Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Danuś ...a ja nie mam mocno czerwonych , prawie biskupich ...ale to kwestia czasu ;:224 .
No , przyznaj się Kochana - jakie latarenki sobie fundnęłaś ?
Lepiej niech zostanie ta pokrywa śnieżna ...bo nie daj Boże , gdyby stopniała i wtedy ścisnął mróz ...biedne nasze roślinki by były ...powtórka z ubiegłego roku ...jak nic ;:145 . Niech już będzie śnieg ...zima , zimą , w temp. do - 5*C - jak dzisiaj u mnie ...a potem już wiosna , wiosenka , wioseneczka ... :tan . Mniej choróbsk , przez wahania pogody i mniej robactwa wszelakiego ...to są plusy zimy ;:108 .
Buziaczki ...miłego popołudnia i wieczoru ;:196 .
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

pisze pozniej, teraz tylko na szybko chcialam napisac, ze w Carrefour sa krazki torfowe - w pudeleczku 12 sztuk za 1 zl. Nie wiem czy to tylko u mnie przecenili ale moze w innych tez - warto sprawdzic, jak ktos potrzebuje.

Iga cytuję JULE , która pisała o krążkach w Carrefour :wink:

Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko wiem jak to jest, chciałoby się mieć wiele, a tu portfel nie puszcza ;:306 ale nie martw się i tak mamy pięknie w ogródkach.
Mnie po zeszłej zimie jeden najniższy przetacznik wymarzł, był taki ładny, miałam go od Anitki.
Powodzenia w losowaniu LOTTO ;:108
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Piszesz, że nigdzie nie możesz dostać krążków do siania. Faktycznie, jak się zamawia same krążki to koszty przesyłki są stosunkowo duże. A może masz w okolicy Castoramę? Tam sobie je kupiłam za około 9 zł :D
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Iguś- śliczne te Twoje przetaczniki ;:108
Mój różowy przetacznik w zeszłym roku zniszczyła brygada wodociągowa ;:145 ;:145
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko ...ja w Lotto nie gram ...raz , na jakiś czas , od niechcenia i ...nic nie wygrywam ...więc w zasadzie sobie odpuszczam .
Uważam zresztą , że tylko zarobione uczciwie - własną pracą - pieniądze cieszą i uwielbiam je wydawać :tan .

Dziewczyny ...ale ja nie mam teraz jak jechać ...Castoramę mam i Carrefour też ...jakieś 20 km ...wcześniej nic tam nie było - pewnie rzucili ...dziękuję za info Agusi i Ani ... ;:196

Ewuniu...ten Minuet słabo przyrasta ...chyba musze mu podścielić obornikiem końskim i ...chyba kupię najpierw konia ...będzie dwa w jednym ...relaks w siodle i "złoto" ....tylko gdzie ja go wsadzę - konia oczywiście ;:306 .
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dla odmiany ....fuksje ....

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

To kamasje , dla Aguni / Aguniada

Quamash i Leichtlinii .

Obrazek Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko, kamasje to jest to... dziękuję ;:196 Na jaką one rosną wysokość?

PS. Fuksje masz spektakularne ;:167
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iguś masz przepiękne ułanki i tak dużo ich. Bardzo je lubię, ale u mnie strasznie przyciągają mączlika...... więc zrezygnowałam z nich...... to znaczy każdego roku staram się zrezygnować 8-) .....ale jak widzę na targu jakąś ładną odmianę, to nie potrafię się oprzeć i kupuję :roll: :lol: ..... a później pojawia się mączlik i ja znów sobie obiecuję , że to już ostatni raz...... ale co zrobić jak one takie piękne i tak kuszą :roll: :lol:
Iguniu czytam, że z Mamą lepiej, strasznie się cieszę i życzę dużo, dużo zdrówka ;:167
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Fuksje cudowne !!Ale jakoś do tej pory nie mam ich u siebie...czas to zmienić ;:108
Kamasje tez chodzą mi po głowie ...ale tez nie gram w totka i jakoś wszystkiego nie jestem w stanie kupić :?
Kochana to już masz tego biskupiego ...mam nadzieje ,ze na wiosnę będzie już podzielny :uszy Musze poszukać fotkę to pokażę u mnie ;:108

Buziaki!!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguniu ...dziękuję ;:196 ...kamasje rosną do 60-80 cm ...to są cebule , które bardzo szybko przybywają w sporej ilości - nie trzeba ich wykopywać na zimę ...moje rosną w koszyczkach ....są śliczne . Mam kamasje Cussickii , Lechtlinii ( biała) i Quamash . Dawno Indianie mieli je jako przysmak , dotyczy to jadalnych cebul Quamash .
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

JAGÓDKO....w ubiegłym roku kupiłam też ładne odmiany ułanek...stoją teraz w chłodnej piwnicy i zastanawiam się jak z nimi dalej postępować....czy je przycinać....czy można zrobić sadzonki.....masz doświadczenie...doradź...
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agusiu ...na mączlika stosuję żółte tablice lepne i latem nie mam tego paskudztwa ...na zimę liście oblatują , więc żadne choroby się fuksji nie imają . Moja znajoma ma drzewa fuksjowe ...olbrzymie ...odmian około 200 ;:oj ...coś niesamowitego ...
Dziękuję za życzenia zdrówka dla Mamy ;:196 ...jest tak , jakby nigdy nic wcześniej nie miała na szyi ...wszystko wróciło do normy ...idzie ku lepszemu ...tak się cieszę ;:167 .

Danuś...fuksje piękne , to fakt ...na tarasie u Ciebie pięknie by wyglądały - prowadzone w formie drzewka . Kamasje mam już sporo lat ...są eleganckie i takie wyniosłe .
Mnie bardziej urzekły dzwonki pełne ...jakoś nie mogę na nie trafić ...ale to kwestia czasu .
Dziękuję za Twoje dobre ;:167 ...poczekaj , niech się rozrośnie ...małych roślin się nie dzieli ... ;:196

Krysiu...mnie fuksje zauroczyły jakieś 20 lat temu - nie było tylu odmian , co teraz . Ja swoje też zimuję w chłodzie , w listopadzie tylko zrobiłam małą kosmetykę - obcinając cienkie , wątłe gałązki - drugi raz - dopiero zrobię to w marcu . Można włożyć do słoika z wodą i postawić w ciepłym miejscu ..powinny zacząć wypuszczać korzenie . Fuksje się łatwo ukorzeniają , a podlewa się je sporadycznie zimą , tak , by miało tylko lekko wilgotne podłoże . Wiosną , od kwietnia dosypuję ziemi i mieszam z nawozem w granulkach , długo działającym Substral Osmocote - to im wystarczy na cały sezon . Mniejsze trzeba przesadzić , gdy doniczka jest wypełniona samymi korzeniami .
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Jagódko dzięki za nazwę liliowca Gentle Shepherd -muszę zapisać.Koniecznie muszę bielucha wprowadzić do ogrodu.
Jak podziwiałam Twoje fuksje to coś mnie ścisnęło-no bo ja cuda moje po prostu zasuszylam w piwnicy a takie piękne odmiany kupiłam.Teraz już staram się nic nie sadzić co wymaga przechowania.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Iguniu może się uda ,czytam ze nie masz pełnych dzwonków je tez muszę rozdzielić ;:108 Zobaczymy co da się zrobić ...choć znam szkółkę gdzie mieli je po 5 zł ;:224 Na wiosnę zrobię sobie do nich wycieczkę :lol:

A teraz fotka z kolorem przetacznika,mam tylko taka to ten na dole po środku ;:108 Przepraszam ,ze Ci zaśmiecam wątek ;:131

Obrazek

Buziaki!

ps.a widziałaś gdzieś białego?Szukam ,ale nie mogę go nigdzie dorwać :?
marzenia się spełniają! Dana
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”