Krysiu nie znam się na roślinach tak dobrze (jeszczechristinkrysia pisze:Lilie drzewiaste czyli jakie ?
Moja działka 3
Re: Moja działka 3
Pozdrawiam. Ewa
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Poważnie ... ?
Ja jeszcze nie dostałam od nich katalogu więc nie wiem w czym rzecz ale szukając informacji w sieci zorientowałam się,że chodzi o te wysokie odmiany
Cytuję :
Lilia Drzewiasta!! Olbrzymie kwiaty. Lilie te rosną na wysokość do 180 cm - 200cm na łodygach grubych jak pnie drzew. Bardzo szybko się rozrastają i tworzą ogromne ilości kwiatów.
I przykładem takiej lilii może być Lilia Drzewiasta Ot-Hybride Scarlet Delight, Lilia Hybrydowa - Lilium Honeymoon.
W tym roku po raz pierwszy spotkałam się z takim określeniem stąd moje zdziwienie ale już co nieco wiemy.
Pozdrawiam i też oczekuje katalogu choć raczej z ciekawości ale ... ten typ lilii by mi pasował więc może coś ???
Ja jeszcze nie dostałam od nich katalogu więc nie wiem w czym rzecz ale szukając informacji w sieci zorientowałam się,że chodzi o te wysokie odmiany
Cytuję :
Lilia Drzewiasta!! Olbrzymie kwiaty. Lilie te rosną na wysokość do 180 cm - 200cm na łodygach grubych jak pnie drzew. Bardzo szybko się rozrastają i tworzą ogromne ilości kwiatów.
I przykładem takiej lilii może być Lilia Drzewiasta Ot-Hybride Scarlet Delight, Lilia Hybrydowa - Lilium Honeymoon.
W tym roku po raz pierwszy spotkałam się z takim określeniem stąd moje zdziwienie ale już co nieco wiemy.
Pozdrawiam i też oczekuje katalogu choć raczej z ciekawości ale ... ten typ lilii by mi pasował więc może coś ???
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lilia drzewiasta to nic innego jak orienpety,takie rozmiary osiągają ale nie w pierwszym roku uprawy,chyba że cebule są odpowiedniej wielkości,są to mieszańce lilii trąbkowej z azjatami uprawianymi pod szkłem oraz z liliami orientalnymi.Czasami są bardzo kapryśne ale warto je mieć w swojej kolekcji 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
Dziewczyny a powiedzcie mi jeszcze czy wszystkie orienpety są pachnące?
Pozdrawiam. Ewa
- mar33

Odpowiem w imieniu właścicielki wątku wszystkie i każda ma inny zapach Nymph pachnie lodami śmietankowymi 
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- mar33

A ja Conca d'or 
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- slila1

Grażynko to nie moja Kicia. Od kilku lat przeważnie zimą, ilekroć przyjdę na działkę odwiedza mnie taki duży, czarny kocur, przypuszczam, że mieszka w którymś z sąsiadujących gospodarstw. Chyba brakuje mu czułości, bo bardzo lubi głaskanie i drapanie za uszkiem. Całe szczęście, że nie zwraca uwagi na ptaszki.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lidziu dobrze że jesteś
a może kocur to kolega Twojej działkowej kici i czuję ją od Ciebie. Jak zdrówko bo po mnie coś chodzi i dzisiaj wygrzewam, ale nie jest łatwo bo obowiązki karmicielki zwierząt nie pozwalają mi leżeć.
- slila1

Marysiu u mnie zdrówko już w normie. Zabrałam się za maleńki remont łazienki, bo ostatnio wszystko zaczyna mi się w mieszkaniu sypać i psuć. Zięć wczoraj po pracy zdążył zdrapać sufit i wymienił baterię nad wanną.
Marysiu, może jednak swoje obowiązki karmicielki powinnaś na jakiś czas scedować na M., a sama trochę się wygrzać w łóżeczku.
Czarny kocur przychodzi do mnie na pieszczoty, których ogromnie się domaga.
Marysiu, może jednak swoje obowiązki karmicielki powinnaś na jakiś czas scedować na M., a sama trochę się wygrzać w łóżeczku.
Czarny kocur przychodzi do mnie na pieszczoty, których ogromnie się domaga.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lidziu przyjechała dzisiaj do mnie córka i jak jej zaczęłam tłumaczyć co ma zrobić, to o mało nie wstałam i nie poszłam sama . Wiesz że każdy ma opracowany pewien system działania i prac, i czasem jak przyjdzie innym wytłumaczyć to już lepiej zrobić samej. Ale poszła i wykonała z M będzie trudniej 
- mar33

Lidziu piękne zdjęcia z działki a zwłaszcza astra i leszczyny no i ptaszków a tu straszą zimą do maja 
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny