Zwierzęta nie przestają mnie zadziwiać
 Zwierzęta nie przestają mnie zadziwiać  Dobrze, że gojenie odbywa się bez stresu.
 Dobrze, że gojenie odbywa się bez stresu.
 Zwierzęta nie przestają mnie zadziwiać
 Zwierzęta nie przestają mnie zadziwiać  Dobrze, że gojenie odbywa się bez stresu.
 Dobrze, że gojenie odbywa się bez stresu.

Zima daje się kotom (a właściwie mnie) we znaki, nie ma gdzie się wybiegać.
 Zima daje się kotom (a właściwie mnie) we znaki, nie ma gdzie się wybiegać.
 a imię takie dostała od francuskiej koleżanki mojej siostry i tak zostało ja go spolszczyłam tylko
 a imię takie dostała od francuskiej koleżanki mojej siostry i tak zostało ja go spolszczyłam tylko 

Irenko w moim cichym raju ja kocham lilie a one chyba mnie i odwdzięczają się tak obfitym kwitnieniem ,ogród i różnorodność roślin to moja recepta na nudę
 Irenko w moim cichym raju ja kocham lilie a one chyba mnie i odwdzięczają się tak obfitym kwitnieniem ,ogród i różnorodność roślin to moja recepta na nudę   zapraszam w każdej wolnej chwili
 zapraszam w każdej wolnej chwili 

A co z naszymi rozsadami wyciągnął się na metr!
  A co z naszymi rozsadami wyciągnął się na metr!
 Miała wtedy powyżej 70. Warzywnik nawet w przedostatnim roku był większy i lepiej wypielony niż mój
 Miała wtedy powyżej 70. Warzywnik nawet w przedostatnim roku był większy i lepiej wypielony niż mój  Nie wiem, czy miałabym ogród, gdyby nie ciotka Małgosia.
 Nie wiem, czy miałabym ogród, gdyby nie ciotka Małgosia.

i tak mija ranek i przedpołudnie
 i tak mija ranek i przedpołudnie  
   wśród moich podopiecznych
 wśród moich podopiecznych 

Latam po ogrodzie z aparatem, po powrocie z pracy najpierw idę na obchód. Zdarzało mi się latem wstawać rano, żeby zacząć pielić zaraz po wschodzie słońca. Siedzę czasem na ławce z kawą i nic nie robię albo chodzę za kotami z aparatem. Mają ludzie trochę uciechy
 Latam po ogrodzie z aparatem, po powrocie z pracy najpierw idę na obchód. Zdarzało mi się latem wstawać rano, żeby zacząć pielić zaraz po wschodzie słońca. Siedzę czasem na ławce z kawą i nic nie robię albo chodzę za kotami z aparatem. Mają ludzie trochę uciechy 

, ja też ostatnio złapałam się na tym, bo z kim pogadam o moim ogrodzie rzadko znajduję słuchacza. jeszcze przybyły mi kury do nich też gadam, ostatnio odkąd świecę im światło wieczorem; idę wyłączyć i mówię im dobranoc śpijcie panienki i kiedyś się złapałam, że cisza dookoła i co sobie sąsiedzi pomyślą
 , ja też ostatnio złapałam się na tym, bo z kim pogadam o moim ogrodzie rzadko znajduję słuchacza. jeszcze przybyły mi kury do nich też gadam, ostatnio odkąd świecę im światło wieczorem; idę wyłączyć i mówię im dobranoc śpijcie panienki i kiedyś się złapałam, że cisza dookoła i co sobie sąsiedzi pomyślą