Aż się boję bo tyle sobie pracy narobię,kochana oprócz warzyw o ktorych Ci pisałam,mam do wysiania mnóstwo kwiatów...parapetów to mi na pewno zabraknie

Dobrze,że mam tą mała szklarenkę...hehe

ja jestem odmieńcem
 ja jestem odmieńcem   u mnie nie ma Bawolego chodź pisali na FO i słyszałam, że jest pyszny.
 u mnie nie ma Bawolego chodź pisali na FO i słyszałam, że jest pyszny. 
 . Polecam ci też siew fasoli - wprost do gruntu. Też bezproplemowe warzywo.
 . Polecam ci też siew fasoli - wprost do gruntu. Też bezproplemowe warzywo.

. Ja też będę megagronka siała. Bardzo jestem ciekawa rezultatów.
. Ja też będę megagronka siała. Bardzo jestem ciekawa rezultatów.
A bo to tak jakoś wyszło, że przy sianiu prawie 100% wschodów byłokasia82 pisze:kwapisz_ogrod aż 100 krzaków pomidora? toż to już produkcja, u mnie było w sumie ok 30 krzaczków
 Jak to się mówi: szczęście początkującego
 Jak to się mówi: szczęście początkującego   Ale rodzinka szczęśliwa była.
  Ale rodzinka szczęśliwa była.

pietruszkę, koperek, sałatę, kilka ogórków gruntowych bo z rozsady sadzonek miałam niewiele, wysadzałam też cebulkę dymkę.
  pietruszkę, koperek, sałatę, kilka ogórków gruntowych bo z rozsady sadzonek miałam niewiele, wysadzałam też cebulkę dymkę. koperek, pietruszka świeżutkie zielone ... bajka zimą
  koperek, pietruszka świeżutkie zielone ... bajka zimą  w tym roku koper sieję rzutowo i niech rośnie gdzie chce, mam nadzieję, że mszyce go nie dopadną.
 w tym roku koper sieję rzutowo i niech rośnie gdzie chce, mam nadzieję, że mszyce go nie dopadną. to dopiero mój drugi sezon, żeby nie FO nie potrafiłabym nawet sałaty popikować
 to dopiero mój drugi sezon, żeby nie FO nie potrafiłabym nawet sałaty popikować   i jedynie co mogę na razie to napisać o swoich doświadczeniach z ubiegłego roku i siać...  uprawiać dalej warzywka bo bardzo bardzo to polubiłam
 i jedynie co mogę na razie to napisać o swoich doświadczeniach z ubiegłego roku i siać...  uprawiać dalej warzywka bo bardzo bardzo to polubiłam  
  zarezerwowane na inne pomidorki z akcji.
 zarezerwowane na inne pomidorki z akcji. no i nie miałam takiej dużej szklarni
  no i nie miałam takiej dużej szklarni   żeby je wszystkie wysadzić, zostawiłam sobie tylko 30 krzaczków, resztę rozdałam sąsiadom i znajomym
 żeby je wszystkie wysadzić, zostawiłam sobie tylko 30 krzaczków, resztę rozdałam sąsiadom i znajomym   

. Kupiłam nową i posiałam po 20 maja wprost do gruntu. Przykryłam butelkami, żeby miały ciepło
 . Kupiłam nową i posiałam po 20 maja wprost do gruntu. Przykryłam butelkami, żeby miały ciepło  . Owszem wzeszły, ale te dwa krzaczki z siewu do gruntu, były cały czas, aż do jesieni, dwa razy mniejsze od tego z rozsady i tak samo miały mniejsze i mniejszą ilość owocków - tak samo podlewane i zasilane
 . Owszem wzeszły, ale te dwa krzaczki z siewu do gruntu, były cały czas, aż do jesieni, dwa razy mniejsze od tego z rozsady i tak samo miały mniejsze i mniejszą ilość owocków - tak samo podlewane i zasilane  . Dlatego jak mi ktoś mówi, że z siewu wprost do gruntu też można dochować się cukinii, czy dyni czy melonów, to powiem, że tak, można - ale z jakim efektem
 . Dlatego jak mi ktoś mówi, że z siewu wprost do gruntu też można dochować się cukinii, czy dyni czy melonów, to powiem, że tak, można - ale z jakim efektem 

ale krzaczek był tak marny, że wyrwałam w chole.... i posadziłam w to miejsce krzaczek z rozsady ale tak się teraz zastanawiam czy marzec to nie będzie za wcześnie na sianie cukini w domu
 ale krzaczek był tak marny, że wyrwałam w chole.... i posadziłam w to miejsce krzaczek z rozsady ale tak się teraz zastanawiam czy marzec to nie będzie za wcześnie na sianie cukini w domu   ciekawe jaki ten maj będzie w tym roku, w ubiegłym roku początek maja był gorący prawie 30 stopni w cieniu ale znów czerwiec zimny był
 ciekawe jaki ten maj będzie w tym roku, w ubiegłym roku początek maja był gorący prawie 30 stopni w cieniu ale znów czerwiec zimny był   i chyba przez to wschody się nie udały
 i chyba przez to wschody się nie udały

). Jak jest za duża, za stara, to też się wyciąga. A poza tym ma duże kruche liście i jak jest za duża to łatwo je uszkodzić
 ). Jak jest za duża, za stara, to też się wyciąga. A poza tym ma duże kruche liście i jak jest za duża to łatwo je uszkodzić  . Tak spraktykowałam, że najlepszy termin na sianie to 15 a nawet 20 kwietnia.
 . Tak spraktykowałam, że najlepszy termin na sianie to 15 a nawet 20 kwietnia.

i nawet potem jak jest w gruncie ona nie grubieje tak mocno jak wsadzona mniejsza krępa rozsada. A to na pewno przekłada się na zdrowotność i wielkość plonów
  i nawet potem jak jest w gruncie ona nie grubieje tak mocno jak wsadzona mniejsza krępa rozsada. A to na pewno przekłada się na zdrowotność i wielkość plonów  .
 .
 właśnie wygrzebałam z pojemniczka nasionka, mam odmianę Cora F1 i faktycznie na opakowaniu jest napisane wysiew kwiecień
 właśnie wygrzebałam z pojemniczka nasionka, mam odmianę Cora F1 i faktycznie na opakowaniu jest napisane wysiew kwiecień   
   lenistwo boli
 lenistwo boli   To odmiana wczesna, wysiewając w kwietniu pierwszy zbiór będę miała w lipcu tak przynajmniej piszą
 To odmiana wczesna, wysiewając w kwietniu pierwszy zbiór będę miała w lipcu tak przynajmniej piszą   proponują też wysianie nasturcji w pobliżu cukini, odstrasza szkodliwe insekty.
 proponują też wysianie nasturcji w pobliżu cukini, odstrasza szkodliwe insekty. zobacz zdjęcia krzaczków Ikarusa gruntowego, siałam go w lutym a na gruncie zobacz jakie krzaczory
  zobacz zdjęcia krzaczków Ikarusa gruntowego, siałam go w lutym a na gruncie zobacz jakie krzaczory   rozsada była wyciągnięta i słaba nie powiem że nie ale gdy tylko poszły do gruntu łądnie odbiły ale mimo wszystko pomidory gruntowe będę siała w marcu dopiero.
 rozsada była wyciągnięta i słaba nie powiem że nie ale gdy tylko poszły do gruntu łądnie odbiły ale mimo wszystko pomidory gruntowe będę siała w marcu dopiero.