchowa. Albo przegarnę swoje wątki, na pewno pokazywałam
 Te dwie mam na zdjęciach, mogę wieczorem poszukać-jedna mchowa. Albo przegarnę swoje wątki, na pewno pokazywałam 
Zajrzyj do mnie, pokazałam kilka zdjęć-zupełnie nieudanych

Te dwie mam na zdjęciach, mogę wieczorem poszukać-jedna mchowa. Albo przegarnę swoje wątki, na pewno pokazywałam
Zajrzyj do mnie, pokazałam kilka zdjęć-zupełnie nieudanych