elcia1974 pisze:jak odpadają to tylko "stare" dolne listki.
masz Elunia rację
 górne partie dziarsko walczą
 górne partie dziarsko walczą   

Nastia pisze:także ta Twoja pewnie musi się zaaklimatyzować
no na to wygląda z tego co opisujecie, dziś znów wywaliłam z 15 liści, ale jeszcze jej nie wyrzucę

elcia1974 pisze: najczęstszą przyczyną żółknięcia i opadania liści u Dracen jest zalanie korzeni.
w sumie doniczka wydaje się ciężka, podlewałam ją mało i rzadko, w sumie odkąd wepchnęłam jej tego patyka to ona tak mi się odwdzięcza
 proszę oto ona:
 proszę oto ona:
elcia1974 pisze:Odpowiedz z cytatem
gości nie ma
trzynastka pisze:ja straciłam zimą, sporo fiołków,
ja to już nie wiem nawet gdzie je stawiać i jakich warunków one oczekują, są u mnie zdecydowanie pod krechą

masik pisze:Co do zamia...tylko nie kupuj doniczki do palm
jest -16, nigdzie nie idę
 zami musi sobie jeszcze jakiś czas radzić na powietrzu
 zami musi sobie jeszcze jakiś czas radzić na powietrzu   
 Dziś mam dzień wolny, myślicie, że to z korzyścią dla mego mieszkanka lub kwiatków? mylicie się

?
 ? . Na wiosnę ruszy, a dolne liście co jakiś czas zasuszy. Poczytaj w google.
 . Na wiosnę ruszy, a dolne liście co jakiś czas zasuszy. Poczytaj w google. 
   bo stała na linii strzału... Jak kupiłam kwietnik na hibiskusa to dracena poszła na drugą stronę pokoju, przy kaloryferze, który ja odkręcam bo mi wiecznie zimno... no i ją może usmażyłam? jak szeflerę?
 bo stała na linii strzału... Jak kupiłam kwietnik na hibiskusa to dracena poszła na drugą stronę pokoju, przy kaloryferze, który ja odkręcam bo mi wiecznie zimno... no i ją może usmażyłam? jak szeflerę?   szeflera poszła do innego pokoju więc dracena odsunęła się już od grzejnika ale nie wiem czy to coś pomoże...
 szeflera poszła do innego pokoju więc dracena odsunęła się już od grzejnika ale nie wiem czy to coś pomoże... ale gubiła po jednym na x-miesięcy a nie 10 na raz
 ale gubiła po jednym na x-miesięcy a nie 10 na raz  

żółte urwę, jak tylko wygramolę się spod kocyka
 żółte urwę, jak tylko wygramolę się spod kocyka  

czasem miło na odludzie popatrzeć ai -29 nie brzmi wtedy najgorzej
  czasem miło na odludzie popatrzeć ai -29 nie brzmi wtedy najgorzej  

-ostatnio taki byl na Wyspach w latach 60
 -ostatnio taki byl na Wyspach w latach 60