To było tak.........
Re: To było tak.........
Przyszedł czas kiedy ziemia rozmarzła i sansewieria która dostałam od Romci doczekała się nowego domku wśród grudników

Tutaj inna odmiana Też od Romci

i na koniec- mój Zamiokulkas który strasznie się ociąga w rozwinięciu listków

Tutaj inna odmiana Też od Romci

i na koniec- mój Zamiokulkas który strasznie się ociąga w rozwinięciu listków

Pozdrawiam. Ewa
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wciąż zazdroszczę spotkania
Lilii stanowczo za mało
Jeśli jeszcze zamawiałaś od Rozanki, to będziesz biegać i wtykać 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu widzę, ze za Tobą wspaniałe spotkanie, miło Was wszystkich widzieć
Doniczkowce cudne, a i prezenty od Romci wspaniałe
Doniczkowce cudne, a i prezenty od Romci wspaniałe
-
Miriam

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zamiokulkas nie rozwija liści ale napuszczał ich dużo
Mój wypuścił jeden liść metrowy i tak stoi
Myślami wczoraj byłam z wami u Romci
Fajne spotkanko
Wiesz,że ta sanseweria nie lubi nadmiaru wody?Można ją szybko załatwić 
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Bardzo lubię sansewierię, bo jest niekłopotłiwa i może rosnąć nawet w łazience - od czasu do czasu jeszcze zakwita
I bardzo dobrze mieć ją w pomieszczeniu z urządzeniami elektronicznymi!
I bardzo dobrze mieć ją w pomieszczeniu z urządzeniami elektronicznymi!
-
elakuznicom
- 500p

- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Ewuś- przednie spotkanie mieliście , a szabelki od Romci cudne też muszę nabyć , lilie które zamówiłaś zaraz będę oglądała dzisiaj jestem w kannowych wątkacy
u Iwonki muszę kupić kilka z tych niskich Canny Tropical -Sunrise .WHITE-BIAŁA i jeszcze jakąś z paskowanymi liśćmi .Czy ty swoje orientki wykopujesz?
jeszcze zagadam teraz lecę w gary...Ela
u Iwonki muszę kupić kilka z tych niskich Canny Tropical -Sunrise .WHITE-BIAŁA i jeszcze jakąś z paskowanymi liśćmi .Czy ty swoje orientki wykopujesz?
jeszcze zagadam teraz lecę w gary...Ela
pozdrawiam Ela
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Ewuś , żadnych błędów , no chyba jak poprzedniczki , za mało
Odmiany super , mam je . Nie pożałujesz.
Elu , czy przypadkiem nie spotkaliśmy się gdzieś na Forum

Odmiany super , mam je . Nie pożałujesz.
Elu , czy przypadkiem nie spotkaliśmy się gdzieś na Forum
Ewka nie uwierzysz ale zgadłam od razu że Ty to Ty
fajnie widziec miłe buzie usmiechnięte
a ten kwiatek kojarzy mi się z szkołą podstawową pełno ich było na parapetach..
http://images10.fotosik.pl/3289/69bcd2ca8f521b0c.jpg
fajnie widziec miłe buzie usmiechnięte
a ten kwiatek kojarzy mi się z szkołą podstawową pełno ich było na parapetach..
http://images10.fotosik.pl/3289/69bcd2ca8f521b0c.jpg
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
Ewuniu - w tym roku już więcej lilii nie zamawiam - na krzewy musi wystarczyć
Aguś - spotkanko bardzo miłe , wiesz że Ty mnie zaraziłaś liliami
Mireczko - wiem o nadmiarze wody- dlatego ją chciałam u mnie raczej nie grozi kwiatom zalanie
- raczej odwrotnie, choć może ulec to zmianie
. Staram się podlewać raz na trzy tygodnie - o ile nie zapomnę
.
W wakacje Zamiokulkas został przestawiony ze słonecznego okna i bez wody wytrzymał 7 tygodni - właśnie dlatego zdecydowałam się na sansewierie , a jak jeszcze doczytałam ,że dobrze mieć ją w pomieszczeniu z urządzeniami elektronicznymi co napisała Marysia, to stałą się moim chciejstwem
Marysiu - ja ją też polubiłam a dwa dni temu przypadkiem byłam u sąsiadki swojej i zobaczyłam taką ciemną zieloną - ale jak piękna i wielka
-poprosiłam żeby o mnie pamiętała przy przesadzaniu.
Elu moje orientki dopiero będą u nie pierwszy raz - z tego co czytałam to ich się nie wykopuje - Nie strasz mnie
Z kwiatów które trzeba wykopywać już zrezygnowałam ( kany) , jeszcze tylko dalie wprowadzę
Poszukaj tych niskich u Mariusza (szczytnicy) w zeszłym roku miał wszystkie Tropical
http://forumogrodnicze.info/search.php?t=50567
Dzięki Tadziu za potwierdzenie odmian- już nie mogę się doczekać jak je zobaczę u siebie
Daria masz świetną intuicję
, mam nadzieje że antybiotyk Ci pomoże 
Aguś - spotkanko bardzo miłe , wiesz że Ty mnie zaraziłaś liliami
Mireczko - wiem o nadmiarze wody- dlatego ją chciałam u mnie raczej nie grozi kwiatom zalanie
W wakacje Zamiokulkas został przestawiony ze słonecznego okna i bez wody wytrzymał 7 tygodni - właśnie dlatego zdecydowałam się na sansewierie , a jak jeszcze doczytałam ,że dobrze mieć ją w pomieszczeniu z urządzeniami elektronicznymi co napisała Marysia, to stałą się moim chciejstwem
Marysiu - ja ją też polubiłam a dwa dni temu przypadkiem byłam u sąsiadki swojej i zobaczyłam taką ciemną zieloną - ale jak piękna i wielka
Elu moje orientki dopiero będą u nie pierwszy raz - z tego co czytałam to ich się nie wykopuje - Nie strasz mnie
http://forumogrodnicze.info/search.php?t=50567
Dzięki Tadziu za potwierdzenie odmian- już nie mogę się doczekać jak je zobaczę u siebie
Daria masz świetną intuicję
Pozdrawiam. Ewa
Cieszę się, że zdobyłaś sansewierie
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
pokazujesz cudne zmiany. Fajnie, że wstawiłaś zdjęcia mieczyków, bo bardzo je lubię. W zeszłym roku miałam je pierwszy raz. Kupione w LM na chybił trafił z kolorami. Udało się bez pstrokacizny-odcienie fioletu. Hortensje też w wielu odmianach i jak pięknie kwitną
-
Miriam

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Jeszcze wrócę do zalet sansewerii.Może stać w półcieniu nawet pół roku,póżniej należy jej dać światła 'do naładowania się' tak myślę.Mam ciemny korytarz,który zdobi mi doniczka właśnie z nią i moja litościwa teściowa nie mogła patrzeć,jak gnębię suszą tego kwiatka i potajemnie podlewała
Pewnego dnia szabelki znalazłam leżące na podłodze,ugniłe
Nie mam odwagi wołać odszkodowania
Nie tylko za tego jednego zresztą,begonie też przecież straciłam w ten sam sposób 
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- czar_na
- 1000p

- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Chwilę mnie nie było a tu i spotkanie przegapiłam i zamówienie pięknych lilii no i taaakich faworków
pozdrawiam cieplutko
pozdrawiam cieplutko
Mireczko słyszałam o takiej opiece- u mnie może działać w odwrotną stronę
. Mam ochotę na storczyki ,ale powiem ,że boję się troszkę opieki nad nimi dlatego czekam ,aż Olek z Tesią mi kupią na giełdzie po przecenie- zawsze to mniejsza strata
Asiu dziękuje za identyfikację ,moj zamiokulkas został kupiony w grudniu w zeszłym roku w jakimś markecie Puścił wtedy trzy pędy i przez rok stał jak zaklęty- nie wiem czy tak powinno być . Bratowa mi podpowiadała ,że w za dużą donicę go przesadziłam i poszedł w bulwy
Witaj Madziu- tez lubię mieczyki bo pomimo że trzeba je wykopać , to nie jest to ciężka praca w ich przypadku , a i miejsca mało zajmują
Aniu faworki były przepyszne ( nie tylko one)- jak tu dbać o linie jak na stole takie smakołyki- nie da się
Asiu dziękuje za identyfikację ,moj zamiokulkas został kupiony w grudniu w zeszłym roku w jakimś markecie Puścił wtedy trzy pędy i przez rok stał jak zaklęty- nie wiem czy tak powinno być . Bratowa mi podpowiadała ,że w za dużą donicę go przesadziłam i poszedł w bulwy
Witaj Madziu- tez lubię mieczyki bo pomimo że trzeba je wykopać , to nie jest to ciężka praca w ich przypadku , a i miejsca mało zajmują
Aniu faworki były przepyszne ( nie tylko one)- jak tu dbać o linie jak na stole takie smakołyki- nie da się
Pozdrawiam. Ewa