wizualizacje zamierzeń bardzo mi się podobały
Lukrecjowy ogród - metamorfozy
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Lukrecjowy ogród - metamorfozy
hohohoho , jakie plany
tylko przyklasnąć. jeśli uda się zrealizowac nawet część to już będzie pięknie
Wpisuję się
Nelu jak ty dajesz radę tyle roślin pielęgnować:)
Nelu jak ty dajesz radę tyle roślin pielęgnować:)
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam kolejnych Gości!
Bardzo się cieszę, że jesteście!
Aniu każda pomoc potrzebna, nawet taka wirtualna! Na wiosnę chyba wszyscy już czekamy z niecierpliwością. I choć szykuje się sporo pracy, to jest to praca, która daje nam wiele frajdy! A jeśli jeszcze efekty tej pracy są zadowalające, to już nic do szczęścia więcej nie trzeba! Podpatruj Kochana co tylko co chcesz. Od tego właśnie jest to FO
Ewo - Ave witaj serdecznie
Mam nadzieję, że spodobają Ci się nie tylko wizualizacje, choć one do po(d)glądu są dość dobre.
Obiecuję, że się będę bardzo starała, aby te plany się udało zrealizować. O siły i chęci się nie boję, bo już mnie roznosi, jedyne co mi trochę nie pasuje to kasa, ale to chyba standard u wszystkich na FO! Lecę do Ciebie...
Emko witaj i Ty
To co już jest nie wymagało jakichś specjalnych zabiegów, ot wiosną poprzycinać trawy, wrzosy... prześwietlić troszkę tawułki... Zacznie się jazda w tym roku! Zamówiłam 20 krzaczków róż, a do tego jeszcze 7 odmian lilii! A plewienie - no cóż, konieczność, ale też przyjemna, najlepsza na "złości"
Miłego dnia!

Aniu każda pomoc potrzebna, nawet taka wirtualna! Na wiosnę chyba wszyscy już czekamy z niecierpliwością. I choć szykuje się sporo pracy, to jest to praca, która daje nam wiele frajdy! A jeśli jeszcze efekty tej pracy są zadowalające, to już nic do szczęścia więcej nie trzeba! Podpatruj Kochana co tylko co chcesz. Od tego właśnie jest to FO
Ewo - Ave witaj serdecznie
Emko witaj i Ty
Miłego dnia!

- semper

- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Witaj Nelciu w nowym wątku. Piękne wejście. Skalniaczek piękny , nawet widzę rojniki.
Pamiętam w poprzednim wątku widziałem taki fajny bunkier. Wybacz, ale chyba Mi umknęło. Czy on jeszcze stoi?
Pamiętam w poprzednim wątku widziałem taki fajny bunkier. Wybacz, ale chyba Mi umknęło. Czy on jeszcze stoi?
- Lukrecja
- 1000p

Jurku mówisz i masz! Bunkier oczywiście stoi i stać będzie dopóki ja tam będę trzymać narzędzia ogrodnicze. Jednak ten kącik też ulegnie przemianie. Część roślin już posadzona na jesieni, a część posadzę jak przyślą sadzonki. Na potwierdzenie kolejne fotki z cyklu "przed" i "jak będzie". Bunkier docelowo ma być opleciony wiciokrzewem zimozielonym, a powojnik Arabela znajdzie inne miejsce, zbyt jest delikatny aby zakryć w dużej części ten bunkier. Jedne hortensje już rosną, na dwie wiechowate czekam (one znajdą miejsce na rabacie z wrzosami po lewej) - a rabata po prawej to rabata pokazana na poprzedniej stronie, to ta w obwódce z thuj danica i kostrzewy sinej, na której stanie kolejna pergolka 

Miłej niedzieli!

Miłej niedzieli!
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Gdy to igloo obrośnie, to będzie całkiem fajnie wyglądało. Jak tajemnicza piwniczka 
-
Gosia 125
- 50p

- Od: 14 mar 2012, o 12:54
i widzę że masz dużo zapału i chęci do pracy w bieżącym
Ogród bardzo mi się podoba, też jestem zwolenniczką kamienia w ogrodzie.
Pozdrawiam cieplutko
- konwalia12
- 1000p

- Od: 24 lut 2012, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nelciu, jak tam zdrowie?
Projekt jak zwykle przemyślany, przydatny i ozdobny!
Projekt jak zwykle przemyślany, przydatny i ozdobny!
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Ech, szkoda, że ten bunkier przyspawany na stałe do podłoża...ja lubię takie nietypowe starocie (vide mój dom
), to bym Cię z chęcią od niego uwolniła
ale pomysł na zakrycie bardzo fajny!
- Lukrecja
- 1000p

Witam niedzielnie
Wandziu najpierw mnie denerwował ten relikt przeszłości... w końcu zaakceptowałam i postanowiłam wykorzystać na narzędzia, w środku jest sucho i czysto. Mam nadzieję, że obrośnie szybko, chcę tam posadzić zimozielone wiciokrzewy, w ubiegłym roku posadziłam tam bluszcze, ale bardzo słabiutko rosną, za wolno jak na moje potrzeby.
Gosiu serdecznie witam.
Niezmiernie się cieszę, że może się podobać komuś to, co usiłuję zrobić. Chęci ci u mnie dostatek, z kasą na potrzebne rośliny gorzej... wydasz 5 stówek, a przy tej powierzchni tego nawet nie widać. Ale mam cel, jasno sprecyzowany. Mam po co żyć i czym się cieszyć!
Aniu projekt ma mi przybliżyć wizję miejsc, które chcę zmienić. Nie zawsze moje wyobrażenia idą w parze z realem
Mam nadzieję, że dzięki tym projektom będzie bardziej wyraźnie widać do czego chcę dążyć. Dziękuję za tyle miłych słów za każdym razem, kiedy mnie odwiedzasz!
Pati bunkra chyba nawet atom nie ruszy. Jak pisałam wyżej, nie bardzo mi się to widziało... ale przyzwyczaiłam się! Musi jeszcze obrosnąć!
Wandziu najpierw mnie denerwował ten relikt przeszłości... w końcu zaakceptowałam i postanowiłam wykorzystać na narzędzia, w środku jest sucho i czysto. Mam nadzieję, że obrośnie szybko, chcę tam posadzić zimozielone wiciokrzewy, w ubiegłym roku posadziłam tam bluszcze, ale bardzo słabiutko rosną, za wolno jak na moje potrzeby.
Gosiu serdecznie witam.
Aniu projekt ma mi przybliżyć wizję miejsc, które chcę zmienić. Nie zawsze moje wyobrażenia idą w parze z realem
Pati bunkra chyba nawet atom nie ruszy. Jak pisałam wyżej, nie bardzo mi się to widziało... ale przyzwyczaiłam się! Musi jeszcze obrosnąć!
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Ale mam cel, jasno sprecyzowany. Mam po co żyć i czym się cieszyć
Kochana i tak trzymaj
Dużo zdrówka, czytałam, że kolejny tydzień będziesz na chorobowym
Plany nasadzeń koło bunkru, jak zwykle w deche
Kochana i tak trzymaj
Dużo zdrówka, czytałam, że kolejny tydzień będziesz na chorobowym
Plany nasadzeń koło bunkru, jak zwykle w deche
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Nelu myślę, że bunkier będzie świetnie wglądał otulony roślinnością, będzie naprawdę ciekawym elementem ogrodowej architektury a i bardzo przydatnym, narzędzia w zasięgu ręki
Prześliczna kępa irysków, bardzo lubię te kwiatuszki
Prześliczna kępa irysków, bardzo lubię te kwiatuszki
- bonia244
- 1000p

- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
pozdrawiam
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lukrecjo, niesamowicie dużo pracy zostało włożone w wykonanie tego co pokazujesz. Moją ulubioną częścią Twojego ogrodu jest ta żwirowa. Plany kolejnych rabat zapowiadają się baaardzo ciekawie, a że terenu hohoho, to pewnie i następne plany będą
Pozdrawiam ze zmrożonej Warszawy
Pozdrawiam ze zmrożonej Warszawy
- juni

- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Tyle roślin i wszystko zaplanowane w najdrobniejszym szczególe.
Teraz wiadomo po co jest zima.
Teraz wiadomo po co jest zima.