Mój ogród na fotografii cz. II
Re: Mój ogród na fotografii cz. II
A u nas ferie od poniedziałku
(właściwie to już od dziś)
mrozek -10 i lekko pruszy śnieżek- na pewno pójdziemy na lodowisko!

- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agniesiu/ kochamkwiaty/...miło mi,że do mnie zagladnęłaś.
Dla dzieci łagodna zima ze śniegiem to ... raj, a lodowisko...jeszcze fajniejsza sprawa
Iwonko! ...czy wschodzą już roślinki na parapetach...U mnie na razie tylko pelargonie rabatowe...ale i tak mizernie. Muszę dokupić nasionka, bo te były z ubiegłego roku ...i jakieś one kiepskiej jakości. Pozdrawiam!
Gosiu...
...u mnie zdecydowanie cieplej -4C...i nie pada...Lodowisko super sprawa...my jeździmy na łyżwach po stawie...Mimo wszystko tęsknię za wiosną. 
Dla dzieci łagodna zima ze śniegiem to ... raj, a lodowisko...jeszcze fajniejsza sprawa
Iwonko! ...czy wschodzą już roślinki na parapetach...U mnie na razie tylko pelargonie rabatowe...ale i tak mizernie. Muszę dokupić nasionka, bo te były z ubiegłego roku ...i jakieś one kiepskiej jakości. Pozdrawiam!
Gosiu...
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu, posiałam nasiona do doniczek i na dwór, mają się przemrozić, a do doniczek w domu posiałam dziś dopiero heliotropa, wiesz u mnie nadal jest zimno, więc roślinki i tak marnie by wschodziły, muszę czekać i posieję po remoncie, mam nadzieję, że to już niedługo 
- bwoj54

Iwonuś...a co posiałaś na dworze....czy dobrze rozumiem, doniczki wystawiłaś na dwór?
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ja mam zamiar wysiać nasionka drzew. Bogusiu czy do tych doniczek torfowych mam to zrobić?
- bwoj54

Dorotko!...nie mam pojęcia...nigdy nie wysiewałam.
Musisz zaczerpnąć wiedzy u fachowców...ale nie ukrywam,że miło mi się zrobiło, że zaglądnęłaś do mnie...
Pozdrawiam
Musisz zaczerpnąć wiedzy u fachowców...ale nie ukrywam,że miło mi się zrobiło, że zaglądnęłaś do mnie...
Pozdrawiam
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak Bogusiu, a dokładniej zadołowałam w kompostowniku, co by miały nie za zimno
ale co to zabij nie pamiętam
, na szczęście opisane jest w doniczkach, jeżówki pamiętam i rutewkę 
- kasia_rom

- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Witaj Boguniu
Ale piękna zima
a Twój ogród pięknie prezentuje się i latem i zimą, ślicznie macie
Czytam o zimowym grillu i muszę zapodać pomysł mojego kuzyna - oni pieką sobie zimą kiełbaski w domu w kominku
Mają takie długie metalowe patyki jak do ogniska , otwierają kominek i jest zimowy grill, naprawdę bardzo smaczne

Ale piękna zima
Czytam o zimowym grillu i muszę zapodać pomysł mojego kuzyna - oni pieką sobie zimą kiełbaski w domu w kominku
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Witaj Bogusiu, u mnie dalej zima. Śniegu sporo mniej ale mróz w nocy jest spory, bo musze skrobać autko co rano. Jutro sobota - wolna - więc śpimy bez skrobania 
- becia123

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Bogusiu u Mnie remont, płytki ,przerabianie wejścia na strych do piwnicy , likwidacja starego . Moja połówka takich prac nie robiła wcześniej ale powoli robi sam.Centralne podłogowe w łazience jednak tylko zapłaci się za materiał a koszty robocizny to drugie tyle..Też nie mogę doczekać się wiosny .Kiedy będziemy siały wysadzały i tworzyły nowe rabatki.
Mój mały kolorowy świat nie jest porównywalny z twoim cudnym ogrodem ale staram się by był jak najładniejszy a to czasu , roślin,i niestety pieniędzy potrzeba ale powoli,stopniowo.
będzie rósł razem z moimi dziećmi za parę la też będzie widoczna różnica.Buziaczki.

- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Bogusiu ja bardzo często do Ciebie zaglądam, bardzo lubię Twój wątek. Tylko czasami piszę, bo ja gaduła, więc muszę się opanować, bo co drugi post byłby mój. 
- bwoj54

Iwonko! ...no to ja tak samo postąpię z wysianymi jeżówkami...wstawię je do tunelu foliowego. Jak długo tam mają stać wysiane w skrzynkach.?
Kasiu_Rom...my tez piekliśmy kiełbaski w kominku ....w koszyczku do frytek z Zeptera zawieszonym nad ogniskiem. Smaczne...ale te z ogrodowego grilla ...zdecydowanie smaczniejsze w tak pieknej zimowej scenerii.
Aniu...cieszę się,że w końcu masz trochę czasu na wypoczynek i pomyślałaś o sobie...U mnie dzisiaj cały dzień pada śnieg...zrelaksowałam się, dotleniłam przy odśnieżaniu, a raczej przy kosmetycznych zabiegach po odśnieżaniu zmotoryzowanym.
Beatko!...no ja mam to szczęście,że wszelkie prace remontowe w domu wykonuję mój M...ma do tego smykałkę i talent. Wiem jaka to jest oszczędność..kolosalna!
dla męża. Kochana wcale mój ogród nie jest taki zachwycający....dopiero tu na FO uświadomiłam sobie jaki powinien być....Teraz mam dużo czasu, więc stopniowo będę go rewolucjonizowala;:196
Dorotko! ...bardzo miło mi ,że bywasz u mnie....ja też zagladam często...nie zawsze zostawiając wpis....
Zatem nie poskramiajmy siebie...piszmy...

Kasiu_Rom...my tez piekliśmy kiełbaski w kominku ....w koszyczku do frytek z Zeptera zawieszonym nad ogniskiem. Smaczne...ale te z ogrodowego grilla ...zdecydowanie smaczniejsze w tak pieknej zimowej scenerii.
Aniu...cieszę się,że w końcu masz trochę czasu na wypoczynek i pomyślałaś o sobie...U mnie dzisiaj cały dzień pada śnieg...zrelaksowałam się, dotleniłam przy odśnieżaniu, a raczej przy kosmetycznych zabiegach po odśnieżaniu zmotoryzowanym.
Beatko!...no ja mam to szczęście,że wszelkie prace remontowe w domu wykonuję mój M...ma do tego smykałkę i talent. Wiem jaka to jest oszczędność..kolosalna!
Dorotko! ...bardzo miło mi ,że bywasz u mnie....ja też zagladam często...nie zawsze zostawiając wpis....
Zatem nie poskramiajmy siebie...piszmy...
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Witaj Bogusiu
Piękna zima .U mnie też dzis -10 i duzooo0.... śniegu.

- Rewi
- 1000p

- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Dawno się nie wpisywałam
Witam Cię Bogusiu w zimowy wieczór 
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !