Za Twoją namową - to się nazywa siła sugestii - kupiłam groszek pachnący biały, błękitny i niebieski i będę wkrótce wysiewać
moje ogródkowe zmagania cz.3
-
April
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: moje ogródkowe zmagania cz.3
Cześć Madziu, ciekawe sobie te drzewka zaplanowałaś, nie znałam ich wcześniej.
Za Twoją namową - to się nazywa siła sugestii - kupiłam groszek pachnący biały, błękitny i niebieski i będę wkrótce wysiewać
Tylko muszę dokupić krążków, teraz trwa na nie szał, wszędzie wykupione, a jak są to ceny dziwnie wysokie, nic nie udało mi się taniej znaleźć mimo podpowiedzi Robaczka.
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu
Czy postawilaś krążki nad kaloryferem? Muszą mieć ciepło do kiełkowania
Trzymaj wilgoć i ciepło, powinny po kilku dniach od wysiewu pękać. Temperatura ziemii powinna być ok. 20 stopni. Jak już wykiełkują to na parapet i jak najbliżej słonka
Trzymam kciuki, na pewno wzejdą
Czy postawilaś krążki nad kaloryferem? Muszą mieć ciepło do kiełkowania
Trzymam kciuki, na pewno wzejdą
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu płot był pomalowany farbą do drewna z konserwantami, a mam go pierwszy sezon, więc na razie nic z nim nie robiliśmy
Iwonko pamiętam Twoją brzózkę jak zobaczyłam pierwszy raz, to dodałaś mi otuchy, że po 4 latach może być już dorodnym drzewkiem i po roku faktycznie zmiana spora. Ciekawe jak w tym roku zgęstenie
Na tym drugim zdjęciu i tak już była po mocnym strzyżeniu. Jednak terminatorem i godnym polecenia drzewkiem dla spragnionych szybkich efektów jest wierzba mandżurska. W 2011 wsadziłam łysy badylek, a latem wyglądała tak (po mocnym strzyżeniu)

Jolu zobaczę dzisiaj w Świecie Roślin czy mają te krążki i w jakiej cenie, to dam cynk w razie co
. Ja mam groszek karłowaty, zwisający
, chyba mix kolorów
Kasiu krążki stoją nad kaloryferem i mają cieplutko, jaśniutko i są zraszane. Wpadłam teraz na pomysł i nie wiem czy go nie zastosuję. Mam parowy nawilżacz powietrza, może to będzie dobre rozwiązanie, jak mała mgiełka będzie wpadać bezpośrednio do szklarni
Iwonko pamiętam Twoją brzózkę jak zobaczyłam pierwszy raz, to dodałaś mi otuchy, że po 4 latach może być już dorodnym drzewkiem i po roku faktycznie zmiana spora. Ciekawe jak w tym roku zgęstenie

Jolu zobaczę dzisiaj w Świecie Roślin czy mają te krążki i w jakiej cenie, to dam cynk w razie co
Kasiu krążki stoją nad kaloryferem i mają cieplutko, jaśniutko i są zraszane. Wpadłam teraz na pomysł i nie wiem czy go nie zastosuję. Mam parowy nawilżacz powietrza, może to będzie dobre rozwiązanie, jak mała mgiełka będzie wpadać bezpośrednio do szklarni
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Moja mandżurka nie przetrwała poprzedniej dziwacznej zimy..... rosła już kilka lat, była piękna i dorodna, a poprzednia zimą ją załatwiła..... od tej pory trudno mi w to uwierzyć.....
-
Monikwiaty
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Madziu ładna ta brzózka , one wzwyż już nie rosną jak są szczepione ? tylko parasol się rozrasta ?
- lulka

Aga to jakiś niefart, bo one przecież wytrzymałe
. Ja mam dwie i strasznie je lubię
Anabukofajnie, Cię widzieć. Zapraszam ponownie
Moniu ona jest szczepiona i faktycznie wyżej nie rośnie, no może ciut o same przyrosty. Jak nie mogę mieć dużej brzozy, to przynajmniej taką mam
Wróciłąm właśnie z ogrodnika, bo byłam coś w między czasie załatwić i kupiłam kilka krążków ze zmianą koncepcji wysiewu. Dodam, że krążki są już w mini szklarence, w każdej jest po 12 krążków. Fajna sprawa
Anabukofajnie, Cię widzieć. Zapraszam ponownie
Moniu ona jest szczepiona i faktycznie wyżej nie rośnie, no może ciut o same przyrosty. Jak nie mogę mieć dużej brzozy, to przynajmniej taką mam
Wróciłąm właśnie z ogrodnika, bo byłam coś w między czasie załatwić i kupiłam kilka krążków ze zmianą koncepcji wysiewu. Dodam, że krążki są już w mini szklarence, w każdej jest po 12 krążków. Fajna sprawa
-
April

Madziu, a gdzie ten Świat Roślin bo jakoś nie kojarzę po nazwie. Może tam bywam ale... no nie kojarzę.
-
Monikwiaty
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Madziu ale dla mnie jest to bardzo satysfakcjonująca odpowiedź
jeśli wyżej nie rośnie to gdzieś mogą ją z czasem też mieć u siebie
- lulka

Jolu, wysłałam Ci smsa odnośnie krążków. Dostałaś? To jest na ul.Mrówczej w Wawrze
Moniu polecam, jest na prawdę fajnym drzewkiem. Minus taki, że jak są mszyce, to i brzozę oblepiają
Moniu polecam, jest na prawdę fajnym drzewkiem. Minus taki, że jak są mszyce, to i brzozę oblepiają
-
April

Słonko! jakiego sms-a? Utopiłam telefon w WC
bądź tak miła i wyślij na pw. 
- lulka

-
April

To cena faktycznie fajna jak razem ze szklarenką. A tego sklepu nie znałam ale faktycznie kiedyś mi już o nim wspominałaś
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Super sprawa . Niech no tylko spotkam takie cudeńko to na pewno coś wysieję 
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Magda, jakiej wielkości są te krążki przed namoczeniem? Też kupiłam ze szkalrenka, ale mam wrażenie, że te są bardzo duże
a moje takie małe....(jeszcze ich nie moczyłam)