Ogródek Robaczka cz. 6
- Ignis05
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 6
Witaj Kasiu
Mnie to jednak trzeba wyraźnie pokazać co i jak.
Dopiero teraz widzę, jak fajnie wyglądają między kamiennymi płytami w żwirku posadzone te kwiatki.
Muszę rozejrzeć się za tymi przypołudnikami.
Na moich żwirowych ścieżkach czasami wysiewają się lawendy i o ile nie powyrywam je w szale czyszczenia ścieżek to nawet mam jakieś sadzonki.

Mnie to jednak trzeba wyraźnie pokazać co i jak.
Dopiero teraz widzę, jak fajnie wyglądają między kamiennymi płytami w żwirku posadzone te kwiatki.
Muszę rozejrzeć się za tymi przypołudnikami.
Na moich żwirowych ścieżkach czasami wysiewają się lawendy i o ile nie powyrywam je w szale czyszczenia ścieżek to nawet mam jakieś sadzonki.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
te zimowe widoczki wyglądają jak ilustracje z bajki
piękne zdjątka roślinek
kwiatuchy śliczne
A działeczka stylowa,,,zadbana
piękne zdjątka roślinek
A działeczka stylowa,,,zadbana
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Witajcie!
Cudownie jest się wreszcie wyspać do 10 po codziennym wstawaniu..
Dzisiaj trochę przymroziło ale dzień był bardzo udany, więc nie marudzę na pogodę. Asiu, Martuś - to Wasza zasługa
Monia, przepraszam, że wczoraj wieczorem pominęłam Cię w odpowiedziach
Dopiero dzisiaj zauważyłam posta..
Lawenda miejscami też mi się wysiewa, zauważyłam latem małe sadzonki. Obawiam się jednak, że większość wyplewiłam
Będę bardziej uważna w tym roku... Tobie również życzę miłego weekendu!

Ewa, Pat, Magorzatko, Majeczko - dziękuję za cenne uwagi odnośnie rozmnażania lawendy
Będę próbować już wiosną i potem, latem. Potrzebuję jeszcze sporo krzaczków a wydałam już majątek i chciałabym uzyskać własne sadzonki w tym roku
Dorotko, zasiewy obfocę jutro, dzisiaj troszkę już za ciemno..jak zdrówko?Miłego weekendu!
Monia, dziękuję!
Lukrecjo, dziękuję za ciepłe słowa, jesteś kochana. Lobelia u mnie też lepiej rosła w gruncie niż w donicach. Łatwiej utrzymać wilgotność podłoża..ale może to też kwestia sadzonek, bo te w donicach miałam kupne, a w ziemii z siewu.
Krysiu, znalazłam jeszcze portulakę. Zarówno te kwiatuszki, jak i przypołudniki siałam w kwietniu wprost do gruntu.

Aniu, witaj! Miło mi, że zaglądają do mnie nowi goście
Bardzo dziękuję za słowa pod adresem ogrodu, a na powitanie dla Ciebie, moja ulubiona lilia tego lata, Brasilia
Zapraszam ponownie!

Cudownie jest się wreszcie wyspać do 10 po codziennym wstawaniu..
Dzisiaj trochę przymroziło ale dzień był bardzo udany, więc nie marudzę na pogodę. Asiu, Martuś - to Wasza zasługa
Monia, przepraszam, że wczoraj wieczorem pominęłam Cię w odpowiedziach

Ewa, Pat, Magorzatko, Majeczko - dziękuję za cenne uwagi odnośnie rozmnażania lawendy
Dorotko, zasiewy obfocę jutro, dzisiaj troszkę już za ciemno..jak zdrówko?Miłego weekendu!
Monia, dziękuję!
Lukrecjo, dziękuję za ciepłe słowa, jesteś kochana. Lobelia u mnie też lepiej rosła w gruncie niż w donicach. Łatwiej utrzymać wilgotność podłoża..ale może to też kwestia sadzonek, bo te w donicach miałam kupne, a w ziemii z siewu.
Krysiu, znalazłam jeszcze portulakę. Zarówno te kwiatuszki, jak i przypołudniki siałam w kwietniu wprost do gruntu.

Aniu, witaj! Miło mi, że zaglądają do mnie nowi goście

- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Witaj Kasiu watek pędzi w zawrotnym tempie kwiatuszki między kamieniami super pomysł a kępki lobelii takie dorodne
Miłej niedzieli
Miłej niedzieli
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Kasia, melduję, że zakupiłam krążki razem z tacką. Nie jest to tani interes, ale to może jedyny sposób na lobelię, więc nie marudziałam tylko brałam.
Jutro zabieram się za sianie. Muszę jeszcze zasiać papryczke i pomidory.
Jutro zabieram się za sianie. Muszę jeszcze zasiać papryczke i pomidory.
- Edyta1

- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jakie śliczne te kwiatuszki pomiędzy kamieniami
.
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Kasiu ależ pięknie wygląda ta portulaka w chodniczku..... pięknie
Ostatnie lata takie słoneczne i upalne, że chyba cały czas miała otworzone kwiatuszki 
Cześć Kasieńko! Dziękuję za wczorajsze, przemiłe spotkanie
. Nie spóźniłaś się, M. nie był zły?
Życzę przemiłej niedzieli!
Życzę przemiłej niedzieli!
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Hej Robaczku, Dzięki ze zdrówkiem lepiej ...ale szału nie ma ...powoli dochodze do siebie...jeszcze mam daleko
A chciałabym juz fest wydobrzec i przejechac sie d sklepu Pnosu pogrzebac w nosionkach
Lobelke chciałam kupic ,żeniszka i cleome
Miłej niedzielki 
A chciałabym juz fest wydobrzec i przejechac sie d sklepu Pnosu pogrzebac w nosionkach
- Rewi
- 1000p

- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Piękne zdjęcia różyczki ślicznie wyglądają 
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Kasiu,nie wiem czy ci pisałam juz,wiosna obcinam lawende i bez niczego patyki wsadzam do ziemi,ukorzenia sie bez problemu.Wiosna dałam tez kolezance,zeby sobie wsadziła i przyjeła sie.
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Kasia, czy kwiatuszki na ścieżce są wieloletnie?
Podczytuję sobie właśnie jak rozmnażacie lawendę, tez po letnim cięciu ukorzeniłam trochę sadzonek, wprost do ziemi bez ukorzeniacza - zobaczymy jak przetrwają zimę
.
Podczytuję sobie właśnie jak rozmnażacie lawendę, tez po letnim cięciu ukorzeniłam trochę sadzonek, wprost do ziemi bez ukorzeniacza - zobaczymy jak przetrwają zimę
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Dzień dobry
Dzisiaj pokaząło się słonko i temperatura zbliżyła się do zera! Teraz się ochłodziło i jest kilka stopni mrozu ale odwilż czuć w powietrzu
Mamy tylko 33 dni do 1 marca
Spakowałam świąteczne zodoby i zrobiłam miejsce na wiosenne dekoracje. Kilka stroików już mam, inne gadżety kupię w weekend na giełdzie - Asia, Marta - liczę na towarzystwo dziewczyny
Raport parapetowy na dzień 27.01
Kobea (umownie nazwana "kobyłą" przez M-a) dostała większą doniczkę - wysiana 01.01

Lobelia siana 12.01

Heliotrop siany 12.01 - stanął w miejscu więc dostał większą doniczkę, może ruszy

Heliotrop siany 22.01

Dzisiaj pokaząło się słonko i temperatura zbliżyła się do zera! Teraz się ochłodziło i jest kilka stopni mrozu ale odwilż czuć w powietrzu
Mamy tylko 33 dni do 1 marca
Spakowałam świąteczne zodoby i zrobiłam miejsce na wiosenne dekoracje. Kilka stroików już mam, inne gadżety kupię w weekend na giełdzie - Asia, Marta - liczę na towarzystwo dziewczyny
Raport parapetowy na dzień 27.01
Kobea (umownie nazwana "kobyłą" przez M-a) dostała większą doniczkę - wysiana 01.01

Lobelia siana 12.01

Heliotrop siany 12.01 - stanął w miejscu więc dostał większą doniczkę, może ruszy

Heliotrop siany 22.01

- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Dzień będzie dłuższy i więcej słońca, to one powinny chyba szybciutko podskoczyć.