A u mnie wyraźnie widać zmieniającą się aurę nie ma mrozu ale wciskającą się wilgoć. Biała, ale brudna gaza za oknem. Kawa obowiązkowo i z podniesionym czołem w poniedziałek marsz........
Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14
Agnieszko też nie jestem przekonana do tego, żeby w Twoim ogrodzie nawsadzać lilie w różnych miejscach (nie widzę tego!), ale faktycznie w donicy pastelowe lilie może jakieś niskie mogłyby rozjaśnić jakiś kącik. Wierzę w Twój smak, że zrobisz to elegancko
A u mnie wyraźnie widać zmieniającą się aurę nie ma mrozu ale wciskającą się wilgoć. Biała, ale brudna gaza za oknem. Kawa obowiązkowo i z podniesionym czołem w poniedziałek marsz........
Aga bo M to czasem jak male dziecko dostanie zabawkę(nożyce do formowania iglaków) i chciał ją a nie wiem po co..trochę uformowac..
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko, wszystkiego ogrodowego Tobie życzę kochana 
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- bonia244
- 1000p

- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Aguś wszystkiego najcudowniejszego 
Marysiu, witaj
Śnieży z nieba pokrytego burą szmatą - jest naprawdę paskudnie. Jestem już po kawie, teraz piję herbatę z konfiturą różaną, którą poczęstowała mnie koleżanka, a na następną filiżankę aromatycznej kawy już się szykuję...
Wracając do lilii, to dotychczas podobał mi się ich akcent przy oczku, gdzie mam dodatkowo posadzone irysy syberyjskie... ponieważ obawiam się, że cebule lilii przy przebudowie kaskady mogły zostać uszkodzone albo wykopane, chciałabym dosadzić kilka w to miejsce... Co do reszty, nie jestem przekonana... cieszę się, że się zgadzamy w tej kwestii!
Dobrego dnia
Dario, czy świerk Conica padł całkowicie po tym zabiegu M.?
Magdo, serdeczne dzięki za pamięć!
Bożenko, z całego serca dziękuję
Wracając do lilii, to dotychczas podobał mi się ich akcent przy oczku, gdzie mam dodatkowo posadzone irysy syberyjskie... ponieważ obawiam się, że cebule lilii przy przebudowie kaskady mogły zostać uszkodzone albo wykopane, chciałabym dosadzić kilka w to miejsce... Co do reszty, nie jestem przekonana... cieszę się, że się zgadzamy w tej kwestii!
Dobrego dnia
Dario, czy świerk Conica padł całkowicie po tym zabiegu M.?
Magdo, serdeczne dzięki za pamięć!
Bożenko, z całego serca dziękuję
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dobry Agus
pogodowo podobnie, moze mniej sniegu, bo dosypalo tylko troche... no i temperatury przyjemniejsze - 5 stopni.
Mnie akurat lilie z rozami nie za bardzo ale wiadomo, każdy ma swoje wizje. Chociaz jakbys znalazla kawalek wolnej przestrzeni miedzy krzaczorkami, to mogla bys zrobic "kepe" liliowa - cos na modle tej kepy ktora masz zrobiona z floksow - wysokie lilie tez sa. Ale z drugiej strony, jakbys znalazla kawalek wolnej przestrzeni, to mozna bylo by jakas cacana hortensje posadzic
Ale wiesz co, mozesz posadzic w donicy i sobie gdzies na rabate ciach ... jak nie bedzie pasowac, to zawsze mozna przeniesc w inne miejsce albo przy oczku postawic.
ps Najlepszego
Mnie akurat lilie z rozami nie za bardzo ale wiadomo, każdy ma swoje wizje. Chociaz jakbys znalazla kawalek wolnej przestrzeni miedzy krzaczorkami, to mogla bys zrobic "kepe" liliowa - cos na modle tej kepy ktora masz zrobiona z floksow - wysokie lilie tez sa. Ale z drugiej strony, jakbys znalazla kawalek wolnej przestrzeni, to mozna bylo by jakas cacana hortensje posadzic
Ale wiesz co, mozesz posadzic w donicy i sobie gdzies na rabate ciach ... jak nie bedzie pasowac, to zawsze mozna przeniesc w inne miejsce albo przy oczku postawic.
ps Najlepszego
- BOGULENKA
- 500p

- Od: 23 lis 2012, o 13:28
Dzień dobry poniedziałkowo
Na kilka dni wsiąklam w dziale upraw warzywnych i krzewów owocowych. Ale mam planów, chyba jeszcze bardziej odważne niż w ogrodzie ozdobnym. Ale co wyjdzie to nie mam pojęcia, bo oprócz zapału, wiedza ciągle maleńka, a i rąk ukorzeniających miotły niestety nie posiadam. W każdym razie zamierzam próbować. Wszystkiego dobrego, zdrowia, pięknego ogrodu, udanego urlopu i szybkiej wiosny życzę z całego
Pozdrawiam z Żabiej Łąki (pada śnieg)
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Najlepszego w ten mroźny dzień
Lilie z różami tylko tak, żeby lilii nie było widać
Pachnące posadź w kątku-i tak poczujesz, że pachną, nos Cię poprowadzi
Dla mnie było to niezwykle przyjemne odkrycie, że jest zapach, który nawet ja czuję w całym ogrodzie 
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Ojej
Kusicie tymi liliami dziewczyny, oj kusicie.
Właśnie byłam u Kasi i czytałam o jej planach, wchodzę do Ciebie, a tu też przymiarki.
Lilie mają tą zaletę, że ich cebulkę można wepchną w każdą wolną dziurę na grządce.
A potem, gdy nam coś nie pasuje (kolor, wysokość), to ją wykopujemy i wsadzamy w bardziej dogodne miejsce
No proszę, ja tu o liliach, a miałam pławić się w gorącym klimacie Teneryfy...jak ja tęsknię za taką pogodą...
Bardzo brakuje mi już kolorów i słoneczka muskającego moją skórę...jeszcze tylko dwa miesiące...wytrzymam
Właśnie byłam u Kasi i czytałam o jej planach, wchodzę do Ciebie, a tu też przymiarki.
Lilie mają tą zaletę, że ich cebulkę można wepchną w każdą wolną dziurę na grządce.
A potem, gdy nam coś nie pasuje (kolor, wysokość), to ją wykopujemy i wsadzamy w bardziej dogodne miejsce
No proszę, ja tu o liliach, a miałam pławić się w gorącym klimacie Teneryfy...jak ja tęsknię za taką pogodą...
Bardzo brakuje mi już kolorów i słoneczka muskającego moją skórę...jeszcze tylko dwa miesiące...wytrzymam
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aguś przyleciałam z życzeniami
Spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń
Spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń
- Grazka226
- 1000p

- Od: 12 mar 2012, o 13:45
Aguś dołączam się do życzeń, wszystkiego najlepszego

Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
- MamciaTerenia
- 1000p

- Od: 1 lis 2012, o 14:44
Aguś, spełnienia najskrytszych marzeń, tych osobistych i ogrodowych 
- kasia126126
- 1000p

- Od: 8 cze 2010, o 18:21
Aguś, wszystkiego co najlepsze w dniu Twojego święta. Samych dobrych chwil i jak najwięcej sposobności do uśmiechu. 
-
ewazawady
- 500p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:20
jeśli dzisiaj obchodzisz to wszystkiego najlepszego i końca z bólami głowy raz na zawsze. Jeśli to nie dzisiaj a dopiero po Australia Day to i tak wszystkiego najlepszego na dobry humor na cały tydzień.
Z liliami proponowalam to samo co Jule.
Z liliami proponowalam to samo co Jule.
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Skupiłam się na Dniu Babci, więc zapomniałam o Agnieszkach