Ogród Gosi "moje miejsce na ziemi"

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gosia79z
200p
200p
Od: 19 sty 2011, o 18:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Gosi "moje miejsce na ziemi"

Post »

Witam w nowym roku

Czas biegnie nieubłaganie i już kolejny rok za nami.
Czekam i czekam i doczekać się nie mogę wiosny, a tu znowu zima przyszła.Śniezno i mroźno.Nauczona doświadczeniem poprzedniej, wyjątkowo mroźnej zimy, roślinki zabezpieczyłam dośc solidnie już jesienią.Tej zimy największy spadek temp. Sięgnął tylko -8, poprzedniej zimy ? dwadzieścia parę.
Kupiła niedawno cebulkę amarylisa.Rośnie jak na drożdzach, doczekać się nie mogę tego cudnego, kielichowatego kwiatu.Kwitną storczyki, a brazylijska pokrzywka ?udaje? że kwitnie.Narobiłam z niej szczepek, chciałabym na lato mieć jej trochę w ogrodzie.

Dodałam trochę bardzo różnych zdjęć.Ozdoby na święta min. szopkę zrobiłam sama z pomocą synka.Kupiliśmy figurki, oraz lampki na baterie.Szopkę zbudowaliśmy z tektury, pomalowaliśmy, oraz wykleiliśmy słomą.Całość wyjątkowo cieszyła malucha, a do tego łatwiej, bo na przykładzie, wytłumaczyć czterolatkowi co te święta znaczą.
Zimowy ogród magiczny, bardzo lubię taki, ale nie za długo :D

Pozdrawiam wszystkich zaglądających.
Zapraszam do oglądania.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Gosiu piękna zima u Ciebie jak i domowe klimaty. Czy kielichy wytrzymały gorąco świec? Miałam w planach cos podobnego lecz po zastanowieniu zrezygnowałam z obaw, że szkło pod wpływem ciepła pęknie :wink:
Awatar użytkownika
gosia79z
200p
200p

Post »

Też się bałam, ale okazało się, że nie nagrzewał się prawie wcale.
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

wieczorkiem tu wrócę,teraz zapisuję:)jesienne ujęcia są urzekające-kocham te kolorki,a u Ciebie jest ich obfitość ;:oj
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Szopka wyszła Wam bardzo fajnie. Mój syn wcale nie przejawia zdolności ani chęci w takim kierunku
Awatar użytkownika
gosia79z
200p
200p

Post »

W moich stronach prawie wiosna, mam nadzieję, ze zima już odeszła i nie wróci.
Wczoraj zrobiłam obchód ogrodu :D Śniegu zero, za to wody...w bród.
Wszystkie cebulkowe wychodzą, jeszcze małe igiełki, ale idą pełną parą, a nasadziłam ich na jesień...sporo :D
Jeszcze tylko trochę i w mojej ulubionej kwiaciarni pojawią się wiosenne bratki i prymule, a mają co roku taki wypędzone " na sterydach" :D Oko cieszą, piękne, duże i kolorki też przecudne.
Obiecałam już mojej niezmotoryzowanej sąsiadce, że razem pojedziemy na zakupy, jak tylko się pojawi coś wiosennego.

A to moja wiosna w domu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Witaj Gosiu :wit Super,że do Ciebie już troszeczku zawitała wiosna ;:138 Może do mnie też dotrze :tan Mam już dość zimy i ponurego nastroju :( Pragnę oglądać kolory w ogrodzie :D
Gosiu siejesz już jakieś kwiatuszki?
Awatar użytkownika
ewarb
500p
500p
Od: 9 lut 2012, o 14:20

Post »

Małgosiu już chyba po tej wiośnie śladu nie ma, bo u mnie śniegu prawie po kolana. Wczoraj piękne słoneczko sucho i ciepło, a dzisiaj jak oczy otworzyłam to myślałam, że to jakiś koszmarny sen ZIMA WRÓCIŁA. ;:222
Awatar użytkownika
gosia79z
200p
200p

Post »

To prawda, wiosny już nie ma ;:98
Korzystając z wolnego weekendu, postanowiliśmy zrobić ognisko, ale własnie przyszliśmy zmarznięci i zmoknięci do domu.Pada mokry śnieg.
A ja, jak wariatka, naszykowałam sobie grabki, taczkę i postanowiłam dziś coś w ogrodzie porobić...
Zdążyłam reszki liści pod lipą wygrabić...

Rano, koło siódmej, oglądaliśmy z mężem prognozę i coś tam wspomniano, ze może popadać, ale żeby to aż tak ;:111

Synek z garażu wyprowadził swój "sprzęt"; koparki, wywrotki, ale się niestety zawiódł.Własnie sypie tak, ze świata nie widać...
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

...a dobrze Wam tak ;:7 ... nie drażnijcie zimy grabkami.... oczywiście żartowałem ;:108
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Gosiu, piękną masz wiosenkę w domu na parapetach. U mnie kilka ostatnich dni też było bardzo ciepłych, zakwitły przebiśniegi i ciemiernik. Teraz co chwilę popaduje deszcz ze śniegiem, a w czwartek mieliśmy pierwszą w tym roku burzę z piorunami i gradobicie. Grabek jeszcze nie wyciągam, bo zmarźluch jestem.
Siejesz coś w tym roku?
Awatar użytkownika
gosia79z
200p
200p

Post »

Właściwie to nie mam nawet szczepek :( Do świąt mieliśmy remont i nie w głowie mi było sadzenie, a i z miejscem był problem-cały dom zakurzony. Nawet domowe roślinki popadały, od tego zatykającego kurzu, szczególnie fiołki afrykańskie, moczyć ich nie można, a czyszczenie pędzlem na niewiele się zdało.
Siać będę coś z pewnością, ale jeszcze mamy na to trochę czasu.Jednak w tym roku będę siać do doniczek, a te trzymać w inspekcie, a nie jak do tej pory w domu, a dopiero siewki wynosiłam do inspektu.Powód prozaiczny-brak miejsca :(

Janusz, u Ciebie na wschodzie zima długa, ale ja przyzwyczajona na "naszej" ciuteńkę krótszej.A jak ewentualna przeprowadzka w moje strony?
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Gosiu. Wiem,że u Was cieplej. Dostaje codziennie relacje od któregoś z dzieci ze Szczecina. Niestety nawet początku przeprowadzki nie widać. Czekamy cierpliwie i póki są siły cieszymy się tym co mamy. Początkowo byliśmy zdezorientowani czy coś robić w ogrodzie czy już nie warto. Teraz już tak nie myślimy i prowadzimy tak jakby nic nie miało się wydarzyć. Kupujemy nadal coś nowego, bo dobrze jest jeszcze oczy nacieszyć wspaniałością przyrody. Zabrać i tak z sobą nie zabierzemy.....przepadnie mniej czy trochę więcej jaka to różnica. Pozostaną pamiątkowe zdjęcia.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Witaj Gosiu miło było powspominać Twój cudny ogród... pięknie Ci hortensje kwitły ;:oj
A i w domu tak kwieciście... zawsze to przyjemniej :)
Awatar użytkownika
gosia79z
200p
200p

Post »

Witajcie :wit

U mnie znowu zima...
Dziś ostatki.Ja, mój małżonek i synek szykujemy imprezę.Będzie ognisko, grzaniec i dobra muzyka.
Tylko myśleliśmy, że śniegu nie będzie, a tu w nocy napadało...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”