Moje Ranczowu
- Ranczowiczka
- 200p 
- Od: 2 gru 2012, o 13:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje Ranczowu
Serdecznie witam w moim wątku.Czytam forum już przeszło rok czasu ale dopiero teraz postanowiłam się przyłączyć i opowiadać o moim ranczo i nie tylko .Ogólnie uwielbiam przyrodę i ciekawi mnie wszystko co jej dotyczy nie wyłączając zwierząt.Opowiem trochę o osobie ,a więc tak: Jestem z rocznika tzw stanu wojennego urodziłam się  w Legnicy i do 25 roku życia byłam typowym mieszczuchem ze wszystkimi pozytywami jak i negatywami.Jest w tym wszystkim trochę romantyzmu ponieważ miałam tę przyjemność mieć dziadków mieszkających na wsi [dalej mam bo teraz z nimi mieszkam] i oczywiście wakacje, święta oraz  prawie każda sobotę i niedziele spędzaliśmy z całą rodzina u nich i tak mi zostało ,że nie wyobrażałam sobie życia gdzie indziej jak nie na wsi wśród moich najbliższych. Postanowiliśmy z moim M że wracamy do tzw. korzeni niestety tylko moich bo M z innej części polski .Początki były trudne a najgorzej było z pracą  bo wiadomo nie ma się znajomości to ciężko coś sensownego znaleść, ale daliśmy rade i teraz jest ok.Moja wieś to spokojny i uroczy zakątek naszego kraju gdzie życie upływa pomału spokojnie i bez tzw wyścigu szczurów.Może jutro zrobię zdjęcia i wstawię aby pokazać wam mój zakątek .Mam nadzieje ze od czasu do czasu ktoś mnie zaszczyci swoja obecnością.Zapraszam serdecznie na moje Ranczo.

- piofigiel
- 1000p 
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje Ranczowu
Witaj  Fajnie że założyłaś wątek. Chętnie poznamy Twoje ranczo ale musisz nam je pokazać.
  Fajnie że założyłaś wątek. Chętnie poznamy Twoje ranczo ale musisz nam je pokazać.
Pozdrawiam Tomek

Fajnie że założyłaś wątek. Chętnie poznamy Twoje ranczo ale musisz nam je pokazać.
  Fajnie że założyłaś wątek. Chętnie poznamy Twoje ranczo ale musisz nam je pokazać.Pozdrawiam Tomek

- Ranczowiczka
- 200p 
- roza333
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Witaj też czekam na zdjęcia Twojego rancza  

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna 
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333

Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- 
				Dani40
- 100p 
- Od: 21 sty 2013, o 20:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam. Ja też  jestem ciekawa co nam pokażesz   

Pozdrawiam Danuta.

Pozdrawiam Danuta.
Pozdrawiam Danuta.

- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Z cierpliwością miśka koali poczekam na zdjęcia    

No i witaj wśród ogrodowo zakręconych
A podzielisz się z nami imieniem

No i witaj wśród ogrodowo zakręconych
A podzielisz się z nami imieniem

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny

Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Witaj! Chętnie przespaceruję się po twoim ranczo

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown

H. Jackson Brown
- Ranczowiczka
- 200p 
Witam wszystkich serdecznie.Mam na imię Dominika ,to tak w drodze informacji 

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Witaj Dominiko,czekamy na fotorelację

- Ranczowiczka
- 200p 
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Pozdrowienia dla Kitki o Melci (7,5 roku) 

Pozdrawiam - Ilona

- Ranczowiczka
- 200p 
Dzięki w imieniu Kitki  bo właśnie poszła na łowy ale to nie koniec ferajny są jeszcze dwie kotki i kocur, czekają na swoją kolej.

- Karo
- -Administrator Forum-. 
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Taaaaak.   W tym  wątku   czekamy   na  zdjęcia  roślin...
O kotach możesz popisać tutaj... http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=462
Witamy na forum

O kotach możesz popisać tutaj... http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=462
Witamy na forum

- Ranczowiczka
- 200p 
Witam wszystkich.Żeby nie było porozumień opowiem o moim ogrodzie.Nie jest to typowy ogródek z rabatami tylko ogród ze wszystkimi jego aspektami także ze zwierzęcym bez którego ogród nie ma szans istnieć i zdrowo się rozwijać tak czy siak ekosystem musi być zachowany włącznie z łańcuchem pokarmowym.Mój ogród nie jest usytuowany na jednym kawałku ziemi jest podzielony na dwie części z tego względu że położony jest na dwóch różnych działkach.Na pierwszej działce znajduję się rabata kwiatowa ,sad owocowy a na drugiej sad  ,mała rabata kwiatowa i moje oczko w głowie warzywniak .Nie mam zdjęć z lata dlatego będę dodawała stopniowo fotki w miarę budzenia się przyrody do życia, co mam nadzieję już nie długo nastąpi. Dziś pokarzę wam sady,są założone 40-50 lat temu dlatego niektóre nasadzenia są z fatygowane ostro przez życie.                                       

A tego malucha M przywiózł od kolegi po świętach czekam na cieplejsze dni aby ją posadzić
 A tego malucha M przywiózł od kolegi po świętach czekam na cieplejsze dni aby ją posadzić  
  sorry zdjęcia z telefonu
 sorry zdjęcia z telefonu

sorry zdjęcia z telefonu
 sorry zdjęcia z telefonu- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Witaj Dominiko, kicia fajniutka, tylko troszkę słabo widać. To prawda że nie ma naszych ogrodów bez zwierząt, i tych udomowionych, i tych dzikich, i szkodników, i również przyjaznych roślinom   

Takie stare sady są cudowne, i być może rodzą już mniej owoców, lub mają jakieś choroby, ale bez namysłu bym zamieniła, mój nowo nasadzony sadek za kilka starych drzew. To drzewo z drugiej fotki jest przecudnej urody. Czy możesz zdradzić co to za drzewo?

Takie stare sady są cudowne, i być może rodzą już mniej owoców, lub mają jakieś choroby, ale bez namysłu bym zamieniła, mój nowo nasadzony sadek za kilka starych drzew. To drzewo z drugiej fotki jest przecudnej urody. Czy możesz zdradzić co to za drzewo?