Ja poproszę zdjęcie mordki psiuni
Rośliny Mandragory
Re: Rośliny Mandragory
Pączusie storczyka
,chciałabym zobaczyć Go z bliska 
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kocham taką zimę

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Koniczynko - psinka to tylko tak wygląda niepozornie jak funt kłaków
Tak naprawdę to prawdziwy, psi harpagan
Spaceruje przy minus kilkunastu stopniach, więc takie minus kilka, jak ostatnio to pikuś
Aniu - przyznaję, że nigdy nie zraszam storczyków, jedynie staram się co tydzień przecierać im liście z kurzu... A jeśli pryskać, to tak zaawansowanym pączkom to teraz nie zaszkodzi? Jak dziś u Was? Bo w BB i u mnie szklanka wieczorem była totalna. Myślałam, że nie przejdę 100 m, które miałam do przejścia... Spacer z psem całe szczęście wylosował M., bo ja chyba nie byłabym w stanie ujść kilku metrów...
Agnieszko - też mam dość zimy, ale jakoś od stycznia znoszę ją lepiej, bo wmawiam sobie, że od nowego roku to już zawsze z górki i blisko do wiosny. Siła sugestii dużo daje
A storczyki nie mają tu luksusów - jak kilka dni temu nie było cały dzień prądu, to po południu było w domu 15-16 stopni. Na dole od kominka suche powietrze. Ale jeśli ma pączki i jeszcze ich nie zgubił, to może będzie ok. Drugi też ma pączki, ale jakieś takie rachityczne póki co...
Dora - zdjęcia Licziego (i jego paszczy
) są na poprzednich stronach, ale znalazłam też specjalnie dla Ciebie coś takiego:

Elcia - ja kocham słońce i zieleń, ale masz rację, zdecydowanie zima ze śniegiem jest przyjemniejsza

Aniu - przyznaję, że nigdy nie zraszam storczyków, jedynie staram się co tydzień przecierać im liście z kurzu... A jeśli pryskać, to tak zaawansowanym pączkom to teraz nie zaszkodzi? Jak dziś u Was? Bo w BB i u mnie szklanka wieczorem była totalna. Myślałam, że nie przejdę 100 m, które miałam do przejścia... Spacer z psem całe szczęście wylosował M., bo ja chyba nie byłabym w stanie ujść kilku metrów...
Agnieszko - też mam dość zimy, ale jakoś od stycznia znoszę ją lepiej, bo wmawiam sobie, że od nowego roku to już zawsze z górki i blisko do wiosny. Siła sugestii dużo daje
Dora - zdjęcia Licziego (i jego paszczy

Elcia - ja kocham słońce i zieleń, ale masz rację, zdecydowanie zima ze śniegiem jest przyjemniejsza
- IkaD
- 1000p

- Od: 12 cze 2012, o 10:06
Zima jest piękna w Twoich stronach a lLiczi jest świetnym psem
wymiziaj go za uszami ode mnie 
- oxalis
- 1000p

- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Ależ pozycję przyjął, na tym pierwszym zdjęciu...niczym Pan i Władca całej łąki
Pączki storczyków nie lubią spryskiwania, które funduję samym liściom i korzonkom, ale za to codziennie.
No i kupiłam im nawilżacz powietrza...Od tej pory przestały żółknąć pączki
Ale u mnie jest naprawdę sucho, ze względu na centralne
Pączki storczyków nie lubią spryskiwania, które funduję samym liściom i korzonkom, ale za to codziennie.
No i kupiłam im nawilżacz powietrza...Od tej pory przestały żółknąć pączki
Ale u mnie jest naprawdę sucho, ze względu na centralne
-
malgoska141
- 500p

- Od: 5 mar 2011, o 08:21
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ściskam kciuki za pączki na storczyku.
A Liczi, jak zwykle, słodki ;)
A Liczi, jak zwykle, słodki ;)
-
AleksandraBdg
Urzekły mnie Twoje Hoje Variegaty!! Fantastyczne!! Ale psia mordka najpiękniejsza!
- Mandragora

Dzięki Dziewczyny za miłe słowa, Liczi wygłaskany od wszystkich
Ciągle zimowo...

Strudzony zimą gość w karmniku (zdjęcie robione przez szybę) - cóż to może być? Mi wygląda na kosicę:

Na zawieszenie czeka budka lęgowa kupiona w jakimś markecie. Może ktoś w niej zamieszka...
Wiosna (na razie tylko na parapecie) coraz bliżej!

Od wtorku zapowiadają ocieplenie - oby nie gwałtowne, bo odpłyniemy...
Ciągle zimowo...

Strudzony zimą gość w karmniku (zdjęcie robione przez szybę) - cóż to może być? Mi wygląda na kosicę:

Na zawieszenie czeka budka lęgowa kupiona w jakimś markecie. Może ktoś w niej zamieszka...
Wiosna (na razie tylko na parapecie) coraz bliżej!

Od wtorku zapowiadają ocieplenie - oby nie gwałtowne, bo odpłyniemy...
- oxalis
- 1000p

- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Ale przynajmniej stopnieje ta lodowa skorupa na wszystkim w ogrodzie, która nie pozwala oddychać nawet trawie, a co dopiero reszcie zielonegoMandragora pisze:Od wtorku zapowiadają ocieplenie - oby nie gwałtowne, bo odpłyniemy...
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
U mnie już sporo śniegu ubyło...
Chyba przedwiośnie idzie
Chyba przedwiośnie idzie
- Mandragora

Kasiu, skorupa była okropna, po przekopaniu się przekrój na jałowcu wyglądał śnieg - tafla lodu - śnieg (zdjęcie rozjaśnione, bo nic nie było widać):oxalis pisze: Ale przynajmniej stopnieje ta lodowa skorupa na wszystkim w ogrodzie, która nie pozwala oddychać nawet trawie, a co dopiero reszcie zielonego, oblepiająca i łamiąca swoim ciężarem iglaki, drzewa i krzewy

Justynko, tu śniegu już prawie nie ma.justus27 pisze:U mnie już sporo śniegu ubyło...
Chyba przedwiośnie idzie
A to dzisiejszy zakup na polepszenie humoru

Za to marketowy krokus nawet nie zdążył porządnie rozwinąć kwiatów i zaczął usychać
Jeden hiacynt w pełni rozkwitu, drugi stoi i jeszcze nie chce się rozwinąć:

Neon piękny jest
A hiacynt w pełnej krasie cudownie wygląda 
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Ja w tym tygodniu pracowicie odkopałam iglaki, bo to już nie puch a pokrywał je czysty lód z mokrym śniegiem. U mnie nadal leży dużo śniegu, a zapowiadają nowe opady... Ale z dwojga złego
Obecna pogoda, to jest deszcz, chlapa i wszechobecny brud Okami po spcerze nadaje się do solidnego płukania, bo przecież nie będę go trzy razy dziennie kąpać), bez nadziei na wiosnę, jest wstrętna